Akustika nebo Elektroakustika

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Goofy

Akustika nebo Elektroakustika

Příspěvek od Goofy »

Zdravím,
Hodlám si koupit kytaru kolem 3 tisíc a rozhoduji se mezi http://kytary.cz/cort-ad-850ce/HN102667/ a http://kytary.cz/cort-akusticka-kytara- ... /HN102539/ co myslíte má pro začátečníka elektroakustika význam nebo je lepší koupit kvalitnější akustiku?
Předem děkuji za Váš názor
Tempest

Re: Akustika nebo Elektroakustika

Příspěvek od Tempest »

To zaleží na tobě... opravdu budeš mít pro snímač využití? Jestli nehraješ v kapele nebo si nechceš zvuk nahrávat tak bych šel určo do akustiky, kterou seženeš za stejnou cenu lepší :wink: . Nicméně elektroakustice za 3k bych moc nevěřil .... :|
Cort AD 880 NAT LH
charliealpha

Příspěvek od charliealpha »

A já bych jí i klidně věřil... pokud si dá člověk pozor na základní nectnosti, a nebude očekávat nějakej koncertní zvuk, tak mu bude kytara za 3kila sloužit do alelujá. Jinak odpověď na otázku zní, jednoznačně akustiku. Protože elektroakustika v týhle cenový relaci bude mít stejně snímač na dvě věci. A až (jestli vůbec) zatoužíš po amplifikovaný reprodukci, tak si pořídíš kvalitnější kytaru, společně s akustickym kombem. A tuhle překližku si necháš na tahání po hospodách a na vodu, protože překližka vydrží jakýkoliv zacházení, narozdíl od kytar s masivní deskou v cenový relaci 5000 a vejš. Tím se vracím k úvodu svého příspěvku, proč není chyba pořídit si kytaru za 3000 :-)
Tempest

Příspěvek od Tempest »

Teď jsem se trochu nepochopili :D , Psal jsem že ELEKTROakustice za 3 bych nevěřil (důvody jsi sem už napsal) akustika v této cenové relaci může být už dobrý nastroj (například zde uváděný CORT E70).
Cort AD 880 NAT LH
charliealpha

Příspěvek od charliealpha »

Nepsal sem, že bych jí nevěřil, ale že její snímač bude stát za ho... prd. Kytary budou kvalitativně srovnatelné. S tím rozdílem, že snímač u začátečníka nenajde příliš využití, a i kdyby ho později chtěl použít, tak ho pravděpodobně snímač na kytaře za 3000 neuspokojí a bude chtít kvalitnější.
Goofy

Příspěvek od Goofy »

Ok, díky takže elektroakustiku sem vypustil.
Teď se ale rozmýšlim jestli by mi nestačil místo toho Cordu E70 Cord AD 810.
Mohl by někdo poradit jak moc velký rozdíl je mezi uvedenými tipy. (myslím jak to zní konstrukční rozdíly znám)
Díky.
juxxx

Příspěvek od juxxx »

Takamine TC135SC, Ibanez AVN6-DTS Artwood Vintage + Fishman Matrix Infinity Narrow PRO-MAN, Phil Jones Bass AG 100 CUB, Phil Jones Bass BI 12,TC Electronic Arena Reverb, Rode M3.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“