Stavba 4 x 7'' Boxu

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
rudie
Kontaktovat uživatele:

Stavba 4 x 7'' Boxu

Příspěvek od rudie »

Mám 4x repro TESLA ARO 689 5W/4Ohm představoval bych si menší, lehčí box o čtyřech reprácích k mé homemade 15W pololampě kterou právě stavím....poraďtě někdo co a jak......nemám se stavbou boxu moc zkušenosti....
ale vzhledem k výkonu reproduktorů pouhých 5w to nemusí být ani nějaký masivní box.....nebo se mýlím???
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Stavba 4 x 7'' Boxu

Příspěvek od Nero »

Špatná sekce, takže přesunuto. A zkus načerpat pár informací zde - home-made/box-2x-12-stavba-t2522.html - jistě tam najdeš mnoho užitečného.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
vrablc.v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrablc.v »

najdi si nakrel na marshall 1960 zkosenou bednu, a jeji rozmery zmensi v pomeru 12:7 Podle repra
jinak asi preklizku 1.8mm :wink:
Poslechněte si mou kapelu na http://annoyingdust.com
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

jinak asi preklizku 1.8mm
to nebude to pravý 8)
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
vrablc.v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrablc.v »

prave proto jsem napsal ASI :oops: , mylsis ze neco tensiho?
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Ta 18mm se používá na "normálně" velký boxy, ne?
Na co to cpát do takovýho prcka :D
vrablc.v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrablc.v »

takze 1.2mm?
nebo 0.8mm?
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

vrablc.v píše:takze 1.2mm?
nebo 0.8mm?

takze naka tenci překliška a jak udělat zkosení??? rád bych totiž zkosený box
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

vrablc.v: nemyslel jsi spíš 1.8 cm, 1.2cm, 0.8cm? 8)

k tematu pro stavitele: zkus se dloouuuze a zdaleka podivat ze všech možných úhlů na normální 4x12 box a popřemejšlej jak je to asi udělaný... pak si řekni, že máš repra 7" a ne 12" takže to asi bude chtít zmenšit, co? chce to papir, nakreslit si to v nejakym měřitku a pak to dat dohromady, nic na to neni...
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

vrablc.v píše:takze 1.2mm?
nebo 0.8mm?
Prosím tě, vem si do ruky pravítko a podívej se, jak je silný 0,8 popř. 1,2 nebo 1,8 mm...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
vrablc.v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrablc.v »

co sorry no preklep, az ted jsem zjistil co sem vlastne napsal :oops:
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

Stanley06 píše:vrablc.v: nemyslel jsi spíš 1.8 cm, 1.2cm, 0.8cm? 8)

k tematu pro stavitele: zkus se dloouuuze a zdaleka podivat ze všech možných úhlů na normální 4x12 box a popřemejšlej jak je to asi udělaný... pak si řekni, že máš repra 7" a ne 12" takže to asi bude chtít zmenšit, co? chce to papir, nakreslit si to v nejakym měřitku a pak to dat dohromady, nic na to neni...
já myslel spíš jak spojit ty dvě zkosené části uprostřed přední strany......tam bude muset být nějaká šikmá hrana ne??? a spojit deskou nebo něšim i zevnitř......nedovedu si to moc představit....a na goglu sem toho moc nenašel....
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

S těma reprákama co tam chceš dát to nebude stát za psí štěk. Jsou to širokopásmové repráky co se dávaly třeba do reproskříněk školního rozhlasu a různých podobných aplikací - dodnes jsou někde vidět třeba ve školách, nádražích apod. místech kde bylo instalováno plošné ozvučení. Hraje to strašně, škoda práce...
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

rain píše:S těma reprákama co tam chceš dát to nebude stát za psí štěk. Jsou to širokopásmové repráky co se dávaly třeba do reproskříněk školního rozhlasu a různých podobných aplikací - dodnes jsou někde vidět třeba ve školách, nádražích apod. místech kde bylo instalováno plošné ozvučení. Hraje to strašně, škoda práce...
Zkoušel jsi někdy zpívat přes kytarový Celestion? :wink:
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

rain píše:S těma reprákama co tam chceš dát to nebude stát za psí štěk. Jsou to širokopásmové repráky co se dávaly třeba do reproskříněk školního rozhlasu a různých podobných aplikací - dodnes jsou někde vidět třeba ve školách, nádražích apod. místech kde bylo instalováno plošné ozvučení. Hraje to strašně, škoda práce...
musim oponovat - naflakal sem je uz asi do 3 rubyku a ten zvuk se mi zda hodne slusnej na to ze se daj sehnat za dobry slovo...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

já mám taky pocit že to nehraje zrovna špatně...mám je všechny čtyři napíchlé na rubyho s Guitar Rigem 3 a zvládá je perfektně.....neříkám že chci stavět nějaký profi box ze kterým budu koncertovat a nahrávat...chci si udělät takový měnší box hlavně nadoma.....takže sy myslím že to není škoda práce a hlavně mě to bude stát asi jenom hřebíky, lepidlo, rohy a madla :) repra už mam doma zadara a dřevo bude taky zadarmo....a navííc nevím že by někdo něco takového dělal....sežente mi do 500kč což je cena kterou odhaduju na výrobu mini box 4x (něco menšího než 10palců) pro domácí hraní a já to koupím ale něco takového neexistuje takže to postavím i když to nebude s profi reprama :) nevíte teda někdo jak na to skosení????google mi toho zevnitř moc nevygoglil tak nevim no......
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

konkretne v čem by měly být špatné??? skoušel si to?? jenom protože má jiné mezní frekvence nez naky celestion nebo neco takoveho nemusí být špatný...
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Z mýho osobního pohledu by byla hovadina už ta svabaa 4x7" - jakmile zjistíš, že jsou opravdu na nic (jakože asi jsou, pokud se opravdu dávaly do rozhlasů - slyšel jsi někdy školní rozhlas? :D) už je to prakticky na vyhození :-|
IMHO by bylo lepší postavit 1x12, než tohle ^^
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

Sadam.S píše:Z mýho osobního pohledu by byla hovadina už ta svabaa 4x7" - jakmile zjistíš, že jsou opravdu na nic (jakože asi jsou, pokud se opravdu dávaly do rozhlasů - slyšel jsi někdy školní rozhlas? :D) už je to prakticky na vyhození :-|
IMHO by bylo lepší postavit 1x12, než tohle ^^
a postavíš 1x12 nadoma pod 500? já to nechcu na žádné podiové hraní na to to ani nebude mýt výkon....a když už seš u těch rozhlasů....co myslíš že by udělal školní rozhlas kybys tam dal náky eminence nebo celestion??? řekl bych že uplne to same....protoze to chrchlani rozhlasu neni spatne v repraku ale de o to ze to čim krmi ty repra asi stoji docela zahovno.....a jak už psal MrB14ck který tyhle repra použil neznějí až tak špatně.....tys ty repra někdy použil??? nebo si je držel v ruce??? pokud si je viděl jen přes krabici od rozhlasu tak asi těžko můžeš vědět 1. jestli to vůbec byl tenhle reprák a 2. v jakem byl stavu......ja mam ty moje používám zatim jen v těch samostatnych skřinkach a zatim jen na rubyho a vubec to nehraje špatně....
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Ok,ok, pokud je to do nějaký "hračky" typu ruby, tak nic proti - nějak jsem předpokládal, že je chceš např k normálnímu kombu jako reprobox...
A jako největší problém jsem viděl to, že už je nikdy nevyměníš za jiný repro, takže v případě "upgradu" je na vyhození celej box :-|
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“