Dotaz - e-Bow
Pravidla fóra
-
radek2087412
Dotaz - e-Bow
Chci se zeptat, nevim jestli to patří do tohoto téma, a jestli se neptám na pro Vás známou věc - ale: Při hraní na kytaru (např. The Edge či Tom Vartecký) drží v pravé ruce "něco" po čem ta kytara vydává takové stejné tóny, jakoby lehce vibrující
( nevím jak bych to popsal: viz začátek U2 With or Without you), nevíte někdo co to je, a co tím vzniká? Nebo používání toho "něčeho"?

Re: Dotaz..
nebude to vibrapáka? JInak (teď mě zabte ale sem asi hluchej) ve with or without you mi to připadá jako tremolo efekt
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!
Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
-
radek2087412
No Vartecký to třeba používá "Ona - Dan Landa ( Vltava Tour)" a tam má Gibsona LP a ta vibrato páku nemá.. 
-
radek2087412
Není to třeba magnet, nebo kovová destička, která by ty struny nějak rozezněla??
Já teda hraju jen na akustiku, takže tomuhle nerozumim, jen mě to přišlo zajimavý a tak se ptám
Já teda hraju jen na akustiku, takže tomuhle nerozumim, jen mě to přišlo zajimavý a tak se ptám
-
radek2087412
je to možný, tak nějak to vypadá, a co je to, smím-li se zeptat? 
-
Teorge
přesně nevím, nikdy jsem to neviděl. Ale pokud jsem to správně pochopil, tak to pomocí magnetu stále rozkmitává strunu.
hej smyčec na kytaru. To by mohlo bejt to moje střelený tremoloTeorge píše:není to e-bow?
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
E-bow (elektronický smyčec) drží tón - defacto nekonečný sustain, viz třeba intro k With or without you (The Edge)
se správnou kombinací reverb + delay a lehkým vibrátem prsty se dá dosáhnout stejného výsledku i bez něj.
se správnou kombinací reverb + delay a lehkým vibrátem prsty se dá dosáhnout stejného výsledku i bez něj.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Dotaz - e-Bow
EBow se zde řešil už několikrát...
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/e ... ow#p255112
Pěkná hračka, jen škoda, že s tím pořád neumím pořádně zacházet
Mj. - můj hudebkář (klávesák) si ho ode mě půjčoval na blbnustí s klavírem - veřte tomu nebo ne, ono to funguje i na něm...
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/e ... ow#p255112
Pěkná hračka, jen škoda, že s tím pořád neumím pořádně zacházet
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Je to stoprocentně E-bow. Hlavně to znám od Tomáše Varteckého. Přímo na Vltava tour od Landy to používá dost často. Doporučuju se na to podívat. Ta jeho zpětná vazba s E-bow je fenomenální!
Vždycky jsem to chtěl zkusit, ale bohužel není kde...
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
je to dobrá sranda, není to tak uplně snadné přijít na to, jak to plně ovládat, ale dá se do toho rychle dostat... nicméně je to poněkut předraženéFade píše:Je to stoprocentně E-bow. Hlavně to znám od Tomáše Varteckého. Přímo na Vltava tour od Landy to používá dost často. Doporučuju se na to podívat. Ta jeho zpětná vazba s E-bow je fenomenální!![]()
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, jestli to nezlevnilo, tak za 3000 je to dobrá sranda
Jakože do tohohle bych asi fakt nešel, dokud bych si to nevyzkoušel pořádně.
Skervesen 4AP Custom Shop
Teď ho ham za 2300 což už docela de http://kytary.cz/ebow-e-bow-plus/HN108238/
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300