Cort X11 pro leváka

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
ZeroTwo

Cort X11 pro leváka

Příspěvek od ZeroTwo »

Zdravím ve spolek,
po dlouhém výběru jsem se dostal ke kytaře Cort X11, která mi vyhovuje jak zvukově, tak i vzhledově. Nicméně měl jsem v hledáčku verzi pro leváky, kterou se mi ovšem nedaří najít nikde v českých obchodech. Dokonce i na webu Cort se uvádí u kytary, že není v levoruké verzi, což mě mate, jelikož jsem tuto verzi viděl v akci na youtube.

Nicméně najít někde obchod kde je k mání se zdá být nemožné. Jediné, co jsem našel je tento italský prodejce na ebay, ovšem rozhodně bych preferoval nákup zde v Čechách.

Tedy moje otázka zní máte někdo odkaz na obchod, který by tuto verzi nabízel, popřípadě viděl jste tuto verzi někdo naživo a můžete tedy potvrdit, že skutečně existuje?

Předem díky ;)
Cort X11 >> Roland Cube X30 >> BRAIN 0,88 >> DR Extra Life & ROTOSOUND 11
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Re: Cort X11 pro leváka

Příspěvek od McKozias »

jenom, nebylo to video na YT jen stranove prevracene?to uz se mi parkrat stalo
Demilich

Příspěvek od Demilich »

McKozias píše:jenom, nebylo to video na YT jen stranove prevracene?to uz se mi parkrat stalo
+1 :wink:
Bývá to tak vskutku často, ale u jiných videí na to člověk nepřijde...
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

prave..jednou jsem tak koukal na klip nejake kapely a dlouho sem si rikal ze je velka haluz ze jsou vsici levaci :D
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Tak si zadejte do YT "lefthanded cort x11" a uvidíte, že asi fakt existuje :D
Páč nápis na popruhu sedí...
Amid

Příspěvek od Amid »

No, nevím nevím. Učitel má stejnou kytaru v hudebce, ale že by byla nějaká extra, to se mi nezdá, sice má snímače Emg Hz, ale to jsou spíš nějaké napodobeniny, protože to hraje hrozně a to tremolo se pořád rozlazuje.... To si rači za ty prachy kup Ibanez Grg 170 http://kytary.cz/ibanez-grg-170dxl/HN082596/
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Amid píše:No, nevím nevím. Učitel má stejnou kytaru v hudebce, ale že by byla nějaká extra, to se mi nezdá, sice má snímače Emg Hz, ale to jsou spíš nějaké napodobeniny, protože to hraje hrozně a to tremolo se pořád rozlazuje.... To si rači za ty prachy kup Ibanez Grg 170 http://kytary.cz/ibanez-grg-170dxl/HN082596/
mam cort x6, je to asi nizsi rada od x11 a oproti te iabne cos postoval je na tom o dost lepe...snimace EMG HZ nejsou napodobeniny, ale jsou pasivni..a ze se tremolo rozladuje je spise spatnym serizenim
Amid

Příspěvek od Amid »

mam cort x6, je to asi nizsi rada od x11 a oproti te iabne cos postoval je na tom o dost lepe...snimace EMG HZ nejsou napodobeniny, ale jsou pasivni..a ze se tremolo rozladuje je spise spatnym serizenim
Vim ze sou pasivni, ale prijde mi trochu podezrely, ze to kytary za 6500kc strkaj 2 slusne snimace, proste rikam, ten zvuk byl na h***o
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

sak nikdo nerika, ze ty snimace jsou slusne :) ..a vybirat kytaru podle snimacu je zbytecne..dulezitejsi je, aby ladila, nebyla mrtva a prazce nedelaly diry do rukou
Amid

Příspěvek od Amid »

McKozias píše:sak nikdo nerika, ze ty snimace jsou slusne :) ..a vybirat kytaru podle snimacu je zbytecne..dulezitejsi je, aby ladila, nebyla mrtva a prazce nedelaly diry do rukou
Njn, snimace muzes vymenit, ale vzhledem k cenove relaci bych volil spise kytarou s pevnou kobylkou(nebo 1zvrat tremolem)
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

to bych taky moc neresil, kdyz tam das spalek a pet pruzin, tak se to ani nehne..jasne, pokud vi ze to nebude pouzivat tak je zbytecnost kupovat s tremolem, ale ja ho taky nepouzivam a vubec mi neprekazi..navic se mi o nej hodne pohodlne opira ruka
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Amide, ono se ti to kecá, jakou kytaru bys radši... jenže ty jsi pravák :-|
ZeroTwo

Příspěvek od ZeroTwo »

Jak píšete, na youtube se dá najít mnoho ukázek hrajících leváků. Nejen, že nápisy na popruhu sedí, ale i v popisu videa se uvádí, že se jedná o levorukou verzi.

Našel jsem ještě pár stránek s prodejem této verze, ovšem zarazilo mě, že se všude vyskytuje jedna a ta samá fotografie, pouze mírně jinak oříznutá. Takže jsem dospěl k názoru, že jde o nějaký italský fake nebo kopii, škoda :roll:

Jinak pro tuto kytaru jsem rozhodnut a přes to asi už vlak nepojede. Tremolo využiju, i když pravda stačilo by jednozvratné, ovšem zámky strun jsou pro mě + (a nutnost samozřejmě). Zvláště proti zmiňované Ibanez je X11 někde jinde. Nakonec původně jsem měl v plánu pořídit tuto krásku ;) a rozhodl jsem se jít do podstatně jiné kytary i napříč cenovým kategoriím.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

a proc seslo zte ibanez SA 260?(mmchdm je nadherna)...myslim ze by byla lepsinez ta cortka
ZeroTwo

Příspěvek od ZeroTwo »

No popravdě v tom hrála roli cena, dostal jsem se k X11 za zajímavou cenu. Jelikož začínám, rozhodl jsem se pořídit něco trošku levnějšího s tím, že až dorostu můžu si koupit kvalitnější nástroj. Navíc jak jsem tak koukal, tak si myslím, že ta Cortka není o moc méně kvalitní, rozdíl nové v obchodě je proti Ibanezu cca 3000 Kč, myslím, že ta cena je adekvátní oproti značce a levnějšímu dřevu.

Co jsem tak tady na fóru přečetl, tak Cort je kvalitní výrobce, zdá se, že ta moje Ibanezka se nedělá nikde jinde, než právě u Cort hehe. Jediné co by mě snad dokázalo odvrátit od X11 by byl někdo, kdo hrál na oba nástroje a má jasnou zkušenost, že Cortka je zmetek ;)
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

to je kus od kusu, nektere jsou dobre, nektere ne, obecne to nemuzes u cortek rict...na to tu mame jine zancky ze...nejlepe udelas kdyz sina to zahrajes sam...
ZeroTwo

Příspěvek od ZeroTwo »

Jasně, tak ta Cortka hraje pěkně, ovšem třeba kvalitu tremola atp. nedokážu posoudit, měl jsem jí v ruce tak hodinku. Ibanez jsem měl v ruce jen nějakou starou babičku, takže zvuk porovnávat přímo nemůžu, pravda ale je, že zpracování nebylo z nejlepších. Uvidíme ;)
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

ja mam tu moji cortku asi rok a pul a zatim s tremolem azdne problemy nejsou, nerozpada se, ani nejak nekrivi, uz se ho hodnekrat vyndaval z tela a ruzne zasahoval ale porad je to vklidu
Amid

Příspěvek od Amid »

Sadam.S píše:Amide, ono se ti to kecá, jakou kytaru bys radši... jenže ty jsi pravák :-|
Ne, sem levák, viz. podpis :cry:
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Amid píše:Ne, sem levák, viz. podpis :cry:
oops, tak to sorry.. o to líp bys ale měl vědět, jak dobře se sháněj levoručky přesně podle představ :-|
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“