Cubase LE 4 Stereo out
Pravidla fóra
Cubase LE 4 Stereo out
Ahoj, potřeboval bych poradit s Cubase LE 4.
Netuším, jak mám nastavit, aby se nahrávaný zvuk mixoval do stereo, mono hraje i v modu monitor - live stream zpět do sluchátek. Podle návodu jsem to zkoušel, ale zvuk mi stále hraje buď v L nebo R sluchátku, když je to nastavené na "stereo out" tak to hraje stále jen v pravém. Viz scrn.
Ještě bych měl jeden dotaz, kde spustím Pantheon VST Reverb Plug-in.
Mám [Cubase LE 4, Windows 7].
Díky všem za odpověď.
Netuším, jak mám nastavit, aby se nahrávaný zvuk mixoval do stereo, mono hraje i v modu monitor - live stream zpět do sluchátek. Podle návodu jsem to zkoušel, ale zvuk mi stále hraje buď v L nebo R sluchátku, když je to nastavené na "stereo out" tak to hraje stále jen v pravém. Viz scrn.
Ještě bych měl jeden dotaz, kde spustím Pantheon VST Reverb Plug-in.
Mám [Cubase LE 4, Windows 7].
Díky všem za odpověď.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Cubase LE 4 Stereo out
Jak vypadá nastavení sběrnic? Menu Devices -> VST Audio Bay nebo tak nějak. Záložky Inputs, Outputs.
P.
P.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
P.
- armi
- last.fm: http://www.last.fm/user/Armanos
- Kontaktovat uživatele:
Nemáš na zvukovce nastavený monitor na mono?
Když ti to hraje mono i do sluchátek... 
1. You never get something for nothing.
2. You never get more than you pay for, and you usually get less.
3. Perfection is unattainable.
2. You never get more than you pay for, and you usually get less.
3. Perfection is unattainable.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Píše "..i v monitor módu..." - čili mu to hraje stále jen z jednoho kanálu. No jsem zvědavý na rozhřešení...
P.
P.
Trošku to upřesním, když zapnu monitor mod v Cubase LE 4, tak to hraje z jednoho, ale když zapnu monitor na zvukovce a zkouším to bez Cubase, tak to je normálně stereo. Ovladač jsem stahoval dnes nejnovější.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak ještě upřesnit: co je myšleno pod "monitor mod"? Ten oranžový repráček na audio stopě/šavli v mixeru?
P.
P.
Jo, to je on. Když se zapne, tak je slyšet hned to, co se nahrává.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Čili problém je při nahrávání - nahrávaný signál je slyšet jen z jednoho kanálu (L nebo R), je tak? A nahrává se z jednoho vstupu, je tak? V tom případě jsem doma
a za vším je špatné nastavení vstupních sběrnic
P.
P.
Problém je každopádně asi v nastavení buď Cubase, nebo celkově. Kde mám nastavit ty sběrnice ?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Viz tvůj druhý příspěvek se screenshotem Inputs a Outputs; zruš tu vstupní stereo sběrnici a vytvoř místo ní dvě mono (prostě pro každý vstup In1 a In2 jednu). Tvůj problém bude vyřešen.
P.
P.
Tak jsem to udělal, přesně jak si napsal a funguje to !
Díky moc za pomoc, ještě k tomu takhle večer ! 
Ještě mám takovej trošku hloupej dotaz, moc v tom Cubase zatim neumim, jak otevřu nějaké pluginy jako Lexicon Phantom atd.. ?
Ještě mám takovej trošku hloupej dotaz, moc v tom Cubase zatim neumim, jak otevřu nějaké pluginy jako Lexicon Phantom atd.. ?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Přidat do audio stopy jako Insert Effect nebo Send Effect. Pro použití jako Send Effect je třeba nejprve vytvořit FX Track s požadovaným efektem; ten se pak bude nabízet pro ty Send sloty. Projeď si manuál (Operation Manual, kapitola Audio Effects).
Jinak není zač, tohle je docela typická chyba - mohlo mě to trknout dřív, zaměřil jsem se ale na slůvko "mixovat"
P.
Jinak není zač, tohle je docela typická chyba - mohlo mě to trknout dřív, zaměřil jsem se ale na slůvko "mixovat"
P.
Tak ještě jednou díky 
Ahoj, může mi někdo prosím poradit? mám v podstatě stejný problém, zkoušel jsem vyhodit pryč stereo in a hodit tam dvě mono, jedno na in1 a druhé na in2. Potom vytvořím projekt, audio stopu, začnu nahrávat a pořád to nejde, respektive to nahrává zase jen jednu stopu a když mám zaplý monitoring tak taky.. a ve sluchátkách slyším taky jen levý nebo pravý... A když jsem se znovu podíval do VST connections tak tam bylo zase stereo... zkoušel jsem to stokrát a vždycky tam automatický skočí...
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tohle je nějaké divné. Z principu je jedno, co všechno je ve VST Connectionas nastaveno, takže obvykle doporučuji mít tam jednak samostatné vstupy a i stereo páry (čili v záložce "Inputs" mít pro dvouvstupou zvukovku MONO In1 a MONO In2 a STEREO In (1+2) ). Je to sice dublování informací, ale zejména začátečníkům to pomůže v orientaci a pochopení problematiky.
Nicméně ani v případě jedné STEREO sběrnice (byť tím malinko popírám moje řešení výše) v Inputs by neměl být problém; pokud se nahrává MONO stopa, tak by mělo být jedno, zdali je pro ní vstupem MONO vstup nebo jeden ze vstupů STEREO sběrnice.
Každopádně program by si neměl nic sám přepisovat, ale samozřejmě dít se může cokoli.
P.
Nicméně ani v případě jedné STEREO sběrnice (byť tím malinko popírám moje řešení výše) v Inputs by neměl být problém; pokud se nahrává MONO stopa, tak by mělo být jedno, zdali je pro ní vstupem MONO vstup nebo jeden ze vstupů STEREO sběrnice.
Každopádně program by si neměl nic sám přepisovat, ale samozřejmě dít se může cokoli.
P.
No divný to je.. Vždycky když dám nový projekt, tak tam musím znovu hodit mono in1 a in2 ... už jsem to nějak rozjel.. Ale absolutně nevím jak