Vážny problém s bzučaním
Pravidla fóra
Vážny problém s bzučaním
Zdravím!
Na Vianoce som si doprial nový snímač Seymour Duncam SHR-1b (ku kobylke) do mojej vtedy asi rok a pol starej gitary Squier Stratocaster (asi najnižší model). Zapojenie: gitara s novým snímačom - spoľahlivý kábel Cort - efekt EHX Micro Metal Muff - kamošov spoľahlivý kábel - moje kombo Peavey Studio Pro 112 (z bazáru, trošku staršie, ale zatiaľ stačí). Všetko perfektne frčalo, zvuk alá Stará Metallica. Snímač robil, čo mal. Po asi 4 mesiacoch každodenného hrania, sa zvuk z dňa na deň"zničil". Pri volume 10 a ruke položenej na strunách (ako keď hrám palm mute) kombo vydávalo bzučiaci zvuk. Skreslenie sa však nezmenilo. Proste jeden deň som si večer hral, paráda zvuk, a na druhý deň, už bzučal. Ak som prepol na tie továrenské single snímače, ten bzučiaci zvuk nebol. Vôbec som nechápal, že prečo. Najprv som si myslel, že to bude kombom, ktoré má asi 3-4 roky. Skúsili sme kamošovu gitaru ESP EX-50, ktorá ma 2 roky, tá bzučala, ale OVEĽA menej, skoro nepočuť. Keďže v kombe probém nebol, bol som si istý, že to bude snímačom. Na druhý deň som snímač odoslal na reklamáciu. Z reklamácie mi prišiel o necelý mesiac s papierami, kde písalo, že pri porovnaní s kontrolným vzorkom nebola zistená žiadna chyba (zbytočne 4,5€ na poštovné do ČR). Keď mi snímač prišiel, hneď po zapojení som gitaru išiel vyskúšať do kamoša, ktorý ma kombo Fender Frontman 212r. Bzučanie stále bolo.
Skúsili sme dať jeho gitaru (nejaká B.C.Rich - dosť vysoký model) a tiež bzučala, ale o TROCHU menej, fakt len o trochu.. Skúsili sme zmeniť všetky káble, efekt, skúsil som zmeniť odstup snímača od strún. NIČ, stále ten hnusný bzučiaci zvuk.
Neide mi to do hlavy, ak by bol problém v snímači, ostatné gitary by nebzučali, no tá B.C.Rich bzučí tiež, ak by bol problém v kombe, na inom kombe by bzučiaci zvuk nebol, ak by bol problém v efekte, na inom efekte by bzučiaci zvuk nebol, ak v kábloch, po výmene kábloch by to nebzučalo... Ale stále to bzučí. Fakt neviem.
Je to možno úplne primitívny problém, ktorý avšak ja vyriešiť neviem :/ Moja gitara bzučí, ESP EX-50 nie, B.C.Rich, ktorý má hodnotu asi 600€ bzučí tiež.
Poraďte prosím...
Vopred Ďakujem...
Na Vianoce som si doprial nový snímač Seymour Duncam SHR-1b (ku kobylke) do mojej vtedy asi rok a pol starej gitary Squier Stratocaster (asi najnižší model). Zapojenie: gitara s novým snímačom - spoľahlivý kábel Cort - efekt EHX Micro Metal Muff - kamošov spoľahlivý kábel - moje kombo Peavey Studio Pro 112 (z bazáru, trošku staršie, ale zatiaľ stačí). Všetko perfektne frčalo, zvuk alá Stará Metallica. Snímač robil, čo mal. Po asi 4 mesiacoch každodenného hrania, sa zvuk z dňa na deň"zničil". Pri volume 10 a ruke položenej na strunách (ako keď hrám palm mute) kombo vydávalo bzučiaci zvuk. Skreslenie sa však nezmenilo. Proste jeden deň som si večer hral, paráda zvuk, a na druhý deň, už bzučal. Ak som prepol na tie továrenské single snímače, ten bzučiaci zvuk nebol. Vôbec som nechápal, že prečo. Najprv som si myslel, že to bude kombom, ktoré má asi 3-4 roky. Skúsili sme kamošovu gitaru ESP EX-50, ktorá ma 2 roky, tá bzučala, ale OVEĽA menej, skoro nepočuť. Keďže v kombe probém nebol, bol som si istý, že to bude snímačom. Na druhý deň som snímač odoslal na reklamáciu. Z reklamácie mi prišiel o necelý mesiac s papierami, kde písalo, že pri porovnaní s kontrolným vzorkom nebola zistená žiadna chyba (zbytočne 4,5€ na poštovné do ČR). Keď mi snímač prišiel, hneď po zapojení som gitaru išiel vyskúšať do kamoša, ktorý ma kombo Fender Frontman 212r. Bzučanie stále bolo.
Skúsili sme dať jeho gitaru (nejaká B.C.Rich - dosť vysoký model) a tiež bzučala, ale o TROCHU menej, fakt len o trochu.. Skúsili sme zmeniť všetky káble, efekt, skúsil som zmeniť odstup snímača od strún. NIČ, stále ten hnusný bzučiaci zvuk.
Neide mi to do hlavy, ak by bol problém v snímači, ostatné gitary by nebzučali, no tá B.C.Rich bzučí tiež, ak by bol problém v kombe, na inom kombe by bzučiaci zvuk nebol, ak by bol problém v efekte, na inom efekte by bzučiaci zvuk nebol, ak v kábloch, po výmene kábloch by to nebzučalo... Ale stále to bzučí. Fakt neviem.
Je to možno úplne primitívny problém, ktorý avšak ja vyriešiť neviem :/ Moja gitara bzučí, ESP EX-50 nie, B.C.Rich, ktorý má hodnotu asi 600€ bzučí tiež.
Poraďte prosím...
Vopred Ďakujem...
-
charliealpha
Re: Vážny problém s bzučaním
Jestli bzučí jen při vodivém spojení ruky s kobylkou, je problém zcela jistě v uzemění. Takže zkontrolovat, jestli vodí to co má a nevodí to co nemá. Všechny kabely si doufám zkoušel vyměnit, i ten mezi kombem a efektem.
Ono to bzučí stále, aj keď ruku na gitare nemám, aj keď mám. Dosť ma štve, že to začalo z dňa na deň.
A káble? Ano, menili sme všetky, z gitary do efektu a aj z efektu do komba, všetky
A káble? Ano, menili sme všetky, z gitary do efektu a aj z efektu do komba, všetky
Nemáš ho tam přidrátovaný jako rozepnutý?
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Vyfotografuj vnitřek elektriky a nakresli přesně schéma zapojení. Třeba někoho napadne co to je až to uvidíš.
Ten snímač má 4 dráty a stínění ? Máš to stínění zapojeno ?
Ten snímač má 4 dráty a stínění ? Máš to stínění zapojeno ?
No takže, teraz už vôbec nechápem, to bzučanie z dňa na deň prestalo
Nebere to kombo nějakej bordel z elektrický sítě. Že by to třeba bzučelo, když sousedi luxujou apod. Moje kombo bere ze sítě kdejaký zvuky. Nejlepší je, když mám s kombem do stejný dvojzástrčky vraženej ještě aparát, ten když vypnu jako první tak to kombo udělá takovou ránu, že si vždycky málem stříknu do gatí.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
-
charliealpha
Jo... ja treba, kdyz chci hrat, musim vytahovat adapter od notase at je kdekoliv v baraku.
No, takže problém bude asi fakt v elektrine, keď mi snímač prestal bzučať, to som bol u kamoša, tam sme hrali a potom som musel na jeden čas ísť hrať domov, všetko zapojím, zapnem a už to bzučí :/ Keď to je v elektrine, ako sa to dá odstrániť?
-
charliealpha
Vytahuj postupně všechny přístroje ze zásuvek. Já bych to viděl na adaptér od modemu, nebo nabíječku na mobil, nebo již jmenovaný notebook. A holt když budeš chtít hrát, tak to budeš muset vždycky vypnout.
No spínané zdroje, počítače, monitory dělají kravál v síti, ale může to být špatný kontakt od uzemnění strun, potenciometr, studeňák. Mně zase bzučí EMG-81, jako by to byl singl, a nevím co s tím.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Že by byl špatně napájený? Nebo prostě vadný? I to se může stát...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
EMG: Je to starý typ s káblíky napevno zalitými, bez konektoru. Normálně hraje, silný výstup jak má být, jenom bzučí. Podle schématu by měl být odpor mezi napájením a zemí asi 274kOhm, já naměřím 10x víc. Asi je něco proraženého v preampu. Tam se nikdo nedostane, přes ten epoxid.
Na toto mám smůlu, koupil jsem v kytaře z aukra origo bill lawrence 500-L, taky jedna půlka špatná, taky zalito v polyesterové pryskyřici. Neopravitelné.
Na toto mám smůlu, koupil jsem v kytaře z aukra origo bill lawrence 500-L, taky jedna půlka špatná, taky zalito v polyesterové pryskyřici. Neopravitelné.
- Nero
- Rádce
Máš u toho EMG odpovídající potáky?Možná blbá otázka, ale radši se zeptám...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Čau chlapi, mám s kytarou s EMG 81 a 85 podobnej problém, z té kytary leze všemožnej bordel a je to nepříjemný. U druhé kytary mám uzemněné i FR, vede od něj drát k jacku, u té s EMG to tak nemám. Je to teda v podstatě výrobní chyba? Ten drát bych tam teda měl přidat? Díky 
"Dnes nejsem ve své kůži" - Thomas Hewitt 
- Nero
- Rádce
Uzemni kobylku (tremolo), tím nic nezkazíš. A i kdyby - v nejhorším dáš ten drát zase pryč 
PetrPeter 1975 - 2008