Pomoc pro začátečníka
Pravidla fóra
Re: Pomoc pro začátečníka
Nechceš spíš mrknout po nějaký profláknutější značce typu Cort, Fokus, Squier, Epiphone(pokud chceš LP)
když já zrovna ukazoval kytaru kterou bych mohl sehant v mém městě za docela levný peníz. Moc toho tady není a když tak se vše pohybuje okolo 8k a z internetu se docela bojím objednávat.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Lepší uděláš, když si po netu objednáš nějakou kytaru ověřené značky. Rozhodně tím riskuješ méně než osobní koupi totálně neznámého modelu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
arcilucifer
tak tak uplne presne jak to pisou v prispevcich o patro vyse ,8centimetrovej obrazek ,jestli chces zacit na kytaru.napisu to potreti
vybirej radsi cort,skver....vis do ceho des .tady u tohohle to je dost hazard!
Oki asi tedy vemu ten Cort m200 vypada pekne a cenove taky ujde
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Ano vzheld je důležitý, ale také bych koukal na funkčnost. Opravdu "podrobný" popis na kytaráchproteus píše:Oki asi tedy vemu ten Cort m200 vypada pekne a cenove taky ujde
-
woro90-1
Pod to bych se podepsal, rozepínací HB jsou dost užitečná věc, divím se že je M200 nemá. Ale zase na druhou stranu, není problém trochu si připlatit a koupit do toho nějaké RM a push-pull poťák.Wocass píše:Ano vzheld je důležitý, ale také bych koukal na funkčnost. Opravdu "podrobný" popis na kytaráchnicméně je vidět 3 polohový přepínač. Ta x-5 má pěti a coil tap pod push/pullem, cena je podobná a myslím, že by jsi ji měl lepší. Ovšem asi nemusím říkat, že nejlepší je ozkoušet jak padnou do ruky a pak soudit
A také Láska na první pohled je Láska
Aha na to jsem moc nekoukal, ještě v tom tak nechodím. Ale ja jsem takový blues-rocker tak jsem myslel že ta m200 bude hrát lépe, protože ta x5 je v kategorii hard and heavy, je pravda, že jsem ji ještě nedržel v ruce protože v blízkosti mého byydliště se dá max sehnat nějaky strat nebo tele a a nebo pak už ty ostatní ale už okolo 10k a na to já nemám 
-
woro90-1
Hrát se dá na kdeco, Albert King je na všech fotkách s véčkem. Na blues-rock ale doporučuji strataproteus píše:Aha na to jsem moc nekoukal, ještě v tom tak nechodím. Ale ja jsem takový blues-rocker tak jsem myslel že ta m200 bude hrát lépe, protože ta x5 je v kategorii hard and heavy, je pravda, že jsem ji ještě nedržel v ruce protože v blízkosti mého byydliště se dá max sehnat nějaky strat nebo tele a a nebo pak už ty ostatní ale už okolo 10k a na to já nemám
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Taky bych spíše tedy řekl strata, nebo Les Paula.
na bluesrock a obecně tyhle "vintage" styly to chce aby dřevo "zpívalo"...Wocass píše:Taky bych spíše tedy řekl strata, nebo Les Paula.
jinak pokavaď na tý kejtře nebudou nějaký brutal metalový aktivy nebo nějaký pasivy který ti trhaj struny pod prstama tak je použitelný v podstatě cokoliv...
já sám to pociťuju na gaxce (taky původně hard and heavy)- osadil jsem pořádnej snímač odpovídajících parametrů a ta kytara prostě hraje (uznávám že je trochu něco jinýho než když vezmeš kytaru za 20t která se aspoň trochu povedla, ale v rámci cenový relace valí neskutečně...)
docela důležitá je v tomhle směru aparatura - na začátek ti něco jako roland cube nebo přinejhorším hrát do pc bude stačit ale jakmile budeš mít pár lepších aparatur odzkoušeno tak ti to stačit přestane...
v tomhle směru doporučuju uživatele mmjuze kterej mi postavil za 4000 perfektní lampový kombíčko nadoma.
na tvůj styl přímo ideální...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
Oki ale co se týče cenové relace tak vychází lépe asi ten strat co? Ty LP jsou docela drahé nebo se dá některé okolo těch 4-5k sehnat levneji? a když strata tak 3x singel nebo lepsí 2x singel a 1x humb? Jinak pro začátek bych to pouštěl přes PC a později až našetřím tak seženu pořádný kombo. (Jinak bydlím v paneláku, takže to combo taky moc ohulit nemůžu
)
snímače záleží na tvých požadavcích - HSS je univerzálnější ale na bluesrock se hodí obojeproteus píše:když strata tak 3x singel nebo lepsí 2x singel a 1x humb? Jinak pro začátek bych to pouštěl přes PC a později až našetřím tak seženu pořádný kombo
já osobně bych si pořídil SSS protože se mi na stratu nejvíc líbí mezipoloha singl kobylka + singl střed (s rozeplým kobylkovým HB ta mezipoloha nezní pro mě tak dobře). být tebou tak uvažuju i o teleti - na to co hledáš je to také dobrá kytara...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
Děkuji, rád bych si to ozkoušel, ale bohužel nemám kde, tady nic takového není. Tak kdyby jste mi někdo okolo tech 4-5k dal odkaz na par kytar, tak bych si je mohl poslechnout na Youtube. Jinak mam radsi uzsi krky, protoze mam malinke prsty
nebo jestli vsechny krky jsou stejne
kdyztak sem neco hodte a ja uz si vyberu ale ta X5 nevypadala zle
si udělej výlet do prahy...proteus píše:Děkuji, rád bych si to ozkoušel, ale bohužel nemám kde, tady nic takového není. Tak kdyby jste mi někdo okolo tech 4-5k dal odkaz na par kytar, tak bych si je mohl poslechnout na Youtube. Jinak mam radsi uzsi krky, protoze mam malinke prstynebo jestli vsechny krky jsou stejne
kdyztak sem neco hodte a ja uz si vyberu ale ta X5 nevypadala zle
jenom co vím tak je tam asi 4 nebo 5 velkých hudebních prodejen...
neříkej mi že si nevyšetříš jeden víkend aby sis tam třeba vlakem zajel.
fakt se to vyplatí si ty kytary všechny ošahat...
nebo jestli máš blíž Brno tak sjeď tam - vím tam asi o 3 větších shopech...
www.black-audio.net
www.black-audio.net
Spíš ta Praha
ale jde o to abych věděl na co se zaměřit.
odkud jsi? docela dobrej výběr je i v Hradci Králové 
Jsem z Českých Budějovic, obešel jsem tu všechny 4hudebniny, ale moc jsem tomu nerozumněl. Většinou měly max 2 kytoary do 5 000 a zbytek uz byl rapidne vysoko, z toho ja si nemohl vybrat, a bohuzel ty pod 5k byly nezname znacky, nebo jine nez mi tu spousta lidi doporucovala. Zkousel jsem si zadrnkat na par stratů, protože těch tu máme hodně
ale nevím proč ale zdál se mi, že má docela vysoké tóny, ale to je asi moje domněnka, protože jsem buď zkoušel Straty nebo 1 SG, které mělo takový divně umělý zvuk
tak u nás v čb radši kytaru nekupuj-využívaj toho, že je tu málo hudebnin a dávaj vysoký ceny, to máš lepší radši obětovat ty peníze a zajet do prahy já všechny svoje nástroje krom banja kupoval v praze nebo přes net.
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!
Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
tak telata squier (od řady affinity výš)
strat squier (zase od affinity výš) nebo cort g200 nebo vyšší
LP bach nebo fokus epiny až od standart výš (cenově už asi pro tebe dost drahý) pak takový pseudo LP cort z42 a výš
pak třeba ibanez GAX 30
ze superstratů třeba ty cortky kx5 nebo x5 a výš
prsky třeba cort M200, M520 (za sebe doporučuju - za tu cenu úžasná kytara) a kdybys měl víc peněz tak M600 (ten doplatek oproti m520 se dost vyplatí)
popřípadě nějaký washburnky nebo ibanez art 80
sgčka zase fokus, bach a epi od G400
hlavně nebrat třeba ty levný ibanezky GRX
vyhni se značkám jako stagg, dimavery, vision, tenson atd...
strat squier (zase od affinity výš) nebo cort g200 nebo vyšší
LP bach nebo fokus epiny až od standart výš (cenově už asi pro tebe dost drahý) pak takový pseudo LP cort z42 a výš
pak třeba ibanez GAX 30
ze superstratů třeba ty cortky kx5 nebo x5 a výš
prsky třeba cort M200, M520 (za sebe doporučuju - za tu cenu úžasná kytara) a kdybys měl víc peněz tak M600 (ten doplatek oproti m520 se dost vyplatí)
popřípadě nějaký washburnky nebo ibanez art 80
sgčka zase fokus, bach a epi od G400
hlavně nebrat třeba ty levný ibanezky GRX
vyhni se značkám jako stagg, dimavery, vision, tenson atd...
www.black-audio.net
www.black-audio.net