Jackson JS30RR - snímače

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
lord_bodom

Jackson JS30RR - snímače

Příspěvek od lord_bodom »

Zdravím.Doufám že jsem svůj dotaz zařadil správně. Jelikož jsem začátečník tak se v tomto odvětví moc nevyznám a chtěl jsem vás požádat, zda má cenu na tuto kytaru Jackson JS30RR kupoval lepší snímače, či raději přišetřit a koupit vyšší třídů např. Jackson RX10D Rhoads. Případně jaké snímače by jste mě doporučili na tu JS30ku. Rád bych se přiblížil zvuku kytaristy z Hammerfall (ten má myslím Jackson RR24). Přikláním se spíš k tomuto stylu hudby jako je H... Děkuji moc za jakoukoli radu :wink: PS: Na tu RR24 vážně nemam za ty prachy :lol:

Pro upřesnění mám přímo tuhle kytaru:

Kód: Vybrat vše

http://kytary.cz/jackson-js-30-rr-hardtail-gmg/HN105093/
real_dead_one

Re: Jackson JS30RR - snímače

Příspěvek od real_dead_one »

zdar, jakej máš k tomu zesilovač? Tak 80% výsledného zvuku ti dělá stejně zesilovač.

Na tento styl bych doporučoval určitě aktivy. Ale to já doporučuju pořád :D. Stejného zvuku tak jako tak nedosáhneš s touhle kytarou. Já když srovnám moji RR24 s RR3, tak ta RR24 má prostě čistější zvuk, průraznější a vyváženější. Holt má to průchozí krk.

Někomu se ale právě ten charakter může líbit, tak třeba i tobě :) Ale jak říkám, stejně je to o zesilovači víceméně
lord_bodom

Hlavu mám hybrida Laney LV300H

http://kytary.cz/laney-lv300h/HN084999/
Reprobox

http://kytary.cz/laney-hcm412a/HN084992/
A mám ještě krabičku BOSS ML-2 a Multak Digitech RP90. Jelikož jsem neměl tolik peněz a hlavně jsem začáteční tak jsem si koupil tuhle hlavu a hodně mi k tomu rozhodnutí pomohlo tohle video

http://www.youtube.com/watch?v=rOvHu3IvkPQ
ale nejsem schopen takového zvuku vůbec docílit co má on, ikdyž jsem to nastavil stejně jako to má on. Asi jsem fakt hluchej :? Je mi jasné že s tímto aparátem nemůžu docílit zvuk jako mají H,. ale šlo mi o to tu kytaru tomu alespoň přiblížit a časem snad koupit i nějakou tu lampu už...
real_dead_one

A nekoukal ses po něčem bazarovém? Za tuhle cenu by snad šlo něco sehnat :) Jinak snímač můžeš dokoupit vždy. To je to poslední na co se dívám když kupuju kytaru. Pokud ale trváš na této tak by to snad šlo, když dáš aktiv, nebo nějaký dobrý pasiv. POČKEJ CO NAPÍŠOU OSTATNÍ ještě, třeba někdo má větší zkušenosti s touhle kytarou. :)
lord_bodom

JJ díky moc. Jinak by se mě asi líbily ty co jsou v RR3. SMka to jsou.
real_dead_one

Jo já je z RR3 vyndal a prodal. Dal sem tam SD blackouts :-) parádní na podladění.

Jinak je asi zbytečné se tě ptat jestli bys nechtěl deanku véčko? Ta je mnohem pohodlnější než ta jackson. Jednu ten prodavam, tak kdyžtak napiš.
lord_bodom

Díky za nabídku. Ted na to nemám penize. Informuji se krs ty snimace do budoucna. Ale díky. :)
Amid

Příspěvek od Amid »

lord_bodom píše:Díky za nabídku. Ted na to nemám penize. Informuji se krs ty snimace do budoucna. Ale díky. :)
ale počítej s tím, že když už tam budeš chtít dát aktivy, tak hned oba a ještě budeš muset vyměnit poťáky a to tě celkově (jestli si to necháš všechnou udělat u kytaráře) vyjde asi na 5000 Kč, to už mi prřijde lepší si koupit nějaký pasiv jeden...
lord_bodom

Právě já myslel že bych tam dal nějaký passivy. Ty v RR3 jsou pasivní??
Amid

Příspěvek od Amid »

lord_bodom píše:Právě já myslel že bych tam dal nějaký passivy. Ty v RR3 jsou pasivní??
Jo, jsou. Pasivamam nic nezkazíš(pro mně jsou i zvukově lepší než aktivy)... Mrkni se např. na Seymoury nebo Dimarzia, těch snímačů je hafo...
lord_bodom

Tím lépe. Jen nemůžu najít na kytarach například ten TB4 snimac co má RR3. Ten druhy SH2N jo. A bude to znatelný rozdíl na téhle kytaře (JS30RR) či bude přece jenom lepší koupit rovnou tu RR3 v budoucnu?? Přece jenom už to bude zase o něčem jiném co se spracování týče atd ne??
Amid

Příspěvek od Amid »

lord_bodom píše:Tím lépe. Jen nemůžu najít na kytarach například ten TB4 snimac co má RR3. Ten druhy SH2N jo. A bude to znatelný rozdíl na téhle kytaře (JS30RR) či bude přece jenom lepší koupit rovnou tu RR3 v budoucnu?? Přece jenom už to bude zase o něčem jiném co se spracování týče atd ne??
Určitě tu změnu uslyšíš, do kytar za +-8000 Kč se moc dobré snímače nedávají.
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

To je to, co nepochopim... Dobre, drahe kytary a daji tam shity snimace, jen aby to nejak hralo... Hlavne treba Ibanez je tim znama. Ja jsem treba kupoval moji Ibanez za 20 a snimace musely jit pryc, protoze to byly smejdy. Nepochopim...
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Amid

Příspěvek od Amid »

Fade píše:To je to, co nepochopim... Dobre, drahe kytary a daji tam shity snimace, jen aby to nejak hralo... Hlavne treba Ibanez je tim znama. Ja jsem treba kupoval moji Ibanez za 20 a snimace musely jit pryc, protoze to byly smejdy. Nepochopim...
Snimace vymenis(Ale taky me zarazilo, ze na Ibanezku za 20 litru strkaj Infy, ktere jsou na levnejsich modelech uz za 8 tisic). Horsi by to bylo, kdyby to melo primo nejakou zavadu, ktera byse nedala odstranit...
lord_bodom

Oki díky moc za rady :wink:
real_dead_one

Na jackson RR3 na většině modelech dávaj ke kobyle SH4. Na některých sou duncan designed ale to sou nic moc.

TB4 je označení pro trembucker sh4 - má upravené dírkování pro kytary s tremolem :-)

a neni pravda že musíš vyměnit oba dva snímače. Můžeš zapojit i pasiv, k aktivu, ale bude to o hodně slabší ten signál.. No a nebo prostě zapojíš jenom kobylkový jako já a krkový můžeš dokoupit časem když ti bude chybět.

Potenciometry ke snímači dostaneš stejně jako nový jack. JAk k EMG tak k Blackoutům.
real_dead_one

jen pro srovnání
http://www.muzikant.cz/kytary-6/kytarov ... 1-5795.php aktiv - 2434 kč

http://www.muzikant.cz/kytary-6/kytarov ... -54505.php pasiv - 2491 kč

takže o té ceně bych rači pomlčel být někdo :-)
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Fade píše:To je to, co nepochopim... Dobre, drahe kytary a daji tam shity snimace, jen aby to nejak hralo... Hlavne treba Ibanez je tim znama. Ja jsem treba kupoval moji Ibanez za 20 a snimace musely jit pryc, protoze to byly smejdy. Nepochopim...
Já to celkem chápu, Ibanez takhle vyrobí dobrou kytaru, prostě kytaru s dobrým základem a zbytečně nenavyšuje cenu drahýma snímačema, protože ve většíně případů si tam dá každý podle svého gusta, je to věc o vkusu holt...taky jsem si toho všiml u ibanezu a je mi to celkem sympatický... :)
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Jakože takhle jsem nad tím fakt nepřemýšlel :) Jedinou výhodu ale vidím jen v tom, že si tam můžeš dát snímače jaké chceš, protože o navyšování ceny nejde mluvit. Ty nové snímače to stejně vytáhnou zase na vysokou sumu. Ale jinak máš pravdu asi.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
lord_bodom

real_dead_one píše:Na jackson RR3 na většině modelech dávaj ke kobyle SH4. Na některých sou duncan designed ale to sou nic moc.

TB4 je označení pro trembucker sh4 - má upravené dírkování pro kytary s tremolem :-)

a neni pravda že musíš vyměnit oba dva snímače. Můžeš zapojit i pasiv, k aktivu, ale bude to o hodně slabší ten signál.. No a nebo prostě zapojíš jenom kobylkový jako já a krkový můžeš dokoupit časem když ti bude chybět.

Potenciometry ke snímači dostaneš stejně jako nový jack. JAk k EMG tak k Blackoutům.
Díky
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“