Nahravani kytary (mikrofon)
Pravidla fóra
Nahravani kytary (mikrofon)
Potrebuju poradit jaky mikrofon je podle vas nejlepsi na nahravani kytary. Poridil jsem si ted celkem kvalitni zvukovku a preamp a jde mi o to abych mohl kytary nahrvat ve zkusebne (vetsi prostor na experimenty) a potom to dotahnout do studia nechat zpracovat smichat s kapelou a zmastrovat. Pokud si dobre pamatuju tak skoro ve vsech studiich kde jsem byl to snimaji sm57 nebo necim podobne vypadajicim:-]. je to tak?
Re: Nahravani kytary (mikrofon)
Určo shure sm57, jak píšeš je dobrá volba. Ideální je ten aparát sejmout ještě alepsoň jedným mikrofon....
Tam pak záleží na muzice, kterou budeš nahravat, konkrétně jaký zvuk kytary je třeba...jestli to má bejt nějakej ostrej metal, nebo nějakej ambientní blues
Ono to taky nefunguje tak, že se to doma nějak nahraje, a pak s tim ve studiu půjdou dělat zázraky
Tam pak záleží na muzice, kterou budeš nahravat, konkrétně jaký zvuk kytary je třeba...jestli to má bejt nějakej ostrej metal, nebo nějakej ambientní blues
Ono to taky nefunguje tak, že se to doma nějak nahraje, a pak s tim ve studiu půjdou dělat zázraky
Jasne o tom jsem taky uvazoval. A jaky druh nebo primo typ mikraku by se hodil na to snimani atmosfery tim druhym mikrakem. Slo bo takove ambientni zvuky, bordely a experimenty ala Sonic Youth, Bauhaus atp...
Hlavni kyt. linku si klidne nahraju ve studiu, ale ptreboval bych svepomoci nahrat prave ty bordely a vyhravky. Kdybych mel takhle experimentovat ve studiu tak se nedoplatim. Jde mi hlavne o to nahrat poradne surovinu se kterou potom muze zvukar pracovat. Jestli mas ohledne toho nejaky rady tipy tak lidne napis. Rad se poucim. Jinak si muzu pujcit tady toto: http://kytary.cz/tl-audio-a3-discrete-class-a/HN106290/
nebo mi kamos nabizel za 4500 toto: http://musiccenter.cz/Joemeek-TwinQ/:3:10875
a nejakou lepsi externi zvukovku...
Mzslis ze budu schopny to s tim slusne nahrat i kdyz s tim nemam moc zkusenosti...?
Znamy mi rikal ze by to nemel byt moc velky problem
Hlavni kyt. linku si klidne nahraju ve studiu, ale ptreboval bych svepomoci nahrat prave ty bordely a vyhravky. Kdybych mel takhle experimentovat ve studiu tak se nedoplatim. Jde mi hlavne o to nahrat poradne surovinu se kterou potom muze zvukar pracovat. Jestli mas ohledne toho nejaky rady tipy tak lidne napis. Rad se poucim. Jinak si muzu pujcit tady toto: http://kytary.cz/tl-audio-a3-discrete-class-a/HN106290/
nebo mi kamos nabizel za 4500 toto: http://musiccenter.cz/Joemeek-TwinQ/:3:10875
a nejakou lepsi externi zvukovku...
Mzslis ze budu schopny to s tim slusne nahrat i kdyz s tim nemam moc zkusenosti...?
Znamy mi rikal ze by to nemel byt moc velky problem
Nejlepsi bude se dopredu domluvit s tim clovekem, co s tim bude pak dal delat. Abys to nakonec nesnimal treba 3 mikrofonama a on nebyl linej pouzit vic jak jeden kanal... Kazdej pracuje trochu jinak.
Shure SM57 je dobra volba. Na snimani prostoru je nejlepsi nejaky velkomembranovy kondenzator, pripadne paskac.
Shure SM57 je dobra volba. Na snimani prostoru je nejlepsi nejaky velkomembranovy kondenzator, pripadne paskac.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- citizen.one
ten joymeek je za ty prachy super, jestli to je teda prodej, kdyz budes mit vyladenou mistnost a dostatek hudebne prostorovy predstavivosti, myslim ze za cas budes schopen delat si nahravky komplet na urovni studia.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mám tady někde ukázky ze zhruba 3 typů Beyerdynamic mikrofonů, takže za mě třeba ty Beyery. SM57 má skoro každej (rejpnutí
).
P.
P.
pavlii: myslíš ty ukázky, co jsi tu někomu dával k poslechu minule? (taky rejpnutí 
pavli: dělal jsem si srandu
zejtra zkusim exportnout nějaký kytárky co jsem nabíra na sm57 a pak to sem nějak hodim, když přijdu na to jak 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jasnačka
ať je šíře záběru. Ale IMHO tohle stejně není moc vypovídající, protože pokud nezná člověk zvuk toho aparátu podle ucha, tak mu ukázka o mikrofonu moc neřekne... Nebo pokud to nebude ten samý aparát se shodným nastavením. Já jsem ukázky postnul čistě z principu věci
P.
P.
jasný, tak já si myslim, že dobrej apec a hlavně dobrýho hráče, co nehraje prasečinky, sejmeš čimoliv 
já si z tam toho dělal srandu hlavně proto, že bylo jasně slyšet, jak ten apec hraje blbě, a jak ta osoba neumí hrát 
v podstatě by se dalo říct, že jsi to sejmul dobře, protože byly jasně slyšet všechny špatnosti zdroje
v podstatě by se dalo říct, že jsi to sejmul dobře, protože byly jasně slyšet všechny špatnosti zdroje
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
P.