Strat CZ,SK ...atd.

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
kos99

Strat CZ,SK ...atd.

Příspěvek od kos99 »

zajímalo by mě jak se všeobecně stavíte k těmto kytarám , jak hodnotíte zvuk , a co stavených kytar na zakázku čekáte.

PS: koupil jsem Českou stavbu Strata a musím uznat jedno nikdy jsem neměl v ruce nic moc lepšího a vzhledem k tomu ze už mám dva rozdílné kousky Stratu ani jeden original, ten druhý je Němec/Korea.. Al Stevens

Proč se všichni honí za zvukem Stratů když momentálně ta echt značka Fender teda jako nic moc nehraje...
jako hrál jsem na pár kousků velmi zajímavých značky Fender ale většinou byla už cena dost daleko od nuly

podle čeho si Vy kolegové tedy vybíráte ...já hledám barvu, masivnost a délku tonu onen pověstný Twang mě někdy až odrazuje raději ho mám trochu méně slyšitelný, než aby trčel nad tony.

jak na to jdete VY?
Jazzman
Rádce

Re: Strat CZ,SK ...atd.

Příspěvek od Jazzman »

Pokud máš českého Strata třeba od Janeckého, Jurkoviče nebo Procházky, tak věřím, že hraje. Cena je dnes ale úměrná americkým nástrojům. České kytary Lee Hooker, které jsem měl v ruce byly příšerné a předražené.

Fender vyrábí dobré i blbé kytary. Např. když trefíš dobrou kytaru ze série Classic, máš za 15 000 slušný a spolehlivý nástroj. "Předválečné" Straty Jolana byly od špatných po děsné a nové Jolany asi budou pošramocenou pověst dlouho napravovat.

Ostré nasazení tónu je dáno konstrukcí, pokud jej kytara nemá, tak je něco blbě. Sám mám na HOT ROD Stratu u kobyly i krku mini HB, abych zvuk roztáhl a zhutněl, ale když přepnu na singla, musí z bedny létat jiskry, jinam nepotřebuji Stratocaster :!:
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja si myslim ze to nejde generalizovat. stratu jsem mel v prackach furu a jsou tam vsude proste kvalitativni vykyvy, osobne si myslim ez to je proste dany stavebnicovou konstrukci. i ty adorovane pre-cbs straty hrajou nektery lip a nektery proste hur :) a treba 150 litru za george fullerton strat bych fakt nedal. chce to proste vybirat, zkouset a porovnavat, nikdy bych si takovou kytaru (obecne zadnou kytaru! pokud by to nebyl fakt kauf) nekoupil naslepo.
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

Já mám stratocaster z Hořovic. Hrál jsem na American Standard na Jungmaňáku a nepřijde mi nějak v něčem lepší nebo horší než můj straťák, prostě je to obdobnej stroj. Je fakt že jsem moc kytar v ruce neměl, ale nevšiml jsem si nějakého zásadního rozdílu. Má to sice chybky (šroub u krku je z druhý strany, takže vždy musim rozebrat kytaru, krk chtěl povolit, byl moc přitaženej, táta mi musel vyříznout novej celuloidovej pickguard, protože tam byl hnusnej jednovrstvej plastovej), ale nakonec s nim moc spokojenej. Bytelná kytara, do který se člověk musí trošku opřít. Snímače jsou korejský, ale maj fajn mlaskavej zvuk.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“