Venkovní produkce-one man show
Pravidla fóra
Venkovní produkce-one man show
Ahoj.Můj dotaz je trochu specifický.Hraju na elektroakustiku a zpívám po hospodách, na venkovních´posezeních atd.Na menší akce používám Marshall as50d/o tom jsem už tady diskutoval/.O kytaru mi ani tak nejde.Jedná se mi o zpěv.Jaký aparát bych mohl používat na venkovní vystoupení/kytara,zpěv/,který by stíhal sílu hlasu typu Brichta,Vojtek,Křížek ajim podobní.Hraju rockový písničky.Když se do toho opřu tak nestíhaly ani bedny od značky LEM 2x150w.Mám silný hlas.Mikrofon Audix OM3.Dík za názory...Vzhůru do bezvědomí!... 
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Re: Venkovní produkce-one man show
nechci rypat, urcite vis co delas...ale neni to spise nejakou spatnou praci s mikrofonem?(reps, mikrofon mas dobry, spise jestli ho nemas moc blizko)
V mikrofonu bych to neviděl.Jedná se mi spíš o to dobře se slyšet.To víš,když to valíš přes Skytec tak s toho nic kloudnýho neleze.To je ale moje kaše .
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
1) chceš teda koupit jen aktivní reprobox na zpěv nebo něco, co utáhne jak kytaru, tak zpěv najednou?
2) jaké máš finanční možnosti?
3) docela by mě zajímalo, jak ta bedna "nestíhá", když se do toho opřeš... spíš bych to viděl na špatné nazvučení / špatnou práci s mikrofonem.
2) jaké máš finanční možnosti?
3) docela by mě zajímalo, jak ta bedna "nestíhá", když se do toho opřeš... spíš bych to viděl na špatné nazvučení / špatnou práci s mikrofonem.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
prave..taky si uz chvilku hrajus mikrofonem a bednu a kdyz do nej z blizky poradne zarvu tak ta bedna jenom huci..proste to je prebuzene, ale to mm mikrofon fakt u pusy
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Když to máš přebuzené, tak uber gainMcKozias píše:prave..taky si uz chvilku hrajus mikrofonem a bednu a kdyz do nej z blizky poradne zarvu tak ta bedna jenom huci..proste to je prebuzene, ale to mm mikrofon fakt u pusy
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Taky jezdím desítky akcí (když nejedu někam s kapelou) v duu, triu nebo sám a zvučím si to. V první řadě mi TC za mikrofonem řeší příjemnou kompresi, v druhý řadě mám bedny s DSP, takže se mi nestane, že to zkreslí. Prostě to DSP nepustí a vždycky zpíváš čistě (teda po stránce zkreslení, s intonací to nepomůže - naštěstí).
Používám dopředu B412DSP a na zem jako odposlechy B210D. Samozřejmě akustický kombo nemám, to je pro mne krám navíc, akustiku tahám přes procesory do mixu a dávám si jí do odposlechu (kdybych potřeboval jen malý hraní na akustiku, vezmu jeden malý odposlech a podlahovej procesor a mám to lepší než kombo). Nedávno jsem se konečně dostal k tomu, že jsem ty bedny trochu popsal, z čehož měli u distributora celkem radost:
http://www.cybermuff.cz/2010/05/male-pa ... p-a-b210d/
Když tak se ptej... Je to samozřejmě nad cenou toho, co teď používáš, ale jestli jezdíš často, tak se to fakt vyplatí. Už je mám dost obouchané, protože těch akcí jsem s tím odjel fakt nepočítaně, ale moje spokojenost je velká.
Používám dopředu B412DSP a na zem jako odposlechy B210D. Samozřejmě akustický kombo nemám, to je pro mne krám navíc, akustiku tahám přes procesory do mixu a dávám si jí do odposlechu (kdybych potřeboval jen malý hraní na akustiku, vezmu jeden malý odposlech a podlahovej procesor a mám to lepší než kombo). Nedávno jsem se konečně dostal k tomu, že jsem ty bedny trochu popsal, z čehož měli u distributora celkem radost:
http://www.cybermuff.cz/2010/05/male-pa ... p-a-b210d/
Když tak se ptej... Je to samozřejmě nad cenou toho, co teď používáš, ale jestli jezdíš často, tak se to fakt vyplatí. Už je mám dost obouchané, protože těch akcí jsem s tím odjel fakt nepočítaně, ale moje spokojenost je velká.
Naposledy upravil(a) Cybermuff dne 6.06.2010 14:00, celkem upraveno 1 x.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
nene, ej to prave prebuzene jen kdyz do toho rvu z plnych plic a mam to blizko u pusy.coz obycejne nedelam, jinak byhc prisel o hlasivky..a kdybych kvuli tohodle ubral hlasitost tak by to nebralo normalni mluveni...takhle kdyz "zpivam" nebo chrochtam je to vpohode, ale jak si to das do dlani pred pusu a zarves tak se to holt zahlti, a jelikoz majitel topicu psal, ze ma hodne silny hlas, myslim ze jde o podobny problemFade píše:Když to máš přebuzené, tak uber gainMcKozias píše:prave..taky si uz chvilku hrajus mikrofonem a bednu a kdyz do nej z blizky poradne zarvu tak ta bedna jenom huci..proste to je prebuzene, ale to mm mikrofon fakt u pusy
Ale gain je jen zisk předzesilovače, ne? To, jak zesílíš ten signál za ním, s tím nemá mnoho společného (ano, na výsledné hlasitosti se to samozřejmě podepíše, ale to je drobnost).McKozias píše:nene, ej to prave prebuzene jen kdyz do toho rvu z plnych plic a mam to blizko u pusy.coz obycejne nedelam, jinak byhc prisel o hlasivky..a kdybych kvuli tohodle ubral hlasitost tak by to nebralo normalni mluveni...takhle kdyz "zpivam" nebo chrochtam je to vpohode, ale jak si to das do dlani pred pusu a zarves tak se to holt zahlti, a jelikoz majitel topicu psal, ze ma hodne silny hlas, myslim ze jde o podobny problemFade píše:Když to máš přebuzené, tak uber gainMcKozias píše:prave..taky si uz chvilku hrajus mikrofonem a bednu a kdyz do nej z blizky poradne zarvu tak ta bedna jenom huci..proste to je prebuzene, ale to mm mikrofon fakt u pusy
Však sám máš jednokanálové kombo, tak musíš dobře vědět, jak tohle funguje. Když ti to jde do limitace ve chvíli, kdy moc drbneš do kytary, tak stáhneš gain (nebo volume na kytaře, je to v celku fuk). Spolu s tím trochu sleze celková hlasitost, tak jí s pomocí volume zas dorovnáš...
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
jo, druha vec, ta aktivni bedna nema zadny gain
ma to jen level a volume...(plus EQ)
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak jsem to myslel.Bummer píše:Ale gain je jen zisk předzesilovače, ne? To, jak zesílíš ten signál za ním, s tím nemá mnoho společného (ano, na výsledné hlasitosti se to samozřejmě podepíše, ale to je drobnost).
Však sám máš jednokanálové kombo, tak musíš dobře vědět, jak tohle funguje. Když ti to jde do limitace ve chvíli, kdy moc drbneš do kytary, tak stáhneš gain (nebo volume na kytaře, je to v celku fuk). Spolu s tím trochu sleze celková hlasitost, tak jí s pomocí volume zas dorovnáš...
McKozias: Nezaměňuj si gain s hlasitostí. Každopádně pokud nepoužíváš mix, tak s tím těžko něco uděláš
Zdravím.Ani jsem nečekal,že se toto téma tak rozebere.Ale je to dobře.Co člověk to názor a tak to má být.Chtěl bych spíš dvě akustický komba.Jedno už mám Marshalla.A na ven nebo na víc lidí bych to viděl na Crate Durango 120w.Skytec As 500 je na kytaru sh*t.I na zpěv.Taky se jedná o to že se člověk furt netahá s bednama,stojanama,mixem atd.Aktivní reprobox ano,jenže mě by tam chyběl do zpěvu hall,což komba maj.Takže asi tak.Přece jen když zpívám na kombo zdá se mi to čitelnější v podmínkách ve kterejch hraju.Taky to je tím že ho mám po ruce a lip se slyším.Zatím díky za příspěvky a hospodskýmu hraní zdar...ať žije venkov!
No tak v základu zpěváci hýbou se vzdáleností od mikráku, aby to nepřehulili, když řvou. To je normální základ...Fade píše:McKozias: Nezaměňuj si gain s hlasitostí. Každopádně pokud nepoužíváš mix, tak s tím těžko něco uděláš
Pokud potřebují něco dalšího a nemají zvukaře na akci, tak si vyberou třeba nějakou krabici od TC-Helicon, která má slušnej kompresor/limiter na vstupu, no za sebe mohu říct, že to byla dobrá investice.
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě, ale když sedíš na židličce s akustikou snímanou mikrofonem a do dalšího zpíváš například, tak se s tím pracuje blbě. Jinak to je jasné, že musí zpěvák s mikrofonem pracovat. Taky jsme se bavili o rozdílu gainu a volume.Cybermuff píše:No tak v základu zpěváci hýbou se vzdáleností od mikráku, aby to nepřehulili, když řvou. To je normální základ...Fade píše:McKozias: Nezaměňuj si gain s hlasitostí. Každopádně pokud nepoužíváš mix, tak s tím těžko něco uděláš
Pokud potřebují něco dalšího a nemají zvukaře na akci, tak si vyberou třeba nějakou krabici od TC-Helicon, která má slušnej kompresor/limiter na vstupu, no za sebe mohu říct, že to byla dobrá investice.
To právě není přesný. Sama aktivní bedna není dělaná na to, že přes ní rovnou hraješ (pokud nezvučíš politika na meetingu).milouš píše:Taky se jedná o to že se člověk furt netahá s bednama,stojanama,mixem atd.Aktivní reprobox ano,jenže mě by tam chyběl do zpěvu hall,což komba maj.
Já jsem už před drahnou dobou zavrhl akustický combo a pořídil od TC Harmony-G. V něm máš reverb, (delay), kompresor, harmonizér, ladičku. Má to ovládání na podlahu, takže můžeš přepínat presety. Čili mikrák do Harmony-G, kytara taky, pokud hraješ do dalšího efekťáku, tak se dá kytara zase jackem vytáhnout ven, ale pokud ne, tak přes výstupní canony ti leze mix kytary a zpěvu. Takže si to smícháš na krabičce dole u nohy, efektovanej máš jak zpěv ale klidně i kejtru, navíc to umí automatickou regulaci hlasitosti kytary, aby ti nešla přes zpěv.
Čili tahle krabička + jedna malá aktivka a jseš na tom podstatně líp, než s tím kombem, se dvěma malýma už ozvučíš hospodu, ale jelikož píšeš "Venkovní produkce", tak na letní parket už je slaboulinké jak malé combo, tak by to chtělo i něco vetšího do lidí, takže na venkovní hraní už velký B421DSP.
Ještě k pozici comba: pokud ho máš za sebou, tak se sice slyšíš, ale po umístění zpěvovýho mikrofonu to není dobré. A ani to není dobrá volba pro hlasitou reprodukci do lidí.
Pokud zmiňuješ váhu, tak 1x combo AS50 váží 16kg a má 50W, jedna B210D má 9kg a větší repro a 200W.
Prostě pokud píšeš o venkovním zvučení akustických akcí, tak na to podobný komba fakt IMHO nestačej a nejsou stavěný.
Oups... jednak nahoře Milouš píše, že má elektroakustiku, jednak to, že se tak pracuje blbě, mi neříkej, protože na barový židličce s akustikou a mikrákem před ksichtem sedím velmi často a od mikráku se oddalovat a přibližovat podle toho, co zrovna zpívám není žádný problém.Fade píše: Samozřejmě, ale když sedíš na židličce s akustikou snímanou mikrofonem a do dalšího zpíváš například, tak se s tím pracuje blbě. Jinak to je jasné, že musí zpěvák s mikrofonem pracovat. Taky jsme se bavili o rozdílu gainu a volume.
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, tak to jsem asi špatně četl. Máš pravdu. Mi to ale není pohodlné a od toho se odvíjí i mé posty. Zase ale v podstatě nezpívám. Jedině když není jiná možnostCybermuff píše:Oups... jednak nahoře Milouš píše, že má elektroakustiku, jednak to, že se tak pracuje blbě, mi neříkej, protože na barový židličce s akustikou a mikrákem před ksichtem sedím velmi často a od mikráku se oddalovat a přibližovat podle toho, co zrovna zpívám není žádný problém.Fade píše: Samozřejmě, ale když sedíš na židličce s akustikou snímanou mikrofonem a do dalšího zpíváš například, tak se s tím pracuje blbě. Jinak to je jasné, že musí zpěvák s mikrofonem pracovat. Taky jsme se bavili o rozdílu gainu a volume.
Ano. to jsem z toho vycítil... Kdybys chvilku zpíval třeba v duu, tak si právě tohle osvojíš, protože si dynamiku musíš dělat sám - třeba když kolega zpívá dole a ty nad něj táhneš fistuli, musíš se prostě odtáhnout, to za tebe nemá žádnej zvukař šanci udělat. To ti ani nevyřeší žádná krabka. Tuhle práci ale vidíš snad na každým koncertním videu (teda Venom a podobný venechávám). Stejně tak si dynamiku děláš pro odlišný styly zpěvu sám.Fade píše:Mi to ale není pohodlné a od toho se odvíjí i mé posty. Zase ale v podstatě nezpívám. Jedině když není jiná možnostAsi v tom háku ještě nemám takový cit
Gain a volume, cos vzpomínal, ti taky nepomůže. Gain nastavuješ na zpěv tak, aby signálová cesta nebyla přehulená (a byla splněna i další kritéria - srovnání k ostatním šavlím na 0 atd.), tedy abys měl nejlepší zvuk pro většinu zpěvu. Ale pokud zpěvák si to nazvučí na standardní úroveň a nepředvede to, že do mikráku taky bude za 20 minut i řvát, to mne občas hněte (od okamžiku, kdy se mi rozblikaj indikátory přebuzení na mixu). Na druhou stranu jsou muzikanti, kteří to využijí jako efekt - třeba Filip Topol ze Psích vojáků byl super, jak 5 minut šeptal do mikráku a když už všichni měli napnutý bubínky, zvukař fadery naplno a snažili se mu aspoň trochu rozumět, tak do mikráku zařval "vraž jí tam č..... až se chytne oltáře" a bylo to tam... Ale obecně bych to viděl na aparát, který nebude limitovat + zpěváka, který bude rozumný a bude umět pracovat s různýma intenzitama svého hlasu + vylepšení typu spec. kompresor/limiter/DSP. Když máš 50W a 2x8 palců v kombu, tak pro "venkovní hraní" je to no way... Já bych to nebral ani do hlučné hospody, jsem zhejčkanej.
Ta přetechnizovaná doba mi dává zabrat.Hudební trh je natolik přesicenej a zásobovanej že člověk neví co dřív.Jeden navrhuje to druhej zas tohle.Asi se vrátím do pravěku s kytarou u stolu.Pivečko za pivečkem a dobrá nálada.Jinak pánové diskutujte dál.Venku je hezky,jdu na pískoviště.Dík a na shledanou.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
To Durango ti na venkovní zpěv nebude stačit. Těch 120W je pořád hrozně na hraně a hlavně ty repráky ti to neutáhnou. Jak píše Cybermuff, určitě by bylo lepší jít cestou aktivního reproboxu a nějaké krabičky, myslí-li to člověk vážně.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008