nozaki píše:Ja si nechal postavit fuzz od jednoho typka ze severních Čech.Měl jsem předtim FZ-5 od bosse, kde jsem si zamiloval simulaci fuzz face.No a pak jsem narazil na tohohle typka kterej stavi fuzz face ze soucastek z 60.let.Ten fuzz hraje neskutecne!!!Nemam bohuzel zadnou ukazku, ale tady jsem nasel video na you tube, kde je jinej jeho model a to Nerve fuzz (kopie Zvexu) http://www.youtube.com/watch?v=NAIwC_1yk5w
A tady je ten muj fuzz pro zajimavost.
Tak tento příspěvek můžu potvrdit. Nechal jsem si od Toma (TombTones) postavit Tao Of Fuzz (kopie Fuzz Face) a zní úžasně. Viděl bych to jako lepší alternativu než dávat stejné nebo i vyšší peníze do US boutique krabiček.
Co mě hodně překvapilo, tak při volume 8 na kytaře leze z komba čistý zvuk, volume 9 - crunch a s volume na 10 jsou to fuzzové orgie. Platí pro Strat.
To je zvláštní jak všichni škemrali před rokem i více, že je germania nedostatek a výrobci už nebudou výrábět podobné produkty a teď tady máme od EHX tohle...
wikxzen píše:To je zvláštní jak všichni škemrali před rokem i více, že je germania nedostatek a výrobci už nebudou výrábět podobné produkty a teď tady máme od EHX tohle...
Prohlásit že germania je nedostatek je perfektní marketingový tah
Některé typy Ge tranzistorů se vyrábí znova - poptávka/nabídka. NKT275, AC128, OC81D ..... Technologie výroby je ale jiná a zvukově to není to samé. Ty nové se dají koupit velmi levně (eBay), protože je kupují především sběratelé porouchaných rádií atd., ne hudebníci. Ty staré osvědčené typy pak velmi draho a se štěstím. Obyčejná (no-name) vintage gemania se dají sehnat draho a rychle
To se ale celkem týká i křemíku - např. staré 2N5133 do Big Muffa prostě sehnat nelze. Max. Motoroly.
zdravím
hledám nějakou náhradu za OC81D - radši něco starýho co můžu najít tady v čr a hlavně levně - potřeboval bych aspoň 3ks (radši víc abych mohl vybrat nejlepší kombinaci)
O korektni nahrade nevim, ale teslacky GCcka se snad daji nejak sehnat ... a hrajou dobre. predpokladam, ze stavis TB. Vyber nejaky s malym svodovym proudem (= malym gainem). OC81D (D=driver) byly slaby tranzistory, pouzivany jako driver pro OC81. Podle mne jen vybrali nepovedeny OC81 a priplacli na to D. Na internetu kolujou legendy, ze byly naopak silny, jenze ty nedavaj smysl
1. z vyse uvedenyho duvodu
2. z duvodu jak Solaound zmenil vstup Tonebenderu kdyz presel na zarucene silny OC75
3. z duvodu proc Solasound proste neoprasknul Fuzz Face a patlali se s tritranzistorovym obvodem
yeeshkul píše:O korektni nahrade nevim, ale teslacky GCcka se snad daji nejak sehnat ... a hrajou dobre. predpokladam, ze stavis TB. Vyber nejaky s malym svodovym proudem (= malym gainem). OC81D (D=driver) byly slaby tranzistory, pouzivany jako driver pro OC81. Podle mne jen vybrali nepovedeny OC81 a priplacli na to D. Na internetu kolujou legendy, ze byly naopak silny, jenze ty nedavaj smysl
1. z vyse uvedenyho duvodu
2. z duvodu jak Solaound zmenil vstup Tonebenderu kdyz presel na zarucene silny OC75
3. z duvodu proc Solasound proste neoprasknul Fuzz Face a patlali se s tritranzistorovym obvodem
diky - ano bude to tonbender - chtel jsem si ho od vas koupit s originalnimi OC81D ale bohuzel mi nejak dosly prachy a fuzz proste potrebuju
pouziju asi ty GCcka - doporucujete nejaky urcity typ? z denklu muzu sehnat nekolik druhu GC5xx (8-16kč/kus) nebo jeste nejake GC12x
no nekde jsem cetl ze ten prvni by mel mit gain okolo 70 a ty druhe dva okolo 100 - ze to tak bylo v originalu
Gainy tranzistoru v tonebenderech se lisily a neni zadny recept na to jak gainy poskladat. Ridte se usima: kupte hrst GC5xx (treba), vyberte ty co maji maly svodovy proud a dejte je do patic. Pak musite laborovat s napetim na bazi prvniho tranzistoru a napetim na kolektoru tretiho tranzistoru. Treba vam to sedne hned. Treba ne. Za pokus to ale urcite stoji
už jsme to řešili na ilovefuzz.com je to naprosto parádní řešení, na cartridgích už pracuje velká spousta stavitelů a kvality se rozhodně nebojím. Hlavně je super, že si člověk může velmi snadno vybrat, co bude stackovat s čím, v jakém pořadí
Hyenik: v The Great Destroyer jsou cca dva kondíky, tři odpory a čip. Znamená to, že je to sh*t?
no nevim, me se to docela libi, ale jak to bude fungovat v realu, tezko rict...
ve me to evokuje starou segu z mych velmi utlych let, takze kdyby na tom sly hrat jeste stary hry (to je samozrejme hovadina ) , vubec bych se nezlobil