První kombo k Pac. 112

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
honza.ho
Kontaktovat uživatele:

První kombo k Pac. 112

Příspěvek od honza.ho »

Zdravím,

předem bych se chtěl omluvit za dotaz, který zde již určitě zazněl, ale nemohu se jako začátečník dopátrat/dočíst k jednoznačnému závěru. Cca poslední rok jsem si říkal, že bych mohl oprášit kytaru na kterou jsem se neúspěšně učil hrát když jsem byl malý. Před cca měsícem jsem narazil na web justinguitar.com s krásně zpracovanými lekcemi. Dost mě to chytlo a před týdnem jsem si řekl, že bych akustiku mohl doplnit nějakou levnější elektrikou. Koupil jsem si Yamahu Pac. 112. Mám ale problém, absolutně se jako začínající neorientuji ve vybavení. Původně jsem si říkal, že ji propojím přes PC, ale když jsem se dočetl, jaké problémy s tím jsou, asi bude lepší, pokud koupím přímo kombo. Budu alespoň trochu mobilní. Z vlastní zkušenosti z jiného oboru vím, že je chvilkama opruz neustále radit začátečníkům v základních otázkách, ale budu moc rád, pokud mi někdo nějaké doporučíte.

Připomínám, že se učím a ještě dlouho budu hlavně na akustiku, elektrika je pro mě jen doplněk a nepotřebuji žádný extra výkon. Prostě jen "abych se rozkoukal" a měl na čem hrát než se něco přiučím a načtu pár informací. Nevím ani jaký cenový strop stanovit, ale vzhledem k tomu že kytara stála 5k, rád bych se držel spíše při zemi. Tím mám na mysli, že hodně při zemi ... ale pokud nebude východiska, jsem ochoten si připlatit - neznám možnosti :(. Ještě poslední info, určitě na ní nebudu hrát nějaký tvrdý rock/metal, spíše něco pomalejšího.

Díky za trpělivost příp. objektivní rady :)

pěkný den
H.
Yamaha Pacifica 112, Ibanez V72E, RolandCube 20x
... začátečník
Joey01

Re: První kombo k Pac. 112

Příspěvek od Joey01 »

Čau, pokud můžu poradit, tak bych ti asi doporučil http://kytary.cz/roland-cube-30-x/HN089754/ je tu docela zmíňovanej a chválenej. Je to právě, na takové to domácí hraní, je tam hodně zvuků, takže si tam najdeš ten svůj, a jak tě přestane třeba bavit, najdeš si další.
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6

"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"

Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“