Má cenu začít se učit v 18 na kytaru?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
mirko
Kontaktovat uživatele:

Re: Má cenu začít se učit v 18 na kytaru?

Příspěvek od mirko »

Ale keď niekto začína v 18tich (o čom je táto téma), tak potom sa dostane k elektrike v 25ke?
Vyhúlený gain je zas vec vkusu, ja hrávam väčšinou so stratom na cleane, alebo s jemným overdrivom na LP. A čo sa týka zlozvykov tie samouk môže chytať aj na akustike i keď súhlasím že v menšom množstve.
Sám som sa pár zlozvykov už zbavil a mnohé veci sa snažím vypilovávať aby to bolo stále lepšie. Ale ako samouka by ma akustika (hlavne v mojom veku až 20 :D ) určite odradila a chýbal by mi ten zvuk.

Ale je to taký "vandrácky" štýl učenia sa na gitaru keď je už človek "starý" :D
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

To mi neříkejte, že 18 je starý. Co pak má dělat člověk, který o to zkrátka nikde dřív nezavadil, aby zjistil, že muzika a konkrétně kytara by ho bavila? Je odepsanej? Ne.
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Hlavně třeba nemusel mít tu možnost.
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

mirko píše: ako samouka by ma akustika (hlavne v mojom veku až 20 :D ) určite odradila a chýbal by mi ten zvuk.
Obrázek
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Ne každý má srdce pro ten zvuk, paušalizovat to nelze. A pokud bude někdo drtit akustiku, jenom protože někdo řekl, že je to dobré a nebude ho to bavit, je to škoda..
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
juxxx

Příspěvek od juxxx »

Ja osobne si myslím že je úplne jedno či akustika či elektrika, keď sa teda bavíme o tom či začať 18 rokoch hrať na gitaru, dotyční nikde nepísal že sa hodlá venovať hre na gitaru na profesionálnej úrovni, dôležite je aby začal a mal s toho radosť, aj tak minimálne 90% z nás čo tu píšeme skončí na amatérskej úrovni čo bude hrať pre seba alebo pre svoje blízke okolie (nechcem sa tím nikoho dotknúť), keď sa mu páči zvuk akustiky tak nech hrá na akustiku keď sa mu páči zvuk elektricky tak nech hrá na elektrickú, podla mňa tu nie je čo riešiť...

Ps: No ako to tak sledujem tak to bol jediný príspevok dotyčného Q-beak z roku 2007 takže sa mohlo stat že už aj zabudol čo vlastne chcel.
Takamine TC135SC, Ibanez AVN6-DTS Artwood Vintage + Fishman Matrix Infinity Narrow PRO-MAN, Phil Jones Bass AG 100 CUB, Phil Jones Bass BI 12,TC Electronic Arena Reverb, Rode M3.
Anvil

Příspěvek od Anvil »

Začal jsem ve 38, hraju rok a neco, z toho asi 8 mesicu pravidelne, mám akustiku a elektriku/y. Elektriku jsem si koupil, pac se narodila mala dcera a akustika je v dobe, kdy se dostanu k hrani (vetsinou kolem 10 vecer) trochu hlasita (takze akustika bohuzel jen na vikendy). Hraju denne, chodim kvuli tomu pozde spat, nekdy si rikam "Wow, to mi to jde!", nekdy (casteji) si rikam "do prdele, ma to vubec cenu, hraju jako v palcacich", proste klasickej ucebni proces :) Nicmene, bavi mne to, skvela relaxace, odreagovani. Pozde neni nikdy, jde o to, aby te to bavilo a samozrejme s vekem asi prizpusobis ambice :)
Fender American Standard Strat / Cort MMP-3 / Taylor GS Mini/ HOT Amps Stormy Blues, HOT Amps 212 box, Fender Hot Rod
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Njn to já si vždy taky říkám, jak mi to jde pak přijdu na lekci a zjistím xxx věcí, co u toho dělám blbě :-D
Anvil

Příspěvek od Anvil »

Teorge píše:Njn to já si vždy taky říkám, jak mi to jde pak přijdu na lekci a zjistím xxx věcí, co u toho dělám blbě :-D
Nápodobně, teď chodím na lekce tak co 14 dní (ještě žes to napsal, měl bych napsat Okrejovi smsku, ze dorazim :) ), abych stihal, co mi nalozi :)
Fender American Standard Strat / Cort MMP-3 / Taylor GS Mini/ HOT Amps Stormy Blues, HOT Amps 212 box, Fender Hot Rod
Homerda

Příspěvek od Homerda »

Ta radost z poznani za to usili, cas a penize urcite stoji...! :wink:
Stop dreaming, start playing!
Anvil

Příspěvek od Anvil »

Homerda píše:Ta radost z poznani za to usili, cas a penize urcite stoji...! :wink:
Určitě, baví mne to hodně, akorat co hraju na kytaru jsem permanentně nevyspanej :)
mirko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirko »

Anvil píše:Určitě, baví mne to hodně, akorat co hraju na kytaru jsem permanentně nevyspanej :)
No mna chrbat zacal nejak bolievat musim sa vystierat pri tom. Ale ten zvuk to je zavislost :D
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
Anvil

Příspěvek od Anvil »

mirko píše:
Anvil píše:Určitě, baví mne to hodně, akorat co hraju na kytaru jsem permanentně nevyspanej :)
No mna chrbat zacal nejak bolievat musim sa vystierat pri tom. Ale ten zvuk to je zavislost :D
Chce to cvicit. 20 let jsem vrcholove sportoval, ted 3 roky, co mam psa, na to nemam cas. A preci jen, telo zvykle na zatez, najednou jen makacka se psem, stara zraneni se zacinaj ozivat. Navic uz nejsem nejmladsi. A ta kytara tomu neprida :)
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Má cenu začít se učit v 18 na kytaru?
Řekl bych, poměrně nejapný dotaz, protože buď hrát chci a pak je úplně jedno v kolika letech začnu a nebo nechci a není co řešit.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

Učitelka mi vyprávěla o žákovi, co začal hrát v 18, ve 20ecti ho vzali do Pardubek na konzervu a teďka studuje a učí v Německu (kytaru). A tehdá nebyl internet a on byl stejně jako já z malého městečka v horách. Věk je jenom číslo, jediná věc, která je podle mě je důležitá je touha společně s trpělivostí. A když budu fakt chtít, tak se naučím hrát na kytaru třeba i nohama. Jo a mít nějakého učitele, to je podle mě povinost, to nenahradí žádný učebnice ani internet.
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
Homerda

Příspěvek od Homerda »

RJ píše:Učitelka mi vyprávěla o žákovi, co začal hrát v 18, ve 20ecti ho vzali do Pardubek na konzervu a teďka studuje a učí v Německu (kytaru). A tehdá nebyl internet a on byl stejně jako já z malého městečka v horách. Věk je jenom číslo, jediná věc, která je podle mě je důležitá je touha společně s trpělivostí. A když budu fakt chtít, tak se naučím hrát na kytaru třeba i nohama. Jo a mít nějakého učitele, to je podle mě povinost, to nenahradí žádný učebnice ani internet.
+1
Souhlas

Jinak, nevim jestli to bylo v tomto topicu ale tohle je pekne- http://pianoforte.cz/psychologie-hry/v- ... t-na-piano
Stop dreaming, start playing!
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“