Naše lampové projekty (tipy, rady,...

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Naše lampové projekty (tipy, rady,...

Příspěvek od Stanley06 »

diky kluci, kdybyste si nekdo chtel kdykoliv zkusit, tak se muzem nejak domluvit, byl bych rad za nazor nekoho jineho, zkusenejsiho, jeste to chce poladit, ale bude to dobry 8)
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Stanley06 píše:diky kluci, kdybyste si nekdo chtel kdykoliv zkusit, tak se muzem nejak domluvit, byl bych rad za nazor nekoho jineho, zkusenejsiho, jeste to chce poladit, ale bude to dobry 8)
jak myslíš poladit ? ja kych řek že zvukove to nemá chybu :!: :mrgreen:
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Moleek

Příspěvek od Moleek »

core88 píše:
Stanley06 píše:diky kluci, kdybyste si nekdo chtel kdykoliv zkusit, tak se muzem nejak domluvit, byl bych rad za nazor nekoho jineho, zkusenejsiho, jeste to chce poladit, ale bude to dobry 8)
jak myslíš poladit ? ja kych řek že zvukove to nemá chybu :!: :mrgreen:
:?: :?:
Tohle je podle tebe hi-gain? Poslechni si Mesu :!:
Né dělám si srandu :lol: No ta jak je to malý a jednoduchý to zní vážně pěkně... na cvičení to musí být paráda :)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

Moleek: od hi-gainu jsem upustil, protože do tak malyho šasi to s 350V napětím na anodach prostě narvat nejde tak aby to nepískalo a nevazbilo, mam stíněný snad uplně všechno, takže jsem pozměnil plány a je to prostě takovy "normální" cvičítko s pěkným lampovým zvukem 8) aspoň myslim :? PS: ty popisky kde je hi-gain změnim :lol:
St.Anley Tube Amps
Moleek

Příspěvek od Moleek »

To se kvůli mě nenamáhej :lol: Jinak ten zvuk teda neni, co já bych využil, ale na takový jam session, kde se hraje normální rokec je to fajn věc
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

jasny no, ono dosahnout doma jenom lampama hi-gain metalovyho zvuku při unostnej hlasitosti a pořád nějakej dobrej kvalitě moc dobře nejde, to už je lepší a jednodušší před to hodit nějakou krabičku :wink:
St.Anley Tube Amps
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

Stanley06 píše:jasny no, ono dosahnout doma jenom lampama hi-gain metalovyho zvuku při unostnej hlasitosti a pořád nějakej dobrej kvalitě moc dobře nejde, to už je lepší a jednodušší před to hodit nějakou krabičku :wink:
jak ti to vyslo financne?
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

hele těžko říct, zrovna tady u toho to spočítaný nemam :( kdyby to někdo chtěl koupit tak bych to dal tak za 2,5t (samozřejmě jako komplet hotovy v kožence s novym repro) i když nevim, jestli o to někdo bude mít zájem :D spíš asi ne :lol:
St.Anley Tube Amps
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

Stanley06 píše:hele těžko říct, zrovna tady u toho to spočítaný nemam :( kdyby to někdo chtěl koupit tak bych to dal tak za 2,5t (samozřejmě jako komplet hotovy v kožence s novym repro) i když nevim, jestli o to někdo bude mít zájem :D spíš asi ne :lol:
a co na protiúčet za teslu + 1500 - bral bych to pro kamaráda a my bysme se pak mezi sebou nějak domluvily...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

uvidime, uvidime až to bude hotovy 8)

zjistil jsem, že jsem hroznej vrah :lol: jsem si řek, proč tam nechávat tu triodu z ECL86, když to stejně neni hi-gain, takže trioda šla pryč... a postupně šli pryč i všechny děliče, ktery hlavně zamezovali písknání , ale i ubírali výkon :lol: takže teď je z toho při vyšším gainu zase aparát, kterej dokáže zařvat jako moje plexi :twisted: a co teprve přes ten 2x12 box :twisted: celkově i zmizeli ruzny ruchy ve zvuku při všem na max a zvuk se zpevnil... takže zase o něco lepší 8)
St.Anley Tube Amps
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

asi po 3 hodinovím skoumání plánku HI-Octane http://www.ax84.com/static/hioctane/AX8 ... 080507.pdf
sem dospěl k názoru že by se to dalo postavit.
mel by sem pár otázek
1.) dal by se ztoho udelat dvoukanal ? (přidáním relatek před první lampu a pred master volume .a postavit preamp ,cathode follower a tone control jako druhy kanal .)
2.) místo usmernovacích diod dát lampu . a jaký zapojení by bylo lepší.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... Rect2E.png
nebo
http://www.dddac.de/pics/phonodude/pd-circuit4.gif
ty kondenzatory a ta civka ty by uz tam nebylo

zatim jen zjištuju informace takže to neberte jako že hned druhej den letim do kramu pro soucastky a začnu letovat :mrgreen:
Obrázek
lunchie

Příspěvek od lunchie »

1. da se to udelat, vice mene muzes udelat i n-kanal, ale podle myho to nema smysl. Udelej si tam jednoduchy option na prepinani mezi P1 a Hi-Octane - je za cenu 1 spst prepinace - je to primo v options pro SEL (sel ma hi-octane preamp do konce s velkou flaskou) - tim ziskas 'cisty kanal' a overdrive kanal se sdilenyma korekcema.
2. pokud tam chces dat misto SS usmernovace lampu, tak musim vice mene prepocitat zdroj a zjistit jak velke napeti Ti musi dat sitove trafo, aby si se dostal do 10-15% odchylky od napetich, ktere je doporucene. U lampoveho usmernovace je problem/vyhoda v tom, ze ti srazi napeti dolu (podle typu je to nekolik voltu az nekolik desitek voltu), narozdil od diod, ktere daji dolu max. 1V. Na problematiku zdroju doporucuju zajit na valve wizard web site a taky stahnout power designer (ten vrele doporucuju - pouzivam na pocitani zdroju a s velkym uspechem :) ). Co se tyce tlumivky do zdroje - podle meho vyborny na filtrovani, ale zase jak uz jsem psal - potrebujes prepocitat zdroj ... Jinak pokud ocekavas, ze tam bude rozdil ve zvuku pri pouziti lampoveho usmernovace, tak tam asi ani moc nebude - diky tomu, ze hi-octane je class A, single ended. To znamena, ze ma konstantni odber proudu a jaksi ten 'lampovej sag' tam proste nebude. Pokud by jsi delal push-pull, tak tam uz by rozdil slyset mohl jit.

Osobne bych Ti opravdu doporucil asi postavit ten hi-octane presne podle schematu a dodelal si tam option na prepinani mezi hi-octane a p1 ... nezapomen, ze hi-octane je prece jenom 'jcm800 na steroidech' a tim je docela nachylny na topologii ... takze aby ti to misto hrani spise jenom neoscilovalo.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

lunchie píše:1. da se to udelat, vice mene muzes udelat i n-kanal, ale podle myho to nema smysl. Udelej si tam jednoduchy option na prepinani mezi P1 a Hi-Octane - je za cenu 1 spst prepinace - je to primo v options pro SEL (sel ma hi-octane preamp do konce s velkou flaskou) - tim ziskas 'cisty kanal' a overdrive kanal se sdilenyma korekcema.
2. pokud tam chces dat misto SS usmernovace lampu, tak musim vice mene prepocitat zdroj a zjistit jak velke napeti Ti musi dat sitove trafo, aby si se dostal do 10-15% odchylky od napetich, ktere je doporucene. U lampoveho usmernovace je problem/vyhoda v tom, ze ti srazi napeti dolu (podle typu je to nekolik voltu az nekolik desitek voltu), narozdil od diod, ktere daji dolu max. 1V. Na problematiku zdroju doporucuju zajit na valve wizard web site a taky stahnout power designer (ten vrele doporucuju - pouzivam na pocitani zdroju a s velkym uspechem :) ). Co se tyce tlumivky do zdroje - podle meho vyborny na filtrovani, ale zase jak uz jsem psal - potrebujes prepocitat zdroj ... Jinak pokud ocekavas, ze tam bude rozdil ve zvuku pri pouziti lampoveho usmernovace, tak tam asi ani moc nebude - diky tomu, ze hi-octane je class A, single ended. To znamena, ze ma konstantni odber proudu a jaksi ten 'lampovej sag' tam proste nebude. Pokud by jsi delal push-pull, tak tam uz by rozdil slyset mohl jit.

Osobne bych Ti opravdu doporucil asi postavit ten hi-octane presne podle schematu a dodelal si tam option na prepinani mezi hi-octane a p1 ... nezapomen, ze hi-octane je prece jenom 'jcm800 na steroidech' a tim je docela nachylny na topologii ... takze aby ti to misto hrani spise jenom neoscilovalo.
diky . já to rači postavim podle navodu bude to asi jistější (zezpečnější)
Obrázek
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

tak já jsem si dneska udělal návrhy 2 projektů, který teď budu asi z části dělat... http://stanley06.rajce.idnes.cz/St.Anle ... cts/#album co myslíte? bude to konstrukčně funkční? rozmery jsou prvni model 47x45x25cm, druhej bude menší cca 42x42x22cm, oba budou ještě vzadu z části uzavřené, oba by měli mít 12" repro, 5W zesilovač s EL84 v konci
St.Anley Tube Amps
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Stanley06 píše:tak já jsem si dneska udělal návrhy 2 projektů, který teď budu asi z části dělat... http://stanley06.rajce.idnes.cz/St.Anle ... cts/#album co myslíte? bude to konstrukčně funkční? rozmery jsou prvni model 47x45x25cm, druhej bude menší cca 42x42x22cm, oba budou ještě vzadu z části uzavřené, oba by měli mít 12" repro, 5W zesilovač s EL84 v konci
Ten přepínač mezi ovládáním rukou a nohou je hovadina, udělej to tak, aby se to přepnulo zastrčením jacku footswitche. A lepší by bylo přepínání momentary, ne latching, protože bys ručně přepínal kanál tlačítkem, pak by se ti nemohlo stát že se ti při odpojení footswitche přepne kanál. Co tam bude jako mříž? Pokud tkanina, chtělo by to podle mě trochu víc ji předsadit. Tahokov nebo mříž je takhle v pohodě. A nezapomeň horní zadní kryt udělat tak, aby chránil lampy (přečníval přes ně), ale aby přes něj mohl zesík větrat a aby bylo na lampy vidět (odpovídající otvory). JInak moc pěkné. Mimochodem v čem je to kreslené? Vypadá to jako kříženec mezi stařičkou Metasequoiou a SketchUp-em...
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

to přepínání ještě nemám vyřešené, nad tim přepnutím pomocí vytažení/zastrčení jacku jsem taky přemejšlel, určitě by to šlo, ale ještě se mi nepovedlo, aby mi z gesu poslali ty jacky s pomocným kontaktem (a to jsem je objednával několikrát, vždycky mi poslali normální :roll: ) takže tohle je jen taková pojistka, ještě nad tim musim popřemejšlet a nějak "líp" to vyřešit... před repro bude asi tkanina, ale moc nekoukej na to jak je to ted nakresleny, určitě jí dam tak, aby to bylo funkčně vpohodě :wink: a s tim zadním krytem počítam... kreslené je to v Blenderu 3D, umí i pěkný rendry ale mě se nechtělo čekat, než to PC schroupe, tak jsem udělal jenom pár screenů...
St.Anley Tube Amps
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

core88 píše:asi po 3 hodinovím skoumání plánku HI-Octane http://www.ax84.com/static/hioctane/AX8 ... 080507.pdf
sem dospěl k názoru že by se to dalo postavit.
mel by sem pár otázek
1.) dal by se ztoho udelat dvoukanal ? (přidáním relatek před první lampu a pred master volume .a postavit preamp ,cathode follower a tone control jako druhy kanal .)
2.) místo usmernovacích diod dát lampu . a jaký zapojení by bylo lepší.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... Rect2E.png
nebo
http://www.dddac.de/pics/phonodude/pd-circuit4.gif
ty kondenzatory a ta civka ty by uz tam nebylo

zatim jen zjištuju informace takže to neberte jako že hned druhej den letim do kramu pro soucastky a začnu letovat :mrgreen:
Asi 40min jsem se snažil sepsat poměrně obsáhlé osvětlení problematiky usměrnění lampového zesilovače a když jsem to měl hotové, spadla místní síť, nebo co a já musel restartovat, příspěvek v prdelích. Kašlu na to, zkus to nějak takhle:
Pro EL84 můžeš použít vinutí tak spíš 280 - 0 - 280V, ale i tohle by zvládla.
Přílohy
7W schema.jpg
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Tak jsem si prohlédl pozorně to schéma, které chceš využít http://www.ax84.com/static/hioctane/AX8 ... 080507.pdf
a třeba odpor R2 - 100R / 1W se mi zdá dost podezřelý. Minimálně bude solidně topit, možná přímo hořet.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

mmjuz píše:Tak jsem si prohlédl pozorně to schéma, které chceš využít http://www.ax84.com/static/hioctane/AX8 ... 080507.pdf
a třeba odpor R2 - 100R / 1W se mi zdá dost podezřelý. Minimálně bude solidně topit, možná přímo hořet.
takže by sem tam něl dát napájení z toho schematu jak se o prozpevek výš ?. a místo 300-0-300V použít 280-0-280V . ale to pak budu mít jiný hodnoty B+ , B+1 , B+2 , B+3. ale zas nadruhou stranu neco srazí ta usmernovací lampa.
a pak tam máš o 0,5V menší žhavicí napětí nebude to tam na závadu ?
A ten odpor R2 kdyžby se vyměnil treba za 100R 5W tak už by tolik netopil ? (schema AX84 hi octane)
Obrázek
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

než se pustim do dalších zesilovačů, měl bych ještě pár otázek :D to přepínání všeho možnýho v tom jednom kombu jsem zkusil blokově navrhnout nějak takhle: http://www.nhmaniaci.wz.cz/prepinani.jpg snad by to mohlo fungovat :oops: a dál... jakým způsobem dostat z malyho zesilovače co nejhlasitější čistej zvuk? mam tu trafa 5kohm primar/2x4ohmy sekundar připravený na EL84 (takže nějakejch těch 5W), když teď ale vidim to pěkný schémátko od mmjuze na EL34 a trafo 5kohm na primáru, celkem mě to zaujalo, bude těch pár watů na víc nějak znát? (mmjuz: jaký tam máš přibližně napětí na A, B, C?) jde mi hlavně o ten čistý zvuk, klidně až do konce dráhy potenciometru gain (i když vlastně negain :lol: ) a volume, určitě to bude chtít nějak nastavit katodový hodnoty odporu a kondíků, takže jakou cestou se vydat? :?
díky za jakékoliv rady :wink:
St.Anley Tube Amps
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“