Levoruká kytara do 3000

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
marketinkamarketinka

Levoruká kytara do 3000

Příspěvek od marketinkamarketinka »

Ahojte potřebovala bych poradit..... :)
Chtěla bych si koupit kytaru(samozřejmě za nějákou dobrou cenu,akustickou,klasickou), ale jsem levačka a mám krátké malé prsty prtž jsem malé postavy :( Proto nevím jestli bych mohla nějákou takovou sehnat..prosím poraďte..ještě nikdy jsem na kytaru nehrála teprve bych chtěla začít tak nevím jaká by se pro mě hodila.
...EDGE...

Re: kytara

Příspěvek od ...EDGE... »

Ahoj Marketinko,
myslim, ze pokud mas kratke prsty nezvykle na kytaru, bude pro tebe vhodna kytara s uzsim krkem, tudiz ne klasicka spanelka (pokud vylozene nestojis o hru klasicke hudby ci jazzu), ale kytara s kovovymi strunami, prakticky univerzalni, vhodna pro jakykoliv typ hudby. To, jestli budes hrat na levorukou kytaru za cenu mensiho vyberu nastroju, nebo jestli se naucis jako pravak (coz neni neobvykle), to uz zalezi na tobe.
A jeste by bylo vhodne veder, priblizne jakou cenu by sis predstavovala, kazdy totiz povazuje za dobrou cenu neco jineho :)
marketinkamarketinka

děkuju za informace..ja považuju dobrou cenu třeba do 3000kč. myslím si že na ten začátek drahá kytara není potřeba. Ale vím že mi to spíš půjde levou rukou než se přeučovávat na tu druhou. Jesli by si mi třeba nemohl dát nějáké internetové stránky abych se podívala. Já totiž vůbec nevím a nikdo mi nepomůže prtž s tím také nemá zkušenosti. A ješte bych se chtěla zeptat na nějákou tu učebnici nebo knihu chci se totiž učit sama doma takže nevím která by mi pomohla...
...EDGE...

http://kytary.cz/cort-ad870lh-nat/HN108059/

Tady treba je odkaz na jednu celkem kvalitne udelanou a hezky hrajici kytaru za velice rozumnou cenu.
No a po nejake knizce se byt tebou zeptam az si pujdes do hudebnin pro kytaru, nektere jsou velice obsahle a nektere prakticky jen ukazuji akordy...vybrat si muzes, je jich dost. Jinak podle toho kde bydlis, nekdo tady z fora by ti mozna byl ochotny pomoct.
marketinkamarketinka

děkuju :) alespoň mám představu. no do hudebnin se chci jít co nejdříve podívat a tam mi doufám že poradí se vším.Jinak bydlím v Šumperku a tam je jeden obchod s hudebninama tak se hned podívam :)
...EDGE...

Dobre, hodne stesti ;)
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

marketinkamarketinka píše: A ješte bych se chtěla zeptat na nějákou tu učebnici nebo knihu chci se totiž učit sama doma takže nevím která by mi pomohla...
Ten Cort je dobrý tip, ostatně od Edge se nic jiného čekat nedá :wink:

A k té knize - já si pořídil do začátku tuto: http://www.noty-video.cz/noty_video/nov ... ecniky-DVD. Je dobrá, navíc s DVD, takže i vidíš, jak se to hraje... :)

Tyto už letité nejsou k zahození:

http://www.noty-video.cz/noty_video/aku ... etr-Jansky
http://www.noty-video.cz/noty_video/aku ... ybrnkavani

Jinak ale vřele doporučuju najít si i nějakého učitele. Minimálně aby Ti pohlídal, že se neučíš zlozvyky. Já chodím jedenkrát za 14 dní, zbytek samouk, a vyhovuje mi to maximálně... :wink:
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
...EDGE...

rocky77 píše:
marketinkamarketinka píše: A ješte bych se chtěla zeptat na nějákou tu učebnici nebo knihu chci se totiž učit sama doma takže nevím která by mi pomohla...
Ten Cort je dobrý tip, ostatně od Edge se nic jiného čekat nedá :wink:
Dekuji, dekuji ;)
marketinkamarketinka

děkuju za tip:) Jenže kde já bydlím tak tam nikdo není kdo by mi pomohl. Ale v Šumperku se určitě někdo najde. Počkej jaké zlozvyky máš třeba na mysli?
...EDGE...

No, najdou se takove veci, spatne, krecovite drzeni akordu, nechtene vytahovani strun pri hrani jednotlivych tonu, spatne rytmicke citeni, to vsechno jsou veci, ktere ti nebudou nejak vadit (vlastne si jich asi ani nevsimnes) pri hrani sama doma, ale jak se k tobe nekdo prida, pak budes citit, ze kolisas. Nicmene ja taky nikdy zadneho ucitele nemel (krome par hodin se silenym Francouzskym jazzmanem) a na vsechno dohlizi jeden muj kytarovy znamy, se kterym obcas hraju.
marketinkamarketinka

já si myslím že učitele nepotřebuju to radši někoho známého kdo to umí a pomůže.. :)
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Ano, kupříkladu já jsem měl ze začátku problém s držením levé (pro Tebe tedy pravé :D ) ruky...

Jasně, nemusí to být nutně učitel v pravém slova smyslu... Spíše dohled, takže i zkušenější kytarista je vhodná volba :wink:
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
marketinkamarketinka

ano pro mě držení pravé ruky :) jasně že to chce dohled zkušenýho kytaristy myslím že to bude určitě lepší :)
marketinkamarketinka

ale ještě se ozvu budu mít dalších milion otázek :D
miraslozil

Příspěvek od miraslozil »

Souhlasím s EDGE ohledně výběru kytary,ten Cort je opravdu v této ceně velmi nadprůměrná kytara,velmi slušně hrající.Já osobně jsem měl největší problém s rytmikou. :mrgreen:
marketinkamarketinka

jo jsem se dívala a opravdu se mi líbí navíc je pro leváky a má úzky krk což mi opravdu vyhovuje a cena je také výborná půjdu do ní :D :mrgreen:
marketinkamarketinka

a také si myslím že nejhorší je asi udržet si rytmus
marketinkamarketinka

[quote="...EDGE..."]
myslim, ze pokud mas kratke prsty nezvykle na kytaru, bude pro tebe vhodna kytara s uzsim krkem, tudiz ne klasicka spanelka (pokud vylozene nestojis o hru klasicke hudby ci jazzu), ale kytara s kovovymi strunami, prakticky univerzalni, vhodna pro jakykoliv typ hudby.

a ješte jsem se chtěla zeptat ten odkaz na tu kytaru CORT je tedy praktická a mohla bych na ni hrát cokoliv? a s úzkým krkem?
...EDGE...

No jasne, a co se ti nezda hned, to se casem podda a zvyknes si ;)
marketinkamarketinka

:)
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“