Činely
Pravidla fóra
Činely
Čauves, přesto, že jsem si tady přečetl několik rad a informací ohledně činelů a možná už je tady někde moje otázka zodpovězená, stějně mi to nedá musim se konkrétně optat jestli má někdo zkušenosti s tímto činelem http://kytary.cz/zildjian-zxt16rc-zxt-r ... /HN091562/ popřípadě s verzí 18" nebo jestli ma někdo lepší nápad tak prosím sem s ním:-D Hraju metal a hledám něco s lepším zvukem, jelikož potřebuju dva mužu investovat do každého maximálně do 3 tisíc. Předem dík za návrhy a rady:-) Ps. omlouvám se že to tady špiním dalším tématem ale v tématu o činelech níže je "bouřlivá" debata uplně o něčem jiném tak to raději píši sem 
bicí:Pearl Export, dvojšlapka:Pearl Power shifter Eliminator, HW:Pearl, činely Paiste, Anatolian paličky:Pell-Wood.
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Re: Činely
No zkus něco třeba odsud http://www.anatolian.cz/uvod/ jsou to také turci, cena je víc než dobrá a kvalita hdně vysoko.
Vzhledem k tomu, že na všech činelech téhle firmy je podíl lidské práce, je dobré vybírat osobně.... co kus, to originál.
Osobně hraju také tvrdší rock a mám ráda ten zvuk, proto mi sedí hodně řady Kappadokia nebo Baris, ale to už je na každém....
nevím odkud jsi, ale na webu Anatolian je mapa s prodejci v každém kraji, kam je fajn se juknout osobně.
Vzhledem k tomu, že na všech činelech téhle firmy je podíl lidské práce, je dobré vybírat osobně.... co kus, to originál.
Osobně hraju také tvrdší rock a mám ráda ten zvuk, proto mi sedí hodně řady Kappadokia nebo Baris, ale to už je na každém....
nevím odkud jsi, ale na webu Anatolian je mapa s prodejci v každém kraji, kam je fajn se juknout osobně.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
-
mapexdrummer
Jen bych chtěl říct, že Zildjian nejsou Turci... Možná se jen Monča spletla...
- Monikad
- Rádce
To se tedy dám poučitmapexdrummer píše:Jen bych chtěl říct, že Zildjian nejsou Turci... Možná se jen Monča spletla...
nakonec právě TURECKO je zem zaslíbená pro všechny ty gongy, činely, rolničky, atd.... většina současných firem vyrábějících činely tam má své kořeny.
To, že se dnes vyrábí něco někde jinde, je věcí globalizace. nakonec třeba i já hraji na bicí GRETSCH, což je tradiční americká firma, přesto je na bubnech napsáno jako země původu nějaké asijské místo....
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
-
mapexdrummer
To jo, jsou to sice původně turecké činely, ale nové řady A,Z a K se vyrábějí v USA.. Nízké řady, tedy ZBT, ZHT a ZXT jsou nějací šikmoocí...
- Monikad
- Rádce
Ale to přece nic neřeší, kde se to vyrábí!!!! Vždy´t ti to píšu výše...... Firma je to turecká... v Asijských zemích se dnes už vyrábí kdeco, velké značky tam už dávno přesunuli své výrobní závody kvůli nízké ceně pracovní síly.mapexdrummer píše:To jo, jsou to sice původně turecké činely, ale nové řady A,Z a K se vyrábějí v USA.. Nízké řady, tedy ZBT, ZHT a ZXT jsou nějací šikmoocí...
Slyšel si někdy slovo GLOBALIZACE??
Asi znáš trochu auta, myslím zančky aut, že? Dáš mi za pravdu, že třeba CITROEN nebo PEUGEOT jsou auta francouzské značky?? A že třeba TOYOTA je japonská firma??? Pokud ano, pak máš pravdu, je to tak.
Víš že třeba Citroen C2, stejně jako některé modely peugeotu se vyrábějí na slovensku?? Stejně tak Peugeot 107, Citroen C1 a Toyota Aygo se zase prozměnu dělají přímo u nás za městem, tedy ve středních Čechách!! To vím přesně, právě jsem přišla ze směny a odrána jsem jich měla v rukou asi 600 kousků:))))
-
mapexdrummer
Vím, že se tam vyrábí, kde co, ale někde jsem četl, že firma Zildjian byla původně turecká, ale teď je to americká firma..
Globalizaci znám...
Auta taky...
Globalizaci znám...
Auta taky...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Sice trochu s křížkem po funusu, ale aby se to upřesnilo - Zildjian založil Avedis Zildjian na začátku 17. století v Turecku. Nicméně v součanosti firma opravdu sídlí v USA, kam v 30. letech 20. století přesídlili Avedisovi potomci. V současnosti je ta firma registrovaná v USA a s Tureckem ji de facto nic (krom historie) neváže. Nicméně tak jako tak, v případech Zildjianu se určitě musí mluvit o tureckých činelech, protože ať už je vyrábí kdekoli, tak jejich způsob výroby odpovídá "turecké škole".
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Tak proc mam na obalech od cinelu napsane Made in U.S.A. ??Monikad píše:To se tedy dám poučitmapexdrummer píše:Jen bych chtěl říct, že Zildjian nejsou Turci... Možná se jen Monča spletla...Co vím, tak to turci skutečně jsou. nakonec každý si může přečíst na jejich oficiálních stránkách, že zakladatel firmy, pan Avedis Zildjian pochází z Constantinople, dnešní název toho města je Istambul a to se, jak asi víme všichni, nachází v Turecku.
![]()
nakonec právě TURECKO je zem zaslíbená pro všechny ty gongy, činely, rolničky, atd.... většina současných firem vyrábějících činely tam má své kořeny.
To, že se dnes vyrábí něco někde jinde, je věcí globalizace. nakonec třeba i já hraji na bicí GRETSCH, což je tradiční americká firma, přesto je na bubnech napsáno jako země původu nějaké asijské místo....
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"
tady je komplet historie : Firma, jejíž plné jméno je Avedis Zildjian Company, je tradiční výrobce činelů, který byl založen v Istanbulu Avedisem Zildjianem již roku 1623. V současnosti je jeho hlavní sídlo ve Spojených státech, kde je díky své historii nejstarší rodinným podnikem, v celosvětovém měřítku patří mezi asi 300 nejstarších firem vůbec. V současnosti je Zildjian největším výrobcem činelů a bubenického příslušenství na světě.
Zajímavé je, že Avedis byl vlastně alchymistou, který se snažil přeměnit obyčejné kovy v zlato. Při svých pokusech vytvořil slitinu cínu, mědi a stříbra, která měla ohromně muzikální zvuk. Tehdejší sultán Osman II. dal pak Avedisovi jméno Zildjian, které v překladu z turečtiny v podstatě znamená „výrobce činelů“. Od roku 1623 pak Zildjian zanechal alchymie a rozjel rodinný podnik. Výrobní proces je dodnes znám jen členům rodiny, kteří společnost stále vedou.
O 300 let později, roku 1928, rozjeli v USA firmu Avedis Zildjian bratří Aram a Avedis III. I přes problémy způsobené hospodářskou krizí se v 30. letech Zildjianu dařilo prosperovat. Unikátní zvuk a kvality jeho činelů si získaly obdiv mnoha amerických jazzových bubeníků.
Firma rostla rok od roku a nakonec de dostala do takové pozice, že 60. letech mohla odkoupit všechny podniky, které po jménem Zildjian provozovali ostatní členové této rodiny, nejvýznamnější z nich byl asi turecký K. Zildjian Co. Tento stav ale nevydržel moc dlouho, protože na začátku 80. let opustil společnost Robert Zildjian, který začal sám vyrábět činely pod jménem Sabian.
Dnes Zildjian vede již 14. generace této rodiny. Složení slitiny, z které jsou činely Zildjian vyráběny, je stále tajemstvím a znají ho jen rodinní příslušníci. Zildjian se může chlubit milióny spokojených zákazníků po celém světě, mezi něž patří například i Tim Alexander, Brian Bennett, Tommy Lee, Travis Barker, Tré Cool, Igor Cavalera, Nick Menza, Roger Taylor, Lars Ulrich, Gavin Harrison či Rob Bourdon.
Zajímavé je, že Avedis byl vlastně alchymistou, který se snažil přeměnit obyčejné kovy v zlato. Při svých pokusech vytvořil slitinu cínu, mědi a stříbra, která měla ohromně muzikální zvuk. Tehdejší sultán Osman II. dal pak Avedisovi jméno Zildjian, které v překladu z turečtiny v podstatě znamená „výrobce činelů“. Od roku 1623 pak Zildjian zanechal alchymie a rozjel rodinný podnik. Výrobní proces je dodnes znám jen členům rodiny, kteří společnost stále vedou.
O 300 let později, roku 1928, rozjeli v USA firmu Avedis Zildjian bratří Aram a Avedis III. I přes problémy způsobené hospodářskou krizí se v 30. letech Zildjianu dařilo prosperovat. Unikátní zvuk a kvality jeho činelů si získaly obdiv mnoha amerických jazzových bubeníků.
Firma rostla rok od roku a nakonec de dostala do takové pozice, že 60. letech mohla odkoupit všechny podniky, které po jménem Zildjian provozovali ostatní členové této rodiny, nejvýznamnější z nich byl asi turecký K. Zildjian Co. Tento stav ale nevydržel moc dlouho, protože na začátku 80. let opustil společnost Robert Zildjian, který začal sám vyrábět činely pod jménem Sabian.
Dnes Zildjian vede již 14. generace této rodiny. Složení slitiny, z které jsou činely Zildjian vyráběny, je stále tajemstvím a znají ho jen rodinní příslušníci. Zildjian se může chlubit milióny spokojených zákazníků po celém světě, mezi něž patří například i Tim Alexander, Brian Bennett, Tommy Lee, Travis Barker, Tré Cool, Igor Cavalera, Nick Menza, Roger Taylor, Lars Ulrich, Gavin Harrison či Rob Bourdon.
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Fuxleep: hezky si to zkopíroval z kytar.cz
Můj poslední post obsahuje ty samé informace, jen ve stručnější formě (asi to bude tím, že ten text pro kytar.cz jsem psal já...)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
promin 
- Monikad
- Rádce
fuxleep píše:Tak proc mam na obalech od cinelu napsane Made in U.S.A. ??Monikad píše:To se tedy dám poučitmapexdrummer píše:Jen bych chtěl říct, že Zildjian nejsou Turci... Možná se jen Monča spletla...Co vím, tak to turci skutečně jsou. nakonec každý si může přečíst na jejich oficiálních stránkách, že zakladatel firmy, pan Avedis Zildjian pochází z Constantinople, dnešní název toho města je Istambul a to se, jak asi víme všichni, nachází v Turecku.
![]()
Že by to bylo proto, že jsou VYROBENY ve státech???
Proč mám já na šminkách od MAYBELLINE napsáno "made in EU"??
Proč mám na americké značce bubnů GRETSCH napsáno "made in China"???
Proč v práci v Čsku vyrábíme japonská a francouzská auta???
Ach jo........ napadají mě ty příslovío "házení hrachu na ze´d"...... Píšu to už asi potřetí v téhle diskuzi a ač stále čtu, že to chápete, zjevně slovo GLOBALIZACE zas tak moc známé a pochopené není!
Zboží se dnes vyrábí tam, kde je to ekonomicky nejvýhodnější!!! Nic to nemluví o tom, kde ta firma má skutečné sídlo a už vůbec ne, kam sahají její kořeny.....
Presne tak , ale vedsina lidi si dens mysli , ze to co je vyroobeno v Cine je nekvalitni .
no tohle....to by mě v životě nenapadlofuxleep píše:Presne tak , ale vedsina lidi si dens mysli , ze to co je vyroobeno v Cine je nekvalitni .
- Monikad
- Rádce
Taky jsem, jak se zdá, MENŠINA, co si tohle nemyslí...pehve píše:no tohle....to by mě v životě nenapadlofuxleep píše:Presne tak , ale vedsina lidi si dens mysli , ze to co je vyroobeno v Cine je nekvalitni .
Bimbozz: Já bejt tebou bych se zbalil a šel bych do nejbližších hudebnin, abych sis mohl pár kousků otukat poněvač každej má na tohle jiný ucho a každýmu se líbí něco jinýho. Zkus se třeba podívat na ukázky na youtube.OK?