PEAVEY 6505+ HEAD
Pravidla fóra
PEAVEY 6505+ HEAD
Dobrý den rád bych věděl od majitelů nebo těch co na něj hráli delší dobu jak tato celolampová hlava hraje . hledal jsem na foru ale jen málo informací k témau jsem našel .
nějaké výhody/nevýhody .
120Watt / 16, 8, nebo 4 ohm, All Tube 6x12AX7 + 4x6L6GC lampy, 3 pásm. oddělený EQ na každý kanál, efekt loop, dva kanály, footswitch součástí.
cena : 30 418 kč
nějaké výhody/nevýhody .
120Watt / 16, 8, nebo 4 ohm, All Tube 6x12AX7 + 4x6L6GC lampy, 3 pásm. oddělený EQ na každý kanál, efekt loop, dva kanály, footswitch součástí.
cena : 30 418 kč
Naposledy upravil(a) ananas223 dne 21.05.2010 13:00, celkem upraveno 6 x.
Re: PEAVEY 6505+ HEAD
Nikdo nemáte s touto lampovou hlavou zkušenosti ?
nebo dokázal by někdo porovnat 6505 / 6505+ rozdíly ? :zvukové
:korekce
:lampy ? (jaký to má vliv na zvuk jak se to hodně od sebe liší ?)
Dej tomu čas chvíli. Z fóra vim o jednom člověku co to má.. Zatím sem můžeš napsat jaký reprobox, kytaru atd...ananas223 píše:Nikdo nemáte s touto lampovou hlavou zkušenosti ?
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
6505 je stejna jako 6505+. Plusko ma navic samostatne korekce pro cisty a zkresleny kanal. Zvukove stejne. Oba modely jsou jinak pojmenovane Peavey 5150 (5150+)ananas223 píše:Nikdo nemáte s touto lampovou hlavou zkušenosti ?
Hlava je skvela na metal a podobne.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
na tu hlavu som hral,su na nu vyborne referencie no mne velmi nesedela,mam pasivne snimace a s kapelou sa nepresadzovala az tak ako som cakal..mozno s aktivmi je to ine
Ibanez SZR520 (Bareknuckle Cold Sweat+Stockholm), Orange Rocker 30, Blackstar HTV 212, Korg Poly,TC Electronic Mojomojo, BOSS NS-2, EHX Small Clone, EHX Pulsar
bandzone.cz/private
bandzone.cz/private
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
a co tak hrajete s kapelou?
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Ta hlava ma krasne zkresleni a pripada mi takove hrubsi oproti jinym zesakum. Zvlaste to jde slyset na podladenych kytarach. treba na http://www.bandzone.cz/onset je krasny zvuk 5150.
Tak já mám box mesa 4:12 v 30 masakr prostě !!! neměnil bych asi
spíše deathcore death metal hraji a právě chci nový zesilovač a dlouho už se rozmýšlím mezi spousty hlav a peavey vítězí jenže jakej ...a vyplatí se koupit nové ? comyslíte za tu cenu .když jsem četl ž se potom na něm hodně bude tratit
spíše deathcore death metal hraji a právě chci nový zesilovač a dlouho už se rozmýšlím mezi spousty hlav a peavey vítězí jenže jakej ...a vyplatí se koupit nové ? comyslíte za tu cenu .když jsem četl ž se potom na něm hodně bude tratit
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Novy si koupit muzes, ale podle me se vyplati koupit starsi zesak. Obcas ho muzes sehnat i s prelampovanym koncem. Sezenes ho priblizne kolem tech 20 tisic. Pokud si nelibujes v cistych zvucich, tak je zbytecne brat 6505+. Ony zni naprosto stejne.
Asi s tim budu trapny, ale taky si muzes sehnat Rockwell. Na bazaru je casto a za krasne penize a tam je zvuk snad primo delany na nejtvrdsi zanry. Je to takovy tvrdsi Rectifier a s V30 Mesou si rozumi bajecne. Stoji to za zvazeni. Popripade ti tu muzu postnout zvukove ukazky, ktere jsem nahraval.
Asi s tim budu trapny, ale taky si muzes sehnat Rockwell. Na bazaru je casto a za krasne penize a tam je zvuk snad primo delany na nejtvrdsi zanry. Je to takovy tvrdsi Rectifier a s V30 Mesou si rozumi bajecne. Stoji to za zvazeni. Popripade ti tu muzu postnout zvukove ukazky, ktere jsem nahraval.
-
real_dead_one
Jen pro upřesnění je drobný rozdíl ve zvuku mezi peavey 5150 a 6505... a tky mezi 5150 a 5150II a též mezi 6505 a 6505+
neni to jen novy stary a oddelen korekce 
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Ty jsi k***a netopür zase...real_dead_one píše:Jen pro upřesnění je drobný rozdíl ve zvuku mezi peavey 5150 a 6505... a tky mezi 5150 a 5150II a též mezi 6505 a 6505+neni to jen novy stary a oddelen korekce
Fade píše:Novy si koupit muzes, ale podle me se vyplati koupit starsi zesak. Obcas ho muzes sehnat i s prelampovanym koncem. Sezenes ho priblizne kolem tech 20 tisic. Pokud si nelibujes v cistych zvucich, tak je zbytecne brat 6505+. Ony zni naprosto stejne.
Byl bych rád za ukázku .
já si myslím ale ,že 6505 /6505+ má rozdílné zkreslení !! ... neměl jsem je přímo u sebe na zkoušku ale to 6505 mi přišlo takové slabější
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Kvalita je nanic, protoze to je tocene fotakem a YT taky komprimuje jako prase. na zivo je to ta spravna palba
V čem slabější? Ty obvody jsou stejné....ananas223 píše:Fade píše:Novy si koupit muzes, ale podle me se vyplati koupit starsi zesak. Obcas ho muzes sehnat i s prelampovanym koncem. Sezenes ho priblizne kolem tech 20 tisic. Pokud si nelibujes v cistych zvucich, tak je zbytecne brat 6505+. Ony zni naprosto stejne.
Byl bych rád za ukázku .
já si myslím ale ,že 6505 /6505+ má rozdílné zkreslení !! ... neměl jsem je přímo u sebe na zkoušku ale to 6505 mi přišlo takové slabější
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
No já jakožto šťastný majitel 6505+ ju můžu jenom doporučit - podladěná kytara do H, EMG81, gain na 4 a naprostý žroso.
Teď zase začínám používat pasivy a ladění do D a je to parádní zvouček. Box mám origo 6505.
Skvělý zvuk se dá docílit i s puštěným crunchem na čisým kanálu s vytaženým gainem, pak to má taky pořádný koule.
Jinak je to spíše středový aparát, což mě vyhovuje, ale nemusí každému
Teď zase začínám používat pasivy a ladění do D a je to parádní zvouček. Box mám origo 6505.
Skvělý zvuk se dá docílit i s puštěným crunchem na čisým kanálu s vytaženým gainem, pak to má taky pořádný koule.
Jinak je to spíše středový aparát, což mě vyhovuje, ale nemusí každému
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
ad 6505 vs 5150: To jsme tu uz resili, stejny rozdil bude mezi 6505 z roku 2005 a 6505 z roku 2010.. NIKDY nemuzes u dvou zesilovacu mit stejne podminky, staci nepatrne jine nastaveni biasu nebo sjeti elektronek a uz to muze byt slysitelne pri primem porovnani. Leda ze bys nastavil bias stejne a prehazoval ty elektronky a nahraval toreal_dead_one píše:Jen pro upřesnění je drobný rozdíl ve zvuku mezi peavey 5150 a 6505... a tky mezi 5150 a 5150II a též mezi 6505 a 6505+neni to jen novy stary a oddelen korekce
Jinak samozrejme mezi plus a nonplus verzi (resp I a II) rozdil je, uz jen kvuli elektronce navic. Nicmene da se rict, ze:
5150 = 6505
5150II = 6505+
Jediny podstatny rozdil je ten, ze 5150 se aspon teoreticky da lip prodat, prave kvuli tomu mytu, ze 6505 uz nehraje tak dobre
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
2 Fade: Pěkný zvůček, takový by se mi líbil, o tom rockwellu se dá dost vážně uvažovat...
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, jeste tam je ukazka zvuku pres 1960AV, ale ta se mi tak moc nelibi a hraju tam jeste vice lamacky nez na te s ESHbubucci píše:2 Fade: Pěkný zvůček, takový by se mi líbil, o tom rockwellu se dá dost vážně uvažovat...
Skoda, ze to je tocene jen fotakem. Nemam to jak zaznamenat na mikrak doma.
Rozdíl si mylsím ve zvuku bude u 6505/6505+ ... když to 6505+ má o 1x 12ax7 více tak to v tom něco přeci musí udělat !! ...a ted jestly se vyplatí kvůli tomuto rozdílu připlácet nebo vzít to 6505