Lachim píše:Federmanne protože tranzistory nezatracuju (a mám s nimi dobré skušenosti, ale i mě zní lampáč líp) tak jsem vám onehdá nabízel svou službu co-by zkušební jezdec,.... Ale zřejmě měl Leoš Sinclair Malaník s mistrem Dudkem pravdu.
Nabídku jsem registroval, ale neměl v té době finální zesilovač, který by se dal přímo testovat, většina mi neříká pane a jsem jen konstruktér. Vámi vzpomínaní lidé, kteří se omezili na dynamiku 5dB, frekvenční rozsah 20Hz÷20kHz a napadání všeho co kde napíši, mi již dávno nestojí za ztrátu času, netuší o čem je řeč a nejsou schopni cokoliv pochopit, takovému člověku se v lepším případě říká že je vyhořelý.
1. Ale zpět k tématu, problematiku rozdílu elektronek a tranzistorů, hlavně Tranzistorový zvuk, který je pouhý důsledek špatné topologie jsem dostatečně popsal a vysvětlil, nebudu dále rozebírat a již vůbec ne někoho nechápajícího přesvědčovat.
2. Bylo realizováno několik mých HEXFET Power MOSFETových zesilovačů, další se připravují viz můj web. Vytvořím jeden reprezentativní testovací kousek, zřejmě 2x1kW. Čekal jsem, že si samotní hudebníci řeknou co by krom koncového zesilovače měl obsahovat, zatím se tak nestalo. Nepočítám některé neveřejné zakázkové projekty.
3. V současné době dodělávám zcela nový princip ochran, pak bude moci dojít k postupné kompletaci a případnému testování. Srovnání s jinými zesilovači jen uvítám, ale musí je dělat samotní hudebníci, pro které je důležitý spíše výsledný zvuk, ne cesta jak jsem k němu došel.