Jaké snímače na co - polohy

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Jay27

Jaké snímače na co - polohy

Příspěvek od Jay27 »

Zdárecky lidiové,
s kajtrou začínám a tak nějak po delším bádání jsem nenarazil zde na odpověď k mé otázce, tak snad mi pomůžete :D
Mám Cortku Stratku se snímači SC-SC-HB pětipolohovou. O tom která poloha spustí co, už vím z vašich obrázků a rad, ale nějak netuším na jaký styl hraní je jaký snímač či jejich kombinace vhodná.
Hraju vesměs vše, ale poslední dobou hlavně Metallicu, Iron Maiden atd. Rozdíl mezi tím, jestly hrajou oba SC neb jenom HB poznám, ale né tak moc, abych věděl jestly se na tu či onu píseň/styl hodí jenom samostatné SC nejblíže hmatníku neb HBčko u kobyly (a to nemluvě o mezipolohách).
Tak tedy, s jakými kombinacemi/polohami snímačů hrát co? :(

Děkuji za rady a poučné pohlavky :wink:
Naposledy upravil(a) Dark Axel dne 19.05.2010 15:43, celkem upraveno 1 x.
Důvod: DA: přesunuto do správné sekce
rene

Re: Jaké snímače na co - polohy

Příspěvek od rene »

První poučný pohlavek....píšeš to do blbý sekce je tam sekce o snímačích

Jinak ono je dost těžký říct jakej snímač se hodí na co. Asi uslyšíš rozdíl mezi přepnutim na krkovej SC a mezi kobylkovym HB. Na Maideny a Metallicu asi spíš ten kobylkovej hambáč, ale zas takovej rozdíl v hraní na tom nehledej.

Ona to neni zas taková věda jak si každej myslí stačí akorát občas zapřemejšlet hlavou a zaposlouchat se trochu. Pokud se ale divíš proč ti to tak nezní, tak přecejen aparát na doma bude hrát jinak než profi aparatura za 50 klacků a špičkový ruce.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Všeobecně se HB hodí spíš na tvrdší věci, případně nějaký blues, kdy chceš, aby ten zvuk byl příjemně kulatej a hlavně bez šumu/brumu; single coil je určitě třeba na hendrixárny
Ale nic tě nenutí se podle toho řídit - pokud se ti bude líbit Carcass na single coil, klidně si ho tak hraj ;)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nejlepší rada - hraj si co chceš, na jaké chceš poloze, hlavně když se ti to bude líbit... Netřeba se v tom zbytečně šťourat. Když si chvilku vezmeš kytaru do ruky a budeš s přepínáním snímačů laborovat, tak určitě sám vyzjistíš, co se na co hodí...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
thetrooper80
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thetrooper80 »

když už padla řeč o Maidenech :D .. rozhodně hrát všechno na humbucker u kobyly... akorát dave murray a janick gers hraou sóla na humbuckeru u krku.... adrian ne, všichni maj jinej styl... taky de o to jak ty snímače zněj.. jestli ten zvuk neni moc kulatej atd... prostřední single bejvá dobrej na čistej zvuk... je to takový vejškový ostrý .....
Cort X-1 | Line 6 Spider III | Electro Harmonix Metal Muff | Behringer HB-01 Wah
h4cker1cz

Příspěvek od h4cker1cz »

Třeba mě zase vadí, že kobylkovej HB nemá poťák na Tone.. Tím pádem ve výškách občas jakoby skřípe. Takže když chcvi hrát solo, tak stáhnu Tone a jedu na prostřední, popř. na krk + prostřední.
Kytara: Behringer El Toro - na lepčí se pracuje
Apec: Behringer GM108 15W - na doma stačí
Efekt: Line 6 Floor POD
Struny: DR 0.09 Lite..
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Já jsem zastánce toho, že nejlepší je využívat co největší škálu zvuku. Během písně přepínat dle potřeby a hrát si i s poťákama. Ale většinou hraji tvrdé věci na kobylkovej HB a čistej kanál na rozeplej krkovej HB.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

h4cker1cz píše:Třeba mě zase vadí, že kobylkovej HB nemá poťák na Tone..
Prepojit Tone potak na kobylkovej snimac (nebo kamkoli jinam) je prace na 10 minut. Pokud to sam s pajkou neumis, tak to nekomu dej udelat (nejlepe az budes menit struny). Ja mam na vsech svych kytarach prekopanou elektroinstalaci aby mi to vyhovovalo, treba jine hodnoty kondiku a prave na stratovi Tone prehozeny ze stredu na kobylku.
Hraju výhradně na šrot.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Ať nezakládám nový téma, na jakej snímač se hrají sóla ? Vím, že je to individuální, ale když hraju ( v mým případě když se snažím ) hrát sólo na ten silnej kobylkovej snímač tak je to hrozně uječený a rve to za ušiska, zato když přepnu na krkovej tak je to mnohem lepší, jak to dělají slavní kytaristi ? Jde mi o to, že bych možná pořídil zase nějaký RMko ke krku vhodný na čistej zvuk a sóla ( hraju zkresleně ), protože ten stock ibanez je kedr největší :D Kdyžtak poraďte něco od RM, nebo aby to nebylo dražší jak třeba 1500, budu mít brigádu a prachů mám i tak dost... moc mi pomůžete dík :D
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Flajtr píše:Ať nezakládám nový téma, na jakej snímač se hrají sóla ? Vím, že je to individuální, ale když hraju ( v mým případě když se snažím ) hrát sólo na ten silnej kobylkovej snímač tak je to hrozně uječený a rve to za ušiska, zato když přepnu na krkovej tak je to mnohem lepší, jak to dělají slavní kytaristi ? Jde mi o to, že bych možná pořídil zase nějaký RMko ke krku vhodný na čistej zvuk a sóla ( hraju zkresleně ), protože ten stock ibanez je kedr největší :D Kdyžtak poraďte něco od RM, nebo aby to nebylo dražší jak třeba 1500, budu mít brigádu a prachů mám i tak dost... moc mi pomůžete dík :D
Pokud ti to zní lépe na krkový, hraj to na krkový a neřeš kraviny :roll:
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Flajtr píše:Ať nezakládám nový téma, na jakej snímač se hrají sóla ? Vím, že je to individuální, ale když hraju ( v mým případě když se snažím ) hrát sólo na ten silnej kobylkovej snímač tak je to hrozně uječený a rve to za ušiska, zato když přepnu na krkovej tak je to mnohem lepší, jak to dělají slavní kytaristi ? Jde mi o to, že bych možná pořídil zase nějaký RMko ke krku vhodný na čistej zvuk a sóla ( hraju zkresleně ), protože ten stock ibanez je kedr největší :D Kdyžtak poraďte něco od RM, nebo aby to nebylo dražší jak třeba 1500, budu mít brigádu a prachů mám i tak dost... moc mi pomůžete dík :D
Když se ti zdá, že to piští, pomoz si tónovou clonou.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Mě to nepříjde jako kravina, myslím, že aspoň pro mě jsou tyhle věci celkem podstatný a to, že mám hrát na krkový je asi celkem jasný když jsem psal ať poradíte s výběrem... a tónovou clonu jsem zrušil. Jak se na to tak dívám, tak nejlepší je si poradit sám :D a když už radím tak nejsem tak arogantní ( sorry, prostě to na mě tak působí ).

I tak díky ! Čau
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Však se nediv, tohle ti tu fakt nikdo neporadí. :) Navíc i každý snímač je jiný, takže nejde říct, že krkový je na sóla. Můj krkový má leckdy hodně nakřáplý, špinavý tón, který se třeba na ta nintendovská powermetalová sóla prostě nehodí. To, jaký snímač použiješ na to které sólo může být věcí, která je zkrátka jen tvoje, věcí určující tvůj styl.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Bummer píše:Však se nediv, tohle ti tu fakt nikdo neporadí. :) Navíc i každý snímač je jiný, takže nejde říct, že krkový je na sóla. Můj krkový má leckdy hodně nakřáplý, špinavý tón, který se třeba na ta nintendovská powermetalová sóla prostě nehodí. To, jaký snímač použiješ na to které sólo může být věcí, která je zkrátka jen tvoje, věcí určující tvůj styl.
Jo to máš pravdu, snažil jsem se vykoukat jak to dělají profíci, ale jeden jede na kobylkáč a druhej zas na krkovej, je to fakt individuální, prostě hrát to na ten kobylkovej je na mě moc uječený ( stejně jak když hraju na clean tak radši přepnu na krk, protože je ten zvuk měkčí a ne tak agresivní ), prostě jsem si myslel, že si se silným kobylkáčem vystačím a ejhle ono to tak není :D prostě koupím něco ke krku a uvidím ( třebas budu hrát na mezipolohu, kdo ví ). Trochu zapátrám a někdy o prázdninách nějakej koupím...
Díky :)
PS: Poraďte nějakej, hraju věci od metalliky a pantery tak at to dává i větší zkreslení :D
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Větší zkreslení a síla? Takže třeba D-Activator Neck od DiMarzia? Já bych tam zas tak silný snímače necpal, podle mě si v klidu vystačíš s takovou SH-2 od Duncana.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Tak obecně HB a oba singly na zkreslení a samotný singly bez zkreslení :) alespoň tak to mám já, když nejsou fakt dobrý (jako třeba ty moje) tak šuměj. A bez zkreslení se hodí singl víc na ty vejšky a tak podobně. ..
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Vilcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vilcek »

Chtel bych se zeptat, co to udela se zvukem, kdyz dam ke krku misto singlu humbucker? Nejakej klasickej pasiv, dejme tomu. Resim zvuk na sola. Kobilkovej HB je proste kobilkovej HB a ten sigl co mam u krku zas neni tak pruraznej. :)
Kytary: Jackson DK2; Ibanez GSA
Aparát: Peavey ValveKing 112; Ibanez 15W
Efekty: Boss SD-1, LS-2; CryBaby Kirk Hammett signatre; Marshall EH-1; ladička PlanetWaves
Struny: Ernie Ball 9-10

http://www.youtube.com/user/Vilcekcovers
http://bandzone.cz/fan/vilcek
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Vilcek píše:Chtel bych se zeptat, co to udela se zvukem, kdyz dam ke krku misto singlu humbucker? Nejakej klasickej pasiv, dejme tomu. Resim zvuk na sola. Kobilkovej HB je proste kobilkovej HB a ten sigl co mam u krku zas neni tak pruraznej. :)
Míň vejšek, míň šumu a brumu, míň ostrej kulatejší zvuk,
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Mno ja mam treba rad sola na singlu vetsinou je hraju na mezi polohu krk+stred ale to se da delat jedine kdyz mam kratkou pauzu pred solem. jinak jedu hodne na bridge HB a spokojenost ono je to spis v rukach nez v Tone potaku vubec nevim k cemu ho cpat na kobylkovy hb.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

J.J. píše:
Vilcek píše:Chtel bych se zeptat, co to udela se zvukem, kdyz dam ke krku misto singlu humbucker? Nejakej klasickej pasiv, dejme tomu. Resim zvuk na sola. Kobilkovej HB je proste kobilkovej HB a ten sigl co mam u krku zas neni tak pruraznej. :)
Míň vejšek, míň šumu a brumu, míň ostrej kulatejší zvuk,
... a vyšší výstupní signál, takže jednodušší získání zkreslení.

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“