Laney Lionheart L5T-112

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Patyzone

Laney Lionheart L5T-112

Příspěvek od Patyzone »

Milí hoblíři a hoblířky,

měl už někdo z Vás tu čest s tímhle "velkým prckem"? Jestli máte možnost ho srovnat s dalšími prcky od konkurence BH5 a malý Blackstar 5, atd. Byl bych moc rád:) Hodně mě ten aparát zajímá.
Mj. Blackhearta BH5-112 mám teď doma, tak jestli mám rychle šetřit a toužit po tomhle "mackovi". Aparát tohohle typu potřebuju na doma a na komornější zkoušky, žádné velké sály, prostě přesně pro to na co je určen:) Hraju jak s hamburgrama, tak se singlama:)

Díky za zkušenosti:)

http://www.musiccenter.cz/Laney-Lionhea ... a/:3:30205
Obrázek
Great Image, Business, Sacred Object, Neat Doufám, že se naučím rozepínat singl!
qwer
Odborník

Re: Laney Lionheart L5T-112

Příspěvek od qwer »

hmm vidím, že ten prcek (no on je vlastně stejně veliký jak 15-30w komba, má 19 kg) stihl přes noc podražit o 3 t :(

o ten lionheart jsem se docela zajímal, bohužel jsem jej ale nikdy na živo neslyšel.

má to 3 12ax7, ta ostatní komba mají jen jednu... už jen z tohohle důvodu to bude hrát prostě jinak - bude to mít víc preampového gainu, nebude to kreslit hlavně koncem jako ta ostatní komba, i z těch ukázek to jde docela slyšet. Ta ostatní komba používají půlku triody 12ax7 jako pi, druhou půlku jako preampovku... tohle má hned 4 triody čistě pro preamp a jednu 12ax7 pak pro PI. Má to dokonalé repro Celestion Heritage G12H (jen to repro stojí 4500 Kč), taky to vybavení - 2 kanály, reverb, korekce, smyčka... sice nejsem příznivce toho mít na aparátu co nejvíc hýbatek, udělátek a reverbátek, ale ty dva kanály jsou prostě dva kanály..., který prcek tohle má? Taky konstrukce a rozměry toho case jsou jiné a to se podepíše na zvuku. Na forech v zahraničí jsem se dočetl, že je to prostě fajné kombo, asi někde hodně jinde než ta ostatní kombíčka 5w... tomu ale taky odpovídá cena toho Laney, která prostě není zrovna malá.

Mimochodem je teď nový model - 20w paralel single ended s dvanátckou reprem :ú
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Bohužel jsem osobně toto kombíčko pod ruce nedostal, ale jednu dobu jsem po něm docela dost pátral. Co se týče zvuku, je to prostě Laney v 5W provedení. Kdo hrál na lanýže a kdo hrál na malý lampičky, ten si může odvodit, o co tak asi jde. Co jsem měl možnost číst na zahraničních stránkách, tak je to aparátek hodně chválený, který překoná většinu malých lampiček - ale může se tomu člověk divit, když stojí 2x tolik? Osobně jsem otázku Lionheart 5 uzavřel konstatováním, že to asi bude super aparát, ale že za ty prachy bych koukal po něčem totálně jiným. (Třeba VHT Lead 20 apod.)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja na nej hral pred nejakym casem na muzice, patricne jsem ho samozrejme okouril.

no a zklamani, cistej zvuk ok ale zkresleni nekonkretni hltivy. charakterstickej laney nosal tam je, ale zkresleni se proste nekonkretne hlti. na nejakej lehoulinkej crunch mozna, ale prislo mi ze se to hlti uz dost z kraje. takovej oldschool hltivej rocker :)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“