Vytazeni dvou 6L6 ze zesilovace
Pravidla fóra
Re: Vytazeni dvou 6L6 ze zesilovace
Dík za odpověď. Taky my to takhle pár lidí už vysvětlovalo.
Můžeš mi říct kterou výkonovou brzdu používáš a kterou považuješ za nejlepší ?
Nevyznám se v tom a tak se pro informaci zeptám... Kdybych z tohoto drobka vytáhl jednu z těch dvou EL34, co tam jsou... poběží to tedy bez problému? Říkal jsem si, jestli to tam třebas není tak, že jedna lampa zesiluje jednu půlvlnu a tím pádem bych pak o půlku signálu přišel
Sorry, jestli se ptám moc blbě, ale moje znalosti mají zkrátka těžiště v jiných odvětvích.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Zalezi na zapojeni, pokud je to push-pull (asi ano), tak to vytahnout nemuzes.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Nikdy jsem neprepojoval box do jineho vstupu, kdyz jsem vytahoval pojistku aby hraly jen dve lampy. Chtel bych to zkusit. Timpadem se ptam: Kdyz mam 16Ohm box, tak po vytazeni dvo 6L6 ze zasaku (nebo te pojistky), mam ten box zapojit kde? Na zesaku jsou vsechny tri vystupy (4, 8, 16)
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
No já si je už teď stavím. Mám jednak hromadu výkonových odporů v krabicích, jednak i nějaký přímo k tomu určený firemní výkonový L-pady, ty taky žerou signál, pak nějaký stavěný s 60 let starým reostatem, ten mi celkem nežere signál...dalabo píše:Dík za odpověď. Taky my to takhle pár lidí už vysvětlovalo.
Na téma, který je nejlepší z komerčních, je celá řada internetových stránek, třeba http://www.amptone.com/powerattenuatorcomparison.htm
Já si nedovolím ani jednu vyhlásit za nejlepší. Tady to ohodnotil dobře: http://www.bestcovery.com/best-guitar-power-attenuator , ale má to háček, že jsem je doma neměl. Nicméně ten BadCat mi velmi připomíná to, co doma mám, možná do toho strkají přesně ten samý L-pad od stejnýho výrobce (BadCat si je určitě nevyrábí), ale to trochu žere signál. Takže pokud to získalo 2. místo, tak potěš...
Svýho času jsem jezdil se 2 Marshally, přičemž jsem první (JMP z 1973) pral skoro naplno do odporový zátěže, z toho linkou přes efekty do druhýho, který hrál "lidskou" hlasitostí. To bylo lepší, než jen ztlumovat reprák, ale kdo se s tím má pořád tahat. Ale bylo to super.
Takže teď mám (kromě Marshallů) zesik s přepínáním z 30W na 15W (DC-30), ale ještě si právě dělám dalšího prťouse už jenom se dvěma EL-84, abych to měl lehčí o trafa. Ale na cvičení je to stejně většinou hlasitý, takže stejně cvičím do mixu přes speaker simulátory.
Vtipný je, jak někdo na netu vzpomíná na nálepky na starých Marshallech: “Warranty void if used with attenuation devices.”
A co ten Marshall PB-100 ? Měl jsem ho půjčený a zdálo se mi to dobré. Jenže jsem to srovnával jenom s brzdou co vyrábí nějaký kluk z Brna asi za 700Kč.
No dva důvody : cena a váha. Ty čtyry trafa uvnitř něco váží
.
Taky hledám jestli není jiné lepší a univerzálnější řešení.
Taky hledám jestli není jiné lepší a univerzálnější řešení.
A když teda zkusit jiný systém, tak co třeba Weber Mass? To je elegance sama díky repráku bez membrány... 
Máš s tím zkušenosti ? Slyšel jsem o tom ale nezkoušel. Neznám nikoho kdo to má.
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
teď sem si přečetl, o čem jste se to tu dohadovali. Mé zkušenosti jsou víceméně podobné, takže ve zkratce:
Nejvíce jsem toho nahrál na 100W zes s 2ma lampama. Problém nebyl, nabiasoval jsem ho na dvě elektronky. Vzapojení,kdy chybí elektronky na jednu půlvlnu se to chová dost podezřele v dynamice(což je pochopitelné). Ohledně toho, co eleky snesou... hlavně nesmí být impedance "nekonečno" (vypojený box) a zkratje taky trochu krutý. když box člověk vypojí, tak je tam řekněme 999999999999999999999ohm, když připojí do 4ohmové díry 16 ohm, tak je problém opravdu několikanásobně menší. Ohledně traf...zničit se dá každý, ale jediný u kterýho se to povedlo, že se to povedlo byla ta plastový píčovina co dávaj do Crate V série... nicméně v servisu transplantovali nové, lepší... takže člověk vydělalá:)
ohledně silové kabeláže - lepší je ji používat, ale většině lidí spojovačka neodejde protože není silová, ale protože je to obyč šit. Používám planeťáckej speaker drát, protože má zatavené konektory co se spíš neurvou..
P.S. nicméně lidico děsně řeší bias a pak zeserou impedanci jsou legrační:)
Nejvíce jsem toho nahrál na 100W zes s 2ma lampama. Problém nebyl, nabiasoval jsem ho na dvě elektronky. Vzapojení,kdy chybí elektronky na jednu půlvlnu se to chová dost podezřele v dynamice(což je pochopitelné). Ohledně toho, co eleky snesou... hlavně nesmí být impedance "nekonečno" (vypojený box) a zkratje taky trochu krutý. když box člověk vypojí, tak je tam řekněme 999999999999999999999ohm, když připojí do 4ohmové díry 16 ohm, tak je problém opravdu několikanásobně menší. Ohledně traf...zničit se dá každý, ale jediný u kterýho se to povedlo, že se to povedlo byla ta plastový píčovina co dávaj do Crate V série... nicméně v servisu transplantovali nové, lepší... takže člověk vydělalá:)
ohledně silové kabeláže - lepší je ji používat, ale většině lidí spojovačka neodejde protože není silová, ale protože je to obyč šit. Používám planeťáckej speaker drát, protože má zatavené konektory co se spíš neurvou..
P.S. nicméně lidico děsně řeší bias a pak zeserou impedanci jsou legrační:)
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
2turbo: ty planet vejvs zataveny na to si dej pozor - jsou hodny sveho jmena, porad se krouti, stoji uplne za picu. uz 3x jsem to reklamoval, ty kabely se normalne uvnitr prerusi a zacne blbnout kontakt.. normalne a jednoduse se roztrhaji. takze na propojovani bych to nepouzival.. a to krouceni... fakt kanal.
K těm kabelům... pokud dostanu hlavu rovnou s příslušným kabelem, tak nic řešit nemusím, ne? Teda... nikdy jsem neřešil a vše fungovalo.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
já mám tens tarej... dvojžílu, ten se nekroutí ani nepřerušuje. Ty nový jsou horší...
k hlavám dávaj uplně strašný kabely...
k hlavám dávaj uplně strašný kabely...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Planety nebrat
. A kabely od levnějších hlav (do 10000) rovnou zahodit.
Safra proč? To to má takovej vliv na zvuk, nebo mi chcete tvrdit, že kabel o takovém průřezu nestačí na 5W? Nebo snad vidíte problém v konektorech, které - ač nenamáhané - prostě odejdou do věčných lovišť?
Ja bych teda rekl, ze propojky hlavy a repra nijak moc namahany nejsou.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Ty levný káble od levných hlav stojí za .... ! Je to lisovaný, nerozebratelný a když ten jack rozlámeš, tak uvidíš, že je tam bývaj tenký drátky a není to pájené: jenom zalisované a ještě slabě. Ty spoje časem povolí nebo zoxydujou a hraješ-nehraješ jako osel než na to přijdeš. Kábl co byl k Blackheartovi byl přesně takový.
Mam jednu vnitrni koncovou lampu mikrofonickou, tak me napadlo, co kdybych vyndal dve vnitrni lampy a impedanci prepnul ze 16ohmu na 8ohmu?
edit: tak jsem to udelal a uz nic nebrumi... Udelal jsem dobre ze jsem prepnul na kombu z 16 na 8ohm?
edit: tak jsem to udelal a uz nic nebrumi... Udelal jsem dobre ze jsem prepnul na kombu z 16 na 8ohm?
Ibanez roadstar II RG530WP (Seymour Duncan+DiMarzio)
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Můžu se zeptat jak je to s vytažením preampových elektronek? Nebude to hrát, ale nic se tím nepřetíží a nic nebude hořet, pletu se?
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb