apec do 10 000

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
bucenec

apec do 10 000

Příspěvek od bucenec »

zdravim
chci si koupit novy apec mx. do 10 tacu
a nevim jestli by bylo lepsi kombo nebo box s hlavou
uvazoval jsem o tomdle:
http://kytary.cz/laney-lx120-twin/HN084990/
nebo
http://kytary.cz/hartke-piggy-back-stac ... /HN090697/
ale zpis ybch chtel toho Laneye protoze ma 120W ale tak chcu znat vas nazor
Sadam.S

Re: apec do 10 000

Příspěvek od Sadam.S »

1) Ujasni si (a pak taky nám! :D) na jakej styl a pro jaký užití (doma/zkušebna/koncerty) - potom pročti co nejvíc témat tady na fóru
2) Vadí ti bazar?
3) ten výkon tak nežer ^^

Mj bych doporučoval přečíst si např. "Fakta o rozdílech tranzistorů a lamp" od RedBulla

4) zajdi do hudebnin a hraj ;)

EDIT:
já bych si každopádně (pokud bych kupoval nový) vyzkoušel Blackheart BH15 a Peavey ValveKing a určitě bych se vykašlal na ten Hartke - za mě radši 1x12, než 4x8 ;)

A u toho BH se nelekej 15W - 15W lampy v A třidě je někde jinde, než v trandu (příp. lampa A/B)
Naposledy upravil(a) Sadam.S dne 29.05.2010 21:37, celkem upraveno 1 x.
bucenec

Příspěvek od bucenec »

Sadam.S píše:1) Ujasni si (a pak taky nám! :D) na jakej styl a pro jaký užití (doma/zkušebna/koncerty) - potom pročti co nejvíc témat tady na fóru
2) Vadí ti bazar?
3) ten výkon tak nežer ^^

Mj bych doporučoval přečíst si např. "Fakta o rozdílech tranzistorů a lamp" od RedBulla

4) zajdi do hudebnin a hraj ;)
no zpis ta zkusebna
ten vykon chcu hlavne proto ze 60W do zkusebny neni az zas uplne moc
jinak na lampace nemam lovky:D
a z bazaru nechci
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Ten 50w valveking by byl ok, ne?
A podle většiny lidí tady z fóra (který s tím maj zkušenosti) 15W v Ačku do zkušky stačí... pokud není šilenej bubeník :D

Upozorňuju, že tyhle informace jsou z velký části doslech, z menší zkušenost :D

A ještě - jakej teda styl? asi metal co D:

Jo a ještě - pokud bys fakt šel do trandu, zkus tohle - dneska jsem ho slyšel a pila dobrá :D s cleanem už to nebyl takovej zázrak (ale s tím jsem si teda fakt skoro nehrál - na kobylkovej HB a eq jsem vůbec nekroutil, nebyl čas a hlavně spolupráce od toho, kdo držel kytaru :D)

Fakt bych ale všechno zajel vyzkoušet... u takhle drahý hračky už se imho vyplatí jet třeba 100 km do nějakých pořádných hudebnin :idea:
bucenec

Příspěvek od bucenec »

Sadam.S píše:Ten 50w valveking by byl ok, ne?
A podle většiny lidí tady z fóra (který s tím maj zkušenosti) 15W v Ačku do zkušky stačí... pokud není šilenej bubeník :D

Upozorňuju, že tyhle informace jsou z velký části doslech, z menší zkušenost :D

A ještě - jakej teda styl? asi metal co D:

Jo a ještě - pokud bys fakt šel do trandu, zkus tohle - dneska jsem ho slyšel a pila dobrá :D s cleanem už to nebyl takovej zázrak (ale s tím jsem si teda fakt skoro nehrál - na kobylkovej HB a eq jsem vůbec nekroutil, nebyl čas a hlavně spolupráce od toho, kdo držel kytaru :D)

Fakt bych ale všechno zajel vyzkoušet... u takhle drahý hračky už se imho vyplatí jet třeba 100 km do nějakých pořádných hudebnin :idea:
no prave bicmenka jede jak drak:D:D
ale ten ibanez vypada fakt dobre
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Nějaká 50 watová lampa všechny tyhle věci přehraje jak hlasitostně, tak hlavně kvalitativně.
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Proto jsem posílal toho valvekinga... a imho by stačil i ten BH 15 a i hlasitostně by stačil... ale není tak kůl velikej a výkonnej... ;)
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

+1 pro BH a jakoukoli lampu. Řve to jak kráva, buď v klidu. + je možnost dokoupit 1x12 box.

EDIT: Ale kulturák bez PA s tím neuhraješ.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

pokud byses vykašlal na odpor k bazaru a byl ochotný dojet do ostravy, je tu k dispozici lampáč za 9500 - pokud bys jel zdaleka, tak bych ti trochu slevil za cestu :-)

trziste/p-laney-vc30-t19463.html

celolampa o výkonu při kterém bez problémů uhraješ i ten kulturák bez PA :-) ve zkušebně taky není žádný problém, kapelou se to prořízne hezky... až na odřené ucho je v top stavu

má to sice spíše vintage zvuk, ale pokud si k tomu pořídíš krabičku tak to dokáže neuvěřitelné věci - předvedl bych :)

(cena nového je 15500)

pokud ne tohle, poohlídl bych se po Valvekingovi
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
dalabo

Příspěvek od dalabo »

No taky se takový Laney moc nekazí což se o Valvekingu nebo BH říct nedá.
bucenec

Příspěvek od bucenec »

Sadam.S píše:Proto jsem posílal toho valvekinga... a imho by stačil i ten BH 15 a i hlasitostně by stačil... ale není tak kůl velikej a výkonnej... ;)
nevim no ty lampy.... kdyz se spali tak nove jsou dosti drahe
a muj znamy ma taky lampove veci a rika ze do toho furt kupuje nove elektronky protoze treba pri prevozu se rozbijeji
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

bucenec píše:
Sadam.S píše:Proto jsem posílal toho valvekinga... a imho by stačil i ten BH 15 a i hlasitostně by stačil... ale není tak kůl velikej a výkonnej... ;)
nevim no ty lampy.... kdyz se spali tak nove jsou dosti drahe
a muj znamy ma taky lampove veci a rika ze do toho furt kupuje nove elektronky protoze treba pri prevozu se rozbijeji
No jo, s tím nesmíš jebat o zem. Ale i tak... možná by tě mohlo povzbudit tohle:
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
petrvach

Příspěvek od petrvach »

Hele lampa stojí 500 já je měnim tak 1 za 2-3 roky a rozhodně ti bude hrát 30watovej laney víc než náký 120w cobo(nezáleží na watech, ale akustickém tlaku který se neudává a proto se tam píšou waty ale to neni přesně ono)
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
rene

Příspěvek od rene »

Bucenec: Heleď oni ti tady neraděj proto že ti chtěj uškodit. To že lampa je lepší než tranzistor je prostě fakt a potvrdí ti to každej kdo trochu hraje. Pokud hraješ krátce možná by se ti to nezdálo ale po chvíli bys to taky zjistil. A můžu tě ujistit že to lampový Lejno co ti nabízí Dark Axel hraje mnohem líp než ty tranzistorový nesmysly. Takže klídek a můžeš důvěřovat :wink:
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Za tyhle prachy jasně do lampy. A pokud ti zvukově vyhovuje to Darkovo Laney, tak bych to viděl jako jasnou volbu. Kdybys potřeboval něco tvrdšího, tak se ted na hudebnibazar.cz válí minimálně jeden valveking (a samozřejmě i jiné aparáty).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Hele tak ho nechte koupit to hovado od ibanezu, sice je to nejspíš v podstatě jen klasická polovodičová zkreslovací krabka, tonestack a poweramp stejné kategorie jako nejlevnější mrchy do auta co se na ně všude píšou ty kilowatty a pak to padesátka přeřve*, ale má na tom tu ultrabrutalhustopřísnou cedulku 150W, tak mu ji nechte. Každý má jiné priority. Někdo chce hlavně dobrý zvuk, někdo zase možnost říct že to má krutopřísně moc wattů a že je to nový kousek, žádná ojetá rachotina. Já se ovšem řadím k té první skupině (ačkoli věřím na vliv rukou, kvalitní neznačkové věci a pánaboha) a radši koupím věc, která prakticky nestárne, z bazaru, než utrácet za pitomosti jako že je to nové, značkové a má to na sobě napsáno kdovíjaká čísla. Mimochodem, kdyby někdo chtěl vědět, jaký mám zvuk a kolik mě stál, milerád mu všechno předvedu;)

*) ...nechci urážet výrobce tranzistoráků, ale dělá je - s výjimkou nejvyšších tříd - někdo jinak?
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

podle mě je zbytečné dávat 10 000 za tranzistor, když můžeš mít lampového plnokrevníka :-)

a s krabičkou (ten jekyll&hyde mě nestál tolik a zrovna se jeden i válí na abazru) není metal problém a hezky to tlačí, viz

http://www.youtube.com/watch?v=9OgP6P00Dds
http://www.youtube.com/watch?v=h7ttMIyj ... re=channel
http://www.youtube.com/watch?v=7QGf_mCU ... re=channel
http://www.youtube.com/watch?v=ICAYBG_Z ... re=channel (tohle je dokonce ještě se singlem u kobylky)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Možný bych pro tebe měl taky nabídku, včera jsem si všiml hlavy, co by se mi líbila, tak bych prodal Crate V33H s upraveným preampem od p. Zemana. Úprava mě stála 3 litry, ale už k tomu není potřeba žádná krabička, zkreslení dle Englu. Hraju dost čistých zvuků, tak bych potřeboval nezávislé korekce na Clean kanálu. Na koncertech hrávám tak na max. 2. Mám k tomu i footswitch a za 6.000 bych to nechal. V porovnání s Valvekingem je ten zvuk lepší, co se týká konkrétnosti a barvy.
bucenec

Příspěvek od bucenec »

tak jsem zjistil ze 2 kamosi maji to 60w hardke s tim boxem a ze to hraje skeve a je to pololampa takze si to nekdy zajdu vyskouset, a nebo jinak este tu 120w pololampu bych chtel zkusit od Laneye
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

tady je asi zbytecny radit, nevim proc se vubec ptas kdyz dopredu jdes stejne za svym, evidentne dosti nepodlozenym, nazorem...
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“