Naše lampové projekty (tipy, rady,...

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
jaraban
Kontaktovat uživatele:

Re: Naše lampové projekty (tipy, rady,...

Příspěvek od jaraban »

už jsem hledal,ale nenašel jsem takové,jaké by se mi líbilo.....ale těch 100W ber čert...mně jde s píš o to,že nevím,jak ten reverb.....
lunchie

Příspěvek od lunchie »

na reverb se vy..... dodelej tam efektovou smycku, do ktere muzes zapojit jakejkoli efekt ... (chorus, delay, reverb ...)

efektova smycka se da udelat z 1 elektronky - koukni na ax84 - project october nebo treba sem:
http://www.freewebs.com/valvewizard/accf.html

na spodni casti stranky mas primo schema ... + je tam i teorie za tim ...
Lukus

Příspěvek od Lukus »

Vyprdni se i na tu 100W verzi, 50W ma asi 80% hlasistosti co 100W, takze je jedno jestli budes master tocit na 3/10 u 100W nebo 3,5/10 u 50W. S 4x12 a citlivym reprem ti ta 50W zkusebnu utahne s velkou rezervou, na koncertech te nazvuci a navic prelampovani 2x tak drahe. Ja bych do 100W urcite nesel.
Bach LP (SD SH-1 59'/SD SH-4)
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
lunchie

Příspěvek od lunchie »

a nejen prelampovani ... ono i trafa (sitove i vystupni) na 50W a 100W budou cenove lehce jinde ... (uz treba, ze 2xel34 navic potrebuje o 3A vice na zhaveni ... a to nepocitam nasledny proud potrebny ve vysokonapetove sekci a vubec zvysene filtrovani v high voltage sekci, atd. atd.)
jaraban
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaraban »

díky.....no,taky si myslím,že 50W bude stačit.....100W byla jen myšlenka.....
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

tak mi napadlo (nekdy v budoucnu ) postavit pololampovou hlanu
jako preamp tuto http://www.4shared.com/document/kIuT0EF ... jcm800.htm
na čisrej kanal dat valvecater nebo banana booster
a jako konec tuto http://www.ezk.cz/stavebnice_moduly/kmd9251.htm
a mozna mezi pre amp a konec dat korekcni zesilovac.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Moleek

Příspěvek od Moleek »

core88 píše:tak mi napadlo (nekdy v budoucnu ) postavit pololampovou hlanu
JCM800 snad má ToneStack...
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Moleek píše:
core88 píše:tak mi napadlo (nekdy v budoucnu ) postavit pololampovou hlanu
JCM800 snad má ToneStack...
no ja myslel na ten cistej kanal tak by byl jen banan booster a ten nema nic
Obrázek
lunchie

Příspěvek od lunchie »

osobne me to neprijde jako moc dobrej napad, delat JCM lampovy preamp a kombinovat to s banana boosterem/ solid state koncem. Nejak nevidim benefit ... kvuli JCM preampu tam stejne musis jet vysoky napeti, tak proc to neudelat cele lampove (treba tu 50W verzi). A pokud 50W je moc, tak muzes zkusit 5W nebo 15W SE konec, ktery vice mene je udelanej pres 1 elektronku.

jinak pokud nechces mit oddelene korekce na clean a dirty kanal, tak je muzes v pohode sdilet. Teda zalezi, jak ten cisty kanal udelas, ale muzes vystup z cisteho zapojit do katodoveho sledovace kterej pak krmi tone stack - kazdopadne bych se vydal cestou ciste elektronkovou nez tam do toho bastlit nejaky SS konec/banana booster ... vzdyt i ten JCM ma cisty/dirty kanaly ne?

Jinak pokud nemas s lampama zkusenost, tak doporucuju spise udelat neco, co je dobre popsane a jednodussi. Treba muzes zkusit hi-octane nebo SEL z ax84, ktere maji marshall zvuk ...
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Jestli přijmeš moji radu, tak se na tuhle stavebnici z EZK vykašli. Chceš-li mít opravdu dynamický zvuk konce, tak použij nějakou celotranzistorovou verzi. Tedy s tranzistory v tzv. diskrétní verzi a to i na pozici budiče. Zkus třeba něco z nabídky Aldaxu, případně tenhle levný kousek od Flajzara: http://www.flajzar.cz/zesilovace/zesilo ... w-mono.htm ten má opravdu hezký zvuk i na kytaru. V 90.letech jsem s tím postavil více jak deset komb a zesíků o výkonu kolem 50W. Dodnes co vím na to lidé hrají. Chce to ale pořádný zdroj a velké kapacity u elytů.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

no... mam podobny nazor jako lunchie, 5W konec s EL84 je dost jednoduchej... nema smysl řešit to tranzistorovym koncem... osobně mi tyhle jednoduchy lampáče přijdou jednodušší než než něco s tranzistorama, to už bych fakt nedělal... vysokyho napětí bych se nebál... už jsem si párkrát zapomněl vybít kondíky a pěkně to zaprskalo :lol: jde jen o to se s tim poprvý poprat 8)

už se mi snad povedlo dodělat rozdělanej zesilovač... je to jednokanál, elektronky 1xECC83 a 1xECL86 - takže 3 triody + výkonová pentoda (měla by mít něco mezi 3-4W), nebál jsem se toho a použil napájecí trafo co bylo po ruce :lol: a teď mam na anodách stabilně přes 350V 8) při kompletaci ale nastal problém... chci z toho udělat minikombo o rozměrech 30x30x25 s 10 palcovym repro... a tak jsem si udělal šasi cca 25x10x5cm... nakonec jsem to tam všechno narval, ale chytalo to mezi sebou bordel a pískalo to... takže nakonec je signálová cesta komplet stíněná, i nějaký to anodový mam stíněnejma vodičema, mezi triodama děliče od 2:1 do 4:1 aby to vevnitř nechytalo vazbu mezi sebou, takže vykon je na doma tak akorát a je to krásně tichý pokud se nehraje... ovládání gain, tone, volume... + přepínač boost (připíná 1uF kondík ke katodě poslední triody - víc gainu) a přepínač pentoda/trioda - díky tomu se z toho stane kombíčko na noční hraní 8) s výsledkem jsem zatim spokojenej, pěkný domácí cvičítko, zítra se snad vrhnu do bedny... a udělam nějaký nahrávky... kdybyste někdo chtěl, až bude hotový půjde z domu :wink:
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

tak díky moc za rady . tohle mě napadlo když sem tam zahlád ty stavebnice. jednou by sem si chtěl postavit celolampovej zesák. ale to bude až za hodně dlouho.ted mi tu leží 4 rozdělaný efekty. napřed si střihnu něco co co je bezpečný. (twincaster)
Obrázek
lunchie

Příspěvek od lunchie »

Stanley06> Tak to je parada :). Ono cim ma ten zesilovac vice gainu, tim vice je nachylnejsi na oscilace. A presne jak pises, pokud se neodhadnou dostatecne napetove delice mezi sekcema, tak je to o to upiskanejsi :). Me takhle pekne piskal mark pre-amp, kdyz jsem mel zaply lead bright. Nakonec jsem si uvedomil, ze jsem chtel jit simulclass cestou a pri tom jsem ale udelal jen polovinu veci. Takze bylo jen otazkou nekolika malo minut tam pridat 2 kondenzatory - jeden na anodu v lead sekci druhe triody a jeden na napetovy delic z teze sekce a oscilace jsou ty tam ... a hraje to sakra dobre.

Jinak k tem ECL8x - ja objednal nekolik ecl82 z ruska (jedna me vysla na 6 dolaru) a hodil jsem ji do toho sveho 'xtc' inspirovaneho zesilovace. Triodu pouzivam na fx-return recovery, ktera pak jde do pentody v SE zapojeni, ktera by mela mit cca 3W vystupni vykon - vyborne na doma a kdyz se to ohuli, tak me z toho i piska v usich :). Mam tam doma jeste 2x ecl85 (NOS), tak premyslim, jak pouzit tuhle a mam pocit, ze uz pomalicku vim, kam ji hodim :).

Ted pracuju na totalnim prekopani hi-octane - prvne jsem zacal s tim, ze tam pridam jednu cold-biased triodu, nakonec jsem to prekopal trochu vice nez jsem zamyslel a udelal tam starto/brown kanal s bogner fish pre-ampu + prepinac plexi (podobne jak to ma XTC). No a ted tam prekopavam konec na 6v6 PP, ktery budu krmit cathodyne phase invertorem - chybi me 1 trioda, takze pouzivam 1 elektronku na fx-return recovery + cathodyne PI. Na klasicky long tail jsem o 1 triodu kratsi ... pokud to vyjde, tak bych to snad dneska mohl dodelat :).
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

tak já jsem to dneska tak na rychlo dal dohromady, fotky zde: http://stanley06.rajce.idnes.cz/St.Anle ... _home_amp/ neni to nic extra, jen aby to hralo, nez na to prijde koženka, tak to všechno začistim a upravim :wink: a udělam novej panel s popiskama, nějak jsem ho obrátil :lol: ted si s tim hraju v pokoji a zní to dobře... jenom bych ještě nějak potřeboval upravit tonovou clonu, zda se mi, že by mohla bejt lepší... nevite nekdo o něčem na jeden potenciometr 1M log? možná do večera udělam nějaký nahrávky.... 8)
Naposledy upravil(a) Stanley06 dne 30.05.2010 13:59, celkem upraveno 1 x.
St.Anley Tube Amps
lunchie

Příspěvek od lunchie »

Stanley06> tak musim rict, ze to mas moc pekny. Budes tu krabici necim potahovat? Postni nejake ukazky jak to hraje!
Ja jsem vcera dodelaval ten 6v6 PP, no a dodelal a hraje to :). Jen me prijde, ze to mam nejak moc basu :). No a jeste porad nejak nejsem uplne spokojeny s tim jak mam udelane prepinani kanalu v pre-ampu, takze pujde jeste pod nuz ... hmm teda pod pajku :).
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

lunchie: potahovat to budu černou koženkou, až se dokopu k tomu ji obejdnat :lol: nahrávky udělam zítra, dneska už ne... brnkal jsem si na to dneska dost a nakonec jsem se vykašlal na větší gain pomoci katodovyho kondiku a snizil jsem ty děliče, takže je to celkově hlasitější a má to víc "clean" zvuku... takhle mi to vyhovuje víc 8) plánuju to udělat jako komplet kombo, takže vnějšek je ted tak na 40% :lol: elektronika už doufam kompletní... basu mam na to, že to je 10 palcovy repro a z 1/3 otevrena bedna celkem dost... snad se povedou nahrávky :P
St.Anley Tube Amps
woro90

Příspěvek od woro90 »

Hehe, koukám že máme stejný vkus co se týče uspořádání komba - trochu ve stylu starých Fenderů :D Já budu kombíčko podobných rozměrů potahovat čalounickou látkou, před reprák přijde fáčovina, buď obojí v přírodní barvě nebo natural/oxblood, případně písková/hnědá. Navrch přijde nitrolak. Rám s tou fáčovinou asi dám jenom na suchý zip, aby se to dalo případně sundat a dopnout, eventuelně vyměnit celou přední desku s reprákem. Bude to asi Narrow panel. Zesík do toho přijde ten tranzistorový na baterky, ale časem bych si do podobné bedýnky určitě postavil nějakou malou lampovou mršku.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

woro: tak ono je to nejjednodušší řešení, pokud je to na pár čudlíků, určený na doma a aby to bylo co nejmenší, tak jsem to prostě udělal takhle, jinak dělam spíš samotný klasický hlavy... :D doufam, že to brzo dodělam :twisted:

EDIT:
tak odpoledne byl čas, takže jsem se pokusil něco nahrát - moje ruce -> BaCh Explorer -> kabel -> kombo, nahráváno kamerou... malá ochutnávka zde http://www.box.net/shared/5hgk03e1e9, zbytek tady http://www.nhmaniaci.wz.cz/St.Anley-mini-combo.rar - DM = "day" mode - pentoda, NM="night" mode - trioda, tak co na to říkáte? :lol:
St.Anley Tube Amps
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Stanley06 píše:woro: tak ono je to nejjednodušší řešení, pokud je to na pár čudlíků, určený na doma a aby to bylo co nejmenší, tak jsem to prostě udělal takhle, jinak dělam spíš samotný klasický hlavy... :D doufam, že to brzo dodělam :twisted:

EDIT:
tak odpoledne byl čas, takže jsem se pokusil něco nahrát - moje ruce -> BaCh Explorer -> kabel -> kombo, nahráváno kamerou... malá ochutnávka zde http://www.box.net/shared/5hgk03e1e9, zbytek tady http://www.nhmaniaci.wz.cz/St.Anley-mini-combo.rar - DM = "day" mode - pentoda, NM="night" mode - trioda, tak co na to říkáte? :lol:
no co nato říct :? fakt super zvuk :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Obrázek
Lukus

Příspěvek od Lukus »

Fakt cumim, vypada to nice a zvuk taky bomba, zavidim :). Kdyz si vezmu ze to ta kamera jeste z 50% kurvi tak v realu to musi byt maso :). Cg k krasnemu vyrobku :) .
Bach LP (SD SH-1 59'/SD SH-4)
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“