K tematu: At uz se bavime o zkresleni, nebo efektech, tak se vp odobnych stylech meze absolutne nekladou. Pokud se teda bavime o kapelach, ktery tu zminil nebo naznacil Turbo Mack, tak tihle lidi moc radi experimentuji a pouzivaji i docela obskurni vybaveni i zvuky, takze bych se nesnazil nikoho kopirovat a proste zkousel kdejakou uchylarnu. Vyhodou je, ze tenhle styl nejede v tak silnych kolejich zvukoveho klise jako jiny styly, takze se zjednodusene da rict, ze s nicim neudelas chybu, pokud to vhodne zakomponujes do hudby.
Post-Hardcore
Pravidla fóra
Re: Post-Hardcore
Vy jste si jeste nezvykli, ze real dead one vi vsechno nejlip? Tomu proste oponovat nelze
K tematu: At uz se bavime o zkresleni, nebo efektech, tak se vp odobnych stylech meze absolutne nekladou. Pokud se teda bavime o kapelach, ktery tu zminil nebo naznacil Turbo Mack, tak tihle lidi moc radi experimentuji a pouzivaji i docela obskurni vybaveni i zvuky, takze bych se nesnazil nikoho kopirovat a proste zkousel kdejakou uchylarnu. Vyhodou je, ze tenhle styl nejede v tak silnych kolejich zvukoveho klise jako jiny styly, takze se zjednodusene da rict, ze s nicim neudelas chybu, pokud to vhodne zakomponujes do hudby.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
-
real_dead_one
Omlouvat se nemusis, ja spis narazel na zpusob prezentace tvych nazoru, ktery mi (eufemisticky receno) pripadne az nekriticky sebejisty.
Kazdopadne mozna bude vubec nejlepsi, kdyz autor uvede nejake kapely, ktere tim ma na mysli, vetsina zanru nikde napevno definovana neni, z toho casto plynou nedorozumeni.
Kazdopadne mozna bude vubec nejlepsi, kdyz autor uvede nejake kapely, ktere tim ma na mysli, vetsina zanru nikde napevno definovana neni, z toho casto plynou nedorozumeni.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Uvedl UnderOath hned v prvním postu, z čehož jsme realem vycházeli.Wohma píše:Omlouvat se nemusis, ja spis narazel na zpusob prezentace tvych nazoru, ktery mi (eufemisticky receno) pripadne az nekriticky sebejisty.
Takže moje doporučení je pořádný zkreslený zvuk a to vlastně stačí
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
ano uvedl a real_dead_one nejspíš držel víc zadáí jak já.. Vycházel jsem z svého osobního pocitu. A je právda, že mé psaní zde je taky trochu ostřejší stejně jako jeho, tudíž s tím nemám absolutně žádný problém. I tak si myslím, že je dobře, že to co tu zaznělo zaznělo minimálně pokud se někdo jiný bude zajímat dodatečně a budou se mu nějaké informace hodit. co se týče toho, tak myslím, že wohma udělal pěknou tečku.
Osobně jsem tedy teď naznal, že původní pisatel nejspíš mluvil o pedálku na zkreslení. A ktomu bych akorát řekl, že nejlepší je mít vícekanálový lampový zesilovač s dravím zvukem. Sou i krabičky, které dělají masivní metalový hardcorový zvuk jako Metalzone od korgu nebo grunge či deathmetal od Digitech (z těch an které jsem hrál). Osobně mě ani jeden tento efekt nebavil třeba už jen tím, že mě ten zvuk nebaví. Nicméně i tak si troufám říct, že jsou i na takové zvuky lepší než ty zmíněné (a ty kdyžtak doplní někdo jiný). Je to taky o tom, kolik do toho chceš investovat a v neposlední řadě záleží na aparátu. Pokud máš slušnou hlavu za kterou považuju valvekinga až nějaký messy, tak efekt neřeš a šlapej footswitch. Pokud jde o nějakou ejdnokanálovou lampu nebo tranďák, tak zkus nějaký efekty. Myslím, že když se někdo pouští do hraní takovéto muziky, tak nemá potřebu nějak extrémě experimentovat se zvukem a postačí mu zkreslení a čistý a spíš si naexperimentuje případně ladění aby mohl drtit méně okoukané postupy (pokud je to možné).
mimoto se autor nijak dále neprojevuje a nezasahuje do průběhu debaty, tudíž jestli chcete pokračovat v tom co tu bylo tak možná ztrávíte čas lépe....
Osobně jsem tedy teď naznal, že původní pisatel nejspíš mluvil o pedálku na zkreslení. A ktomu bych akorát řekl, že nejlepší je mít vícekanálový lampový zesilovač s dravím zvukem. Sou i krabičky, které dělají masivní metalový hardcorový zvuk jako Metalzone od korgu nebo grunge či deathmetal od Digitech (z těch an které jsem hrál). Osobně mě ani jeden tento efekt nebavil třeba už jen tím, že mě ten zvuk nebaví. Nicméně i tak si troufám říct, že jsou i na takové zvuky lepší než ty zmíněné (a ty kdyžtak doplní někdo jiný). Je to taky o tom, kolik do toho chceš investovat a v neposlední řadě záleží na aparátu. Pokud máš slušnou hlavu za kterou považuju valvekinga až nějaký messy, tak efekt neřeš a šlapej footswitch. Pokud jde o nějakou ejdnokanálovou lampu nebo tranďák, tak zkus nějaký efekty. Myslím, že když se někdo pouští do hraní takovéto muziky, tak nemá potřebu nějak extrémě experimentovat se zvukem a postačí mu zkreslení a čistý a spíš si naexperimentuje případně ladění aby mohl drtit méně okoukané postupy (pokud je to možné).
mimoto se autor nijak dále neprojevuje a nezasahuje do průběhu debaty, tudíž jestli chcete pokračovat v tom co tu bylo tak možná ztrávíte čas lépe....
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Korg? Nemyslíš spíš Boss? Jen pro jistotu...turbo_MaCk píše:... Sou i krabičky, které dělají masivní metalový hardcorový zvuk jako Metalzone od korgu nebo grunge či deathmetal od Digitech (z těch an které jsem hrál). Osobně mě ani jeden tento efekt nebavil třeba už jen tím, že mě ten zvuk nebaví. ...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Pro autora: mno, pokud jde konkrétně o Underoath, tak co k tomu řekne samotný kytarista Underoath (i když je to z roku 2007)... http://www.youtube.com/watch?v=sEXGZFoF8ho
Asi nejjednodušší cesta je, vygooglit si "gear" u hledaných kapel...
Asi nejjednodušší cesta je, vygooglit si "gear" u hledaných kapel...
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
sry.. myslel sem samozřejmě rolland (boss)Nero píše: Korg? Nemyslíš spíš Boss? Jen pro jistotu...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.