Menší kombo-na doma/zkušebna

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
majkl.xx

Menší kombo-na doma/zkušebna

Příspěvek od majkl.xx »

Ahoj,
potřeboval by jsem poradit při výběru menšího komba, jezdím na kytaru k učiteli a musím si tam vozit svoje kombo(vozím ho autem) a tak potřebuju aby bylo lehčejc přenosné. Na druhou stranu bych ale chtěl, aby mi nějak stačilo do takové naší malé zkušebničky :) Teď mám Crate 15w s tim malym repro a to mi vubec nevyhovuje, hlavně zvukově..(Měl jsem ho jenom na rozjezd, hraju teprv 4 měsíce) Jinak chcem hrát takový punk-rock.. Ještě bych dodal ,že finanční strop mam někde mezi 4-5 tis. pokud levněji tím lépe :wink:
Nehledám něco co mi bude ve zkušebně rvát uši, spíš něco aby to bylo slyšet vedle bicích.
Zatím jsem koukal po ROLAND cube 30X, ale byl bych rád za každou radu, případně mi doporučte něco jiného.
Díky
PS: vzhledem k tomu ,že bydlim v bytovce a financím by to měl být určitě nějaky tranďák. Prostě něco přenosnýho co už hraje jakštak slušně :) ani bazaru se nebráním :wink:
woro90-1

Re: Menší kombo-na doma/zkušebna

Příspěvek od woro90-1 »

Já jsem tuhle záležitost vyřešil domabastlem - na kolej jsem si postavil 5W tranďáček, master-volume jednokanál (ovládání gain, tone, master - ale stejně mívám gain naplno a kroutím volumítkem na kytaře), 6" repro, bedýnka 300x300x150, vrazil jsem do toho asi čtyři stovky (dřevo na bednu jsem měl doma) a hraje to slušně. Předzesilovač tvoří mírně upravený Professor Tweed a v konci mám TDA2003. Na punk by to chtělo jiný předzes, ale jinak je to brnkačka, zvládne to každý kdo umí aspoň trochu pájet a pracovat se dřevem. A do zkušebny bych pořídil něco pořádného, 30W tranďák ti bubeník smaže, zvlášť pokud je to klasický pankáč, tzn. tříská hlava nehlava do olezlých bicích Amati. Viděl už jsem improvizované řešení sestávající z malého komba strčeného stranou, za roh, přizvučeného do PA, ale jako začínající punková kapela asi PA nemáte a nějakou dobu mít nebudete.

Nebo si na domácí cvičení nech tu malou mrchu, doma stejně nepotřebuješ bůhvíjaký zvuk, stačí když slyšíš co hraješ.
majkl.xx

Příspěvek od majkl.xx »

no nechal bych si kdyby to nebyla taková hrůza.. je to nový a šumí to už na čtvrt volume na čistej kanál, nějakej nepovedenej kus.. Do stavby se asi pouštět nebudu, mám teď zkouškový tak na to neni ani čas a ani nemam a neumim s pájkou(neřikam že bych to nezvlad ale ted na takovýhle pokusy fakt neni prostor).
A nechceme hrát čistej punk, spíš pro začátek takovej popovější punk-rock.. Jde zatím jen o to aby jsme se nějak sehráli, měl jsem spíš na mysli teď tak nějakou tu 30w a potom časem si tohle nechat jenom na doma a přikoupit něco většího jen čistě do zkušebny. :wink:
majkl.xx

Příspěvek od majkl.xx »

co říkáte na tohle?
http://kytary.cz/randall-v2xnm/HN099991/
docela se mi zamlouvá.. narozdil od Rolanda má 12´ repro
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nicméně i bez 12''' repra hraje Roland znatelně lépe. Ten Randall je průšvih, pokud máš aspoň trochu normální vkus na zvuk...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
majkl.xx

Příspěvek od majkl.xx »

Nero píše:Nicméně i bez 12''' repra hraje Roland znatelně lépe. Ten Randall je průšvih, pokud máš aspoň trochu normální vkus na zvuk...
Takže jednoznačně ten Roland 30X ? Mohl by stačit i do té naší malé zkušebny? Nehrajeme zatím moc nahlas :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Za mě Roland... Ve zkušebně - bude to dost na hraně.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Dej si ho na židličku tak, abys měl osu vyzařování reproduktoru co nejblíž k uším a uslyšíš se. A kdyžtak to má linkový výstup použitelný jako vstup do PA (jestli něco takovýho ve zkušebně máte) nebo do koncáku jiného zesilovače (kamarád takhle krmil Rolandem CUBE 15 Fendera Frontmana 2x12").
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
woro90

Příspěvek od woro90 »

Bummer píše:Dej si ho na židličku tak, abys měl osu vyzařování reproduktoru co nejblíž k uším a uslyšíš se. A kdyžtak to má linkový výstup použitelný jako vstup do PA (jestli něco takovýho ve zkušebně máte) nebo do koncáku jiného zesilovače (kamarád takhle krmil Rolandem CUBE 15 Fendera Frontmana 2x12").
Já si kombíčko dávám našikmo a nechávám ho na podlaze, můžu si ho tak namířit přímo na sebe. To ovšem při cvičení doma nebo na koleji, abych to nemusel dávat nahlas a nerušil ostatní (stačí bordel co se rozléhá chodbou pokaždé když někdo kalí). Ve zkušebně jde spíš o něco jiného - aby to slyšeli i ostatní. A v tom mnohdy ani židle nepomůže.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
majkl.xx

Příspěvek od majkl.xx »

no ve zkušebně zatím dohromady "nic" nemame.. no tak ale pokud bych si dokoupil časem nějaky větší repro a zesiloval to přes toho Rolanda tak by to mohlo být ok ne?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Ne. Roland CUBE 30X nemá výstup na externí box. To má až šedesátka.
EDIT: Být tebou, tak počkám, až se na bazaru objeví něco kolem 60W. S tím už bys ve zkušebně problém neměl.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

majkl.xx

Příspěvek od majkl.xx »

pravě,že ta 60tka už bude zase málo přenosná... fakt s tim kombem litam od učitele-domů-zkušebna.. a ten výkon bude asi moc sem ke mě do bytovky :d asi pujdu do toho Rolanda.. a stejně do půl roka skočim po něčem pořádném do té zkušebny a tohle bude dobré "cvičítko" na doma :)
jenom taková malá otázka.. co je to to PA? nějak teď nevím co si pod tim představit..
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

60ka je na doma stejně vhodná jako 30ka, protože mají obě (v X verzi) power-squeezer - stiskem tlačítka je přepneš na výkon pouhých dvou wattů. Rozdíl v přenositelnosti bych zas tak velký neviděl. Ty dva palce na velikosti komba zas tak moc znát nejsou. Za to ve zvuku bych čekal rozdíl větší.

PA = Public address
Jako laik bych to popsal asi jako aparaturu určenou k reprodukci již hotového zvuku (do diváků, odposlechy, prostě bedny).

EDIT: Aj, tak jsem se sekl. Rozdíl mezi třicítkou a šedesátkou je pět kilo. :D

majkl.xx

Příspěvek od majkl.xx »

no tak CUBE 60tka je už slušná .) ale nová cenově je uplně mimo můj rozpočet a na bazarovou se asi jen tak nenarazí.. co sem koukal tak teď jsem neviděl ani jednu..

Edit: tak nějakej sem našel.. ale už to bude asi prodaný..
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

Bummer píše:60ka je na doma stejně vhodná jako 30ka, protože mají obě (v X verzi) power-squeezer - stiskem tlačítka je přepneš na výkon pouhých dvou wattů. Rozdíl v přenositelnosti bych zas tak velký neviděl. Ty dva palce na velikosti komba zas tak moc znát nejsou. Za to ve zvuku bych čekal rozdíl větší.

PA = Public address
Jako laik bych to popsal asi jako aparaturu určenou k reprodukci již hotového zvuku (do diváků, odposlechy, prostě bedny).

EDIT: Aj, tak jsem se sekl. Rozdíl mezi třicítkou a šedesátkou je pět kilo. :D
Ne,ne :) 60w nemá power-squeezer ;) jen ta 30ka to má :)
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Podle stránek Rolandu CUBE-60 neměla X verzi, X je pak až 80.
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

Teorge píše:Podle stránek Rolandu CUBE-60 neměla X verzi, X je pak až 80.
Přesně tak... 60ka je pouze bez Xka :) A tohle přepínání bohužel nemá :(
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Dal bych na to krk, že tam ta 60ka v Xové verzi dřív byla... :/

majkl.xx

Příspěvek od majkl.xx »

no tak když nemá tu redukci.. tak to asi nebude nic pěkného hrát doma s 60 wat ne? už u 15 jsem to měl na čtvrtku hlasitosti.. overdrive byl při týhle hladině hlasitosti dost na pytel..
Pořád se nějak bojím te Cube 30.. byl sem se na ní dnes podívat v hudebninách a přijde mi to jako hrozná krabička :) ale možná že výkonově překvapí :D
ještě jeden malý dotaz.., je nějaký zásadní rozdíl v té verzi 30 a 30X? myslím tím jestli je lepší připlatit si za nový 30x nebo koupit jetej tu starší 30. (co jsem koukal na bazar ,tak všechny dostupné jsou většinou ty bez X)
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

majkl.xx píše:no tak když nemá tu redukci.. tak to asi nebude nic pěkného hrát doma s 60 wat ne? už u 15 jsem to měl na čtvrtku hlasitosti.. overdrive byl při týhle hladině hlasitosti dost na pytel..
Pořád se nějak bojím te Cube 30.. byl sem se na ní dnes podívat v hudebninách a přijde mi to jako hrozná krabička :) ale možná že výkonově překvapí :D
ještě jeden malý dotaz.., je nějaký zásadní rozdíl v té verzi 30 a 30X? myslím tím jestli je lepší připlatit si za nový 30x nebo koupit jetej tu starší 30. (co jsem koukal na bazar ,tak všechny dostupné jsou většinou ty bez X)
Hele když mi domů přišla ta 60ka, nevěřil jsem vlastním očím, co to je za pr´dolu. Jse se úplně lek! ... ale po cvhíli hraní, jsem musel dát za pravdu. Malý, ale šikovný. Řve to jak prase! :) Měl jsem to doma, v paneláku... anevím, po druhé bych to sem nechtěl :D :) Ale hraje krásně ;)

P.S. Tohel enní lampa, je to tranzistor. U toho to nemusíš mít vytavený, aby ti to dobře kreslilo ;) Kreslí pěkně i na 4/10 ;)
Bummer píše:Dal bych na to krk, že tam ta 60ka v Xové verzi dřív byla... :/
Nu dobrá. Já se s ní nikdy nesetkal a to jsem se o tato komba zajímal opravdu hodně :) A opravdu to žádná 60ka neměla ;) :)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“