Dobrý den, sehnal jsem starou ParlorGuitar od Framuse asi z roku 1960 a něco...no a teďka vybírám snímač. Kytara je dosti stará, chybí nějaké ladidí kolíky a kobylka...firma Shadow vyrábí snímače zabudované do kobylky, nebo normální do rezonančního otvoru. Nejvíce se mi líbí tento
je to taky problém, že kytara je prostě akustická, tzn. že by byl asi trošku problém, kudy bych vyvedl z tohoto snímače kabel ven. Dalo by se to provrtat a klidně bych do toho šel...takže bych rád porovnal nějaký snímače v kobylce s tadytím...jak je to s kvalitou a tak například s tímto
Mám podobný dotaz, tak nebudu zakládat nové vlákno.
Potřebuji ozvučit dreadnought. Konkrétně Walden D330. V lidl music v Brně na zelňáku mi doporučili piezo snímač, který se lepí někam zevnitř kytary a vyvést to do úchytu pro řemen. (je to něco jiného než plátek pod kobylu)... Líbí se mi na tom hlavně to, že se bude minimálně vrtat do kytary a ani se nebude nic dávat do kobylky.. (asi se jen rozšíří ta díra pro samici s úchytem na popruh). Prý to používá i Yamaha ve svých nejdražších modelech... Je to snímač od nějaké české firmy, kterou prodavač hodně vychvaloval... jméno si nepamatuju... cenově tak do 1500,-
Chci se zeptat, jaké máte zkušenosti s tímto typem snímače - snímá vibrace horní desky a tak jestli nebude problém s tím, že je to překližka (která hraje naprosto luxusně za ty peníze)... A jestli třeba nevazbí víc než klasické piezzo pod kobylu a nebo jestli by nebyl lepší snímač do otvoru (ten ale zase nezachová akustický zvuk nástroje...)
No co já jsem elektrifikoval několik akustik tak jsem zjistil že snímač v kobylce je jistota. Nemá vždycky nejlepší zvuk ale nejvíc odolný vazbě nejvíc spolehlivý a tak. Samolepky ven nebo dovnitř jsou citlivé na umístění a někdy vazbí a tak dál.
No zítra se jdu poradit osobně... uvidíme... prý že když to okotlím, tak vazbí všechno. Zase na druhou stranu - hrajeme 2 kytary, basa, klávesy a zpěv - takže bez bicích - nejsme nijak hlučná kapela, takže by to vazbit nemuselo. Už se v tom začínám ztrácet... naštěstí to není taková strašná investice, aby se to nedalo kdykoli předělat...