Gibson - dovoz z Polska?
Pravidla fóra
-
Severin 852
Gibson - dovoz z Polska?
Čaute chtěl bych se zeptat jeslti je pravda že Gibsony se k nám dováží z Polska a jsou přebrané, a je proto lepší kupovat je třeba přímo z USA nebo třeba z německa. dík 
Re: Gibson
Ano, zastoupení pro ČR je v Polsku..
Lauda Audio:
http://www.lauda-audio.pl/instrumenty/k ... yczne.html
.. a je i klidně možný že si tam vyberou lepší kusy
Naši by to asi dělali stejně 
Lauda Audio:
.. a je i klidně možný že si tam vyberou lepší kusy
I´m wheels... movin´wheels
Řekl bych že to ale není úplně pravidlem. Myslím že několikero hudebnin nakupuje například U Thomanna.Tonda píše:Ano, zastoupení pro ČR je v Polsku..
Lauda Audio:
.. a je i klidně možný že si tam vyberou lepší kusyNaši by to asi dělali stejně
Gibson Les Paul Standard 2005
Gibson Les Paul studio
Zakázková celomasivní elektroakustika
Gibson Les Paul studio
To je možný, já píšu o oficiálním zastoupení pro ČR a to je v Polsku.
Otázka je, jakou by dostali ti naši jiní obchodníci cenu třeba u Thomanna, aby to pro ně bylo zajímavý.. Pochybuju, že by jim tam dali za velkoobchodní.
Otázka je, jakou by dostali ti naši jiní obchodníci cenu třeba u Thomanna, aby to pro ně bylo zajímavý.. Pochybuju, že by jim tam dali za velkoobchodní.
Tonda píše:To je možný, já píšu o oficiálním zastoupení pro ČR a to je v Polsku.
To asi ne, ale při odbětu více kusů se dá rozhodně smlouvat. A Když se podíváš na nějaké maloobchodníky v ČR tak By třeba na jednom kusu oproti ceně u THomanna měli 5-15tis . Což samozřejmě neplatí pro obchody typu kytary.cz, které se pohybují na českém cenovém dně, které je podobné cenám u THomanna.
Gibson Les Paul studio
Gibson Les Paul studio
Vim ze treba Music City bere od tech polaku (a taky to podle toho vypada, nebo spis nevypada
) - na prodejne nic a kdyz uz tak to za to nestoji, aspon co jsem mel tu cest... Naopak v Musiccenteru mi prislo ze je to lepsi, nevim sice jestli berou taky od nich ale clovek si aspon muze vybrat a vetsinou to hraje jak ma 
Re: Gibson - dovoz z Polska?
Myslím, si, že megaobchody si nenechávají moc diktovat, kde mají brát zboží, podle mě nakoupí kdekoliv v EU a neřeší to. Z toho, co jsem viděl při vykládání zboží, jak od Fendera, tak Gibsony, jsou ty krabice většinou netknuté, kdo by se v nich v tom obrovském množství hrabal??
Jinak v Musiccenteru jsem hrál asi na 3 Gibsony a rozhodně mi nepřišly špatné, jen ten Raw Power LP jsem si nevyzkoušel a teď mě to mrzí, dlouho se nedostanu do Prahy.
Jinak v Musiccenteru jsem hrál asi na 3 Gibsony a rozhodně mi nepřišly špatné, jen ten Raw Power LP jsem si nevyzkoušel a teď mě to mrzí, dlouho se nedostanu do Prahy.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Myslím že oficiální dealer musí dodržovat oficiální kanály distribuce hlavně kvůli záruce..
a pak možná taky počtu prodanejch kusů, možná podle toho taky asi dostávaj příděly na další rok
Taky bych se nedivil, kdyby si tohle Gibson hlídal i kvůli padělkům.
a pak možná taky počtu prodanejch kusů, možná podle toho taky asi dostávaj příděly na další rok
Taky bych se nedivil, kdyby si tohle Gibson hlídal i kvůli padělkům.
Nevím přesně, jak je to u Gibsona, ale to, co píšeš jsou staré zlaté časy. Dnes velkoobchod málokdy znamená velkou výhodu, natož exkluzivitu. Schaller má u nás min. 2, Roland na tom byl ještě nedávno stejně. Mnoho jiných firem ještě hůř. např. Yamaha. Fender dodává, co chce a kdy chce. Ne, co je objednáno. Marshall měl příšerné podmínky, včetně povinnosti nakoupit na sklad všechny vyráběné modely, i když byly neprodejné......velký odběratel má velkou vyjednávací sílu a dnes se jede na okamžitý zisk. Co bude za pár let správní rady firem nezajímá, EU je volný prostor a tradice jsou kecy pro zákazníky.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Nevim jestli sis toho všiml, ale de fakto všechny obchody v čechách maj stejný ceny, alespoň ty velký, www.kytary. cz, www.music center.cz, www.music-city.cz, www.musikant.cz atd... jinak by to mohli zabalit... a všichni dodavatelé se snažej dávat ceny aby se mohlo prodávat za Thomanovský... V německu už nakupujou jen paranoici... Třeba Mesa Boogie je v Music-City http://www.music-city.cz/mesa-boogie-du ... d-588.html o 20% levnější než u Thomana http://www.thomann.de/de/mesa_boogie_dual_rectifer.htmFuckub píše:Tonda píše:To je možný, já píšu o oficiálním zastoupení pro ČR a to je v Polsku.
To asi ne, ale při odbětu více kusů se dá rozhodně smlouvat. A Když se podíváš na nějaké maloobchodníky v ČR tak By třeba na jednom kusu oproti ceně u THomanna měli 5-15tis . Což samozřejmě neplatí pro obchody typu kytary.cz, které se pohybují na českém cenovém dně, které je podobné cenám u THomanna.
Jinak co se týče Gibson v Evropě, tak jdou všechny z Evropského centrálního skladu v Rotterdamu tuším, takže jestli z Polska nebo z Německa je to šumák... Jak je to v Americe nevim...
kytara z Asie, aparát starej a ještě k tomu pučenej - ale lampáč!!!, spousta šumících krabiček, línej jak vandrácká veš, ruce... raděj useknout
ALE MILUJU TO!!!
ALE MILUJU TO!!!
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Toto je přehnaná spekulace, neslyšel jsem ještě o hudebninách, které by nakupovaly nástroje od jiných hudebnin a pak je prodávaly dál. I malé okresní hudebniny mají dodavatele a nakupují za velkoobchodní cenu.Fuckub píše:Tonda píše:To je možný, já píšu o oficiálním zastoupení pro ČR a to je v Polsku.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
Já jsem jen spekuloval podle toho, že vídám sem tam například jednoho a toho samého Gibsona někde o 10-15tis dráž, takže je možný že to někdo nakupuje blbě z jiných velkohudebnin.Ale také si to nemyslím.Red Bull píše: Toto je přehnaná spekulace, neslyšel jsem ještě o hudebninách, které by nakupovaly nástroje od jiných hudebnin a pak je prodávaly dál. I malé okresní hudebniny mají dodavatele a nakupují za velkoobchodní cenu.
Gibson Les Paul studio
Gibson Les Paul studio
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak to potom ano.
Jinak bych asi v čr nepátral po kytarách co přišli na prodejny z Německa nebo Polska, čím víc informací člověk ví, tím více trpí jeho objektivní názor na posouzení nástroje.
Jinak bych asi v čr nepátral po kytarách co přišli na prodejny z Německa nebo Polska, čím víc informací člověk ví, tím více trpí jeho objektivní názor na posouzení nástroje.
"MOJO" kills modern music...
Každopádně.Lepší je nevědět,podržet, prohlídnou a prozkoušet.Pak mluvit o názoru.Red Bull píše:Tak to potom ano.
Gibson Les Paul studio
Gibson Les Paul studio
Nejde o pár korun sem nebo tam, ale (u kytar teda, ne třeba zesilovačů) o to, kolik jich mají na krámě,The Duke píše:.. V německu už nakupujou jen paranoici... ...
tzn kolik si jich můžeš vyzkoušet.
Když jsem před rokem kupoval kytaru v Norimberku, tam tam (středně velkej krám) měli Gibsonů LP asi 7-8 Historiců, 3 Customy (vč.koriny), asi 6 Standardů.. A tom jsem si od nich odskočil ještě k Thomannovi (asi 40 km) kde jsem měl připravený 2 kytary ze skladu..
Naproti tomu tady v Praze jsem viděl za poslední 3 roky všehovšudy 2 Historicy - předloni jednu RI 57 a teď RI 58. Prostě úplný prd
Takže proto v Německu - ne kvůli ceně
- 60'Rock_N'_Roll
A co teprve Londýn... Celé patro jen pro Gibson, DAlší pro Fender, prostě to berou jinak to obchodnictví.
4ks EDS 1275...to mne pobavilo..)
A historiců tak kolem desíti...
prostě něco úplně jinýho..
To nené bráno jinak,na západ od nás je jaksi jiná kupní síla,v Německu ,nebo Anglii si koupíš za průměrnej plat dobrej Gibson,u nás Epiphone custom60'Rock_N'_Roll píše:A co teprve Londýn... Celé patro jen pro Gibson, DAlší pro Fender, prostě to berou jinak to obchodnictví.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
No to je právě možná ten důvod, protože se obchodníci bojej ty katary vzít na krám, protože si je každe jede koupit do německa i za stejnou cenu... vono mit v 10 kytarách na krámě půl milionu, když neviš jestli je někdy prodáš... protože všichni jsou strašně chytrý a pojedou si pro ně do Německa, Anglie nebo USA... Prostě nejsme patrioti...Tonda píše:Nejde o pár korun sem nebo tam, ale (u kytar teda, ne třeba zesilovačů) o to, kolik jich mají na krámě,The Duke píše:.. V německu už nakupujou jen paranoici... ...
tzn kolik si jich můžeš vyzkoušet.
Když jsem před rokem kupoval kytaru v Norimberku, tam tam (středně velkej krám) měli Gibsonů LP asi 7-8 Historiců, 3 Customy (vč.koriny), asi 6 Standardů.. A tom jsem si od nich odskočil ještě k Thomannovi (asi 40 km) kde jsem měl připravený 2 kytary ze skladu..
Naproti tomu tady v Praze jsem viděl za poslední 3 roky všehovšudy 2 Historicy - předloni jednu RI 57 a teď RI 58. Prostě úplný prd![]()
Takže proto v Německu - ne kvůli ceně
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já bych to na patriotismus nesváděl.
Kolik je tady lidí v republice? Kolik z toho hraje an kytaru? Kolik z toho je ochotné si koupit Gibsona? A kolik z toho je ochotné si koupit nějaký lepší Gibson než je studio faded atd.?
Prostě malý trh.
Navíc je taky částečně pravda co říká panedge. Tady se prostě budou líp prodávat kytary za pár korun. Nehledě na to, že se tady pěstuje kult epiphonu a tvrdí se o těch kytarách, že jsou to vlastně Gibsony akorát levnější.
Kolik je tady lidí v republice? Kolik z toho hraje an kytaru? Kolik z toho je ochotné si koupit Gibsona? A kolik z toho je ochotné si koupit nějaký lepší Gibson než je studio faded atd.?
Navíc je taky částečně pravda co říká panedge. Tady se prostě budou líp prodávat kytary za pár korun. Nehledě na to, že se tady pěstuje kult epiphonu a tvrdí se o těch kytarách, že jsou to vlastně Gibsony akorát levnější.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
V Prahe nedostaneš kúpiť poriadneho Gibsona, v Nitre (to je na Slovensku) nedostaneš kúpiť často ani struny
a to radšej nekomentujem ceny, odbornosť a ochotu predávajúcich. Čiže aj drobnosti si musím vo veľkom kôli poštovnému objednávať z prahy.
Takže sú aj miesta kde je to ešte horšie
Takže sú aj miesta kde je to ešte horšie
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide