Pomoc při výběru baskytary pro začátečníka
Pravidla fóra
Re: Pomoc při výběru baskytary pro začátečníka
Ještě jeden dotaz: Jaký je rozdíl mezi sérií Affinity a Standard? Na stránkách Squieru píšou, že Affinity je z olše a Standard z agathisu, ale to se mi moc nezdá (olše je dražší ne?). Snímače asi jsou taky stejné nebo se pletu?
Na bazaru se mi zalíbila basa z inzerátu č. 518287, ale inzoš je z 6.1.2010, tak snad ještě nebude prodaná. Je to Standard Jazz Bass Walnut a prodává ho za 4000,- Kč, což si myslím, že za rok starou basu není moc. Teď čekám, až mi týpek odepíše... Byla by to dobrá volba?
Dej sem přímo odkaz na ten inzerát. A co to je za značku...?
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Tak nic, týpkovi jsem napsal a že prý si to s prodejem rozmyslel a inzerát zapomněl smazat...aivn86 píše:Dej sem přímo odkaz na ten inzerát. A co to je za značku...?
Mám kamaráda a ten by chtěl investovat cca 4500 do nové basy, teď hraje na strou Jolanu Iris bass po tátovi. Napadla mě tahle:
http://kytary.cz/washburn-t14qtbl/HN107816/
nebo byste doporučili něco lepšího? (jinak to není moc začátečník, spíše je už pokročilý...)
http://kytary.cz/washburn-t14qtbl/HN107816/
nebo byste doporučili něco lepšího? (jinak to není moc začátečník, spíše je už pokročilý...)
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
Mě ty levný Washburnky vůbec nepřesvědčily... A pokud není začátečník, tak a) ať si našetří na něco lepšího, pač basa za 4,5k nebude hrát IMHO nikdy, b) si snad basu umí vybrat podle sebe už 
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
zdravím chci si koupit jb nebo pb od fendru anebo squero. Začínám na basu a nevím jestli má smysl investovat prachy do squera za 4000 z bazaru anebo si rovnou koupit nějakého jeté fendra z japonska anebo z mexičana na který vydržím hrát delší dobu než na nějakém squeru které zahodím po roce. a dotaz číslo dva jestli se vyplácí kupovat jb když chci hrát vesměs trvdší hudbu (prozatím) a žádný funky nebo jazz kde se jb spíše používá. četl jsem několik názorů že jb se třeba do metalu hodí ale v kapele celkově zaniká takže jsem z toho jelen
... jinak pokud byste měli návrhy na jinné bassy do těch 10-14k tak pište
díky moc za odpovědi
-
BUDAJ-31
pokial len zacinas tak by som siel kludne i do Squieru.Zaciatocnikovy taketo basy bohate mozu stacit,sam som zacinal na ovela ovela horsej,byt tebou tak zoberem tu z toho bazaru.Ohladom Fenderov pokial by si chcel mexiko alebo japonca tak urcite by som siel do Japonca,ti basy su kvalitou ako USA modely a cenovo ako Mexicke modely
jak se dívám po inzerátech tak je tu plno pb z japonska okolo 12-14k starších i 10-20let (je to na škodu anebo je to jen výhoda?) není to lepší investice do budoucna než squero za 5k co se týče poměr cena/výkon?... jinak co si myslíš o jb a pb do tvrdší hudby?
PB do tvrdší hudby je klasika. I JB se dá použít. Není to nic proti ničemu. A osobně si myslím, že ten japonský nástroj bude rozhodně lepší než drtivá většina nových Squierů apod. Pokud tomu nástroji nic není. Jako křivý krk atd. Tak není nejmenší důvod to nebrat. Naopak u takhle starého nástroje víš, že už je to vyhrané a dřevo nebude nijak pracovat.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Dobrý den,
mám dotaz ohledně byskytary pro začátečníka. 2 roky jsem hrál na sólovku a teď asi měsíc hraju na basu a chci si koupit basu a kombo. To kombo bych měl do zkušebny, tak nevím jak výkonné by mělo být. V kapele hrajem takový rock a punk. Do kytary bych dal tak 9000Kč a do komba asi taky tak. Strašně se mi líbí Ibanez SRX 360 http://www.muzikant.cz/baskytary-7/bask ... -73046.php
Chci se zeptat jestli to je dobrý výběr basy. Popřípadě jestli byste mi mohli poradi nějakou podobného vzhledu.
Díky
mám dotaz ohledně byskytary pro začátečníka. 2 roky jsem hrál na sólovku a teď asi měsíc hraju na basu a chci si koupit basu a kombo. To kombo bych měl do zkušebny, tak nevím jak výkonné by mělo být. V kapele hrajem takový rock a punk. Do kytary bych dal tak 9000Kč a do komba asi taky tak. Strašně se mi líbí Ibanez SRX 360 http://www.muzikant.cz/baskytary-7/bask ... -73046.php
Chci se zeptat jestli to je dobrý výběr basy. Popřípadě jestli byste mi mohli poradi nějakou podobného vzhledu.
Díky
Obecně můžeš za tyto peníze už očekávat docela dobře hrající nástroj. Nějak teď podle popisu nevím jestli je to aktiv nebo pasiv. Myslím si, že ani v této cenové relaci nebude elektronika v aktivních nástrojích nějak kvalitní. Takže bych doporučoval pasiv.
Co se týká komba tak pokud máte bicí a hrajete punk, rock apod. tak je nutný mít kombo o výkonu 100W a víš. Přecejenom nižší frekvence se prosazují hůř v porovnání s kytarou. Takže takových 150W už je naprosto v pohodě dostačujících. Těch 50-80W je tak na folk a měkčí muziku.
Co se týká komba tak pokud máte bicí a hrajete punk, rock apod. tak je nutný mít kombo o výkonu 100W a víš. Přecejenom nižší frekvence se prosazují hůř v porovnání s kytarou. Takže takových 150W už je naprosto v pohodě dostačujících. Těch 50-80W je tak na folk a měkčí muziku.
Jj díky. A výběr baskytary bys mi mohl doporučit, pokuď je tedy pasivní? Ještě jsem trochu zabrousil na fórech a zjistil jsem že se vyrábějí basy s různými šířkami pražců, tak se nejspíš poptám přímo v obchodě, protože mám docela malou ruku a s baréčkama mám trochu potíže.
- Dan Rohanský
Baré na base nepotřebuješ.
He to by ses divil jak se daj baréčka využít.......ale nicméně nejlíp si basu vybereš když ti bude prostě pohodlná. Musí ti krk padnout do ruky, správný umístění šroubu na popruh se taky cení a ještě další blbosti. A samozžejmě musí to taky dobře hrát
Nejlíp když to nezkoušíš na tom nejlepšim aparátu ale vybereš si něco průměrnýho ať tam hezky vynikne zvuk basy
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
Jo ale zkus třeba poprosit nejakeho basaka z okoli aby ti pomoh nebo v kapela baskytarystu nemate ?No ja mam kombo slabe kdyz hraju jen doma s brachu a ten hraje na akustiku,ale určitě bych investoval i víc peněz do dobrého komba.
Bez činů zůstává i ta nejkrásnější myšlenka bezcennou.
No v kapele jsem basák já. Basu mám zatím půjčenou, ale budu si kupovat až budou prachy. Máte někdo zkušenosti s grafickým equalizérem? Kámoš mi řekl, že pokuď chci hrát v kapele na basu a nemám ji, tak že jako provizorní basa se dá použít grafický equalizér, třeba Behringer EQ700, na něm zesílit hloubky, zeslabit výšky, na kytaře přepnou přepíač na přední snímač, stlumit výšky na kytaře a kombu a trochu by to mělo připomínat basu. Myslíte, že na ty 3 měsíce se to dá využít ta investice?
Kdo ti to poradil? Jako hluboce to znít bude. Dokonce Tomáš Vartecký na svojich nahrávkách prý tak simuluje basu, ale jako náhražka basy to bude úplně na h***o. S tim equalizérem a kytarou, jak to tu popisuješ, to bude připomínat spíš bahno, než basu. Zvlášť, když použiješ Behr.krteceeek píše:No v kapele jsem basák já. Basu mám zatím půjčenou, ale budu si kupovat až budou prachy. Máte někdo zkušenosti s grafickým equalizérem? Kámoš mi řekl, že pokuď chci hrát v kapele na basu a nemám ji, tak že jako provizorní basa se dá použít grafický equalizér, třeba Behringer EQ700, na něm zesílit hloubky, zeslabit výšky, na kytaře přepnou přepíač na přední snímač, stlumit výšky na kytaře a kombu a trochu by to mělo připomínat basu. Myslíte, že na ty 3 měsíce se to dá využít ta investice?
To máš jako kdyby někdo chtěl hrát na klavír a někdo mu na čtvrt roku dal do ruky akordeon. Klávesy to má taky oboje, ale ten výsledek je jaksi jiný
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
To už je jaksi jednodušší si koupit místo grafického EQ octaver - výsledek bude výrazně lepší, i když pořád to bude "jen jako".
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
no tak to si radší počkám a koupím rovnou basu. Díky za rady