Křeč v levačce při hraní

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Prince

Příspěvek od Prince »

Tak se k vam musim taky pridat. Pri hrani barre akordů mam asi po minute hrani (pouze barre), taky krec v palci. Mam hodne tvrdy struny, takze tlacit proste musim...
Puvodne ty struny mely byt 10ky,ale jsou podstatne tvrdsi nez 11ky na jine kytare, kterou jsem mel pujcenou, tipuju ze to jsou asi 14ky.
Dnes jsem byl na ceste koupit nove struny, ale v jedinych hudebninach u nas ve meste maji pouze do 17ti hodin. S tim jsem nepocital, takze kdyz jsem se tam zkousel dobyvat v 17:10, uz to neslo. Zitra tam zajdu znova, koupim nejspis 11ky a zacnu se ucit nejaky uvolnenejsi styl.
Ibanez PF60SECE
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Barrecka chteji trenink, kdyz je budes kazdej den pulhodku cvicit, tak za mesic je budes zvladat dobre. A ty mekci struny si urcite kup ;)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Zoom

Příspěvek od Zoom »

No tak já si dneska koupil konečně delší popruh a jak sem si hodil tu kytaru níž tak mě to už skoro nebolí... :o
Obrázek
Obrázek
greben

Příspěvek od greben »

No, já taky dostávám křeč do malíčku, pravdě podobně tím že je slabej, koupil jsem nějakýho gryp mastra, docela se mi to zlepšilo, ale stejně při delšim hraní baru (E:1,A:3 ; E:3,A:5 atd) dostávám křeč do malíšku, taky nedokážu zahrát (E1: A:3 D:3 atd) protože blbě držim ten malíček stylem článek prstu u zápěstí, uprostřed malíčku mám rovnoběžně s krkem, ale poslední článek "lámu" asi 45° na struny a nevim co s tim, dělat.
Struny: 10ky
Kdyby jste byli tak hodní a poradili mi s tim jak přestat "lámat" ten malíček a posílit malíček, zbytek ruky je v pohdě
PS: měl jsem "rozsypaný" kůstky v pravačce a trošku v levačce, ale řekl bych že to moc vliv nemá.

Moc díky všem za pomoc
imfree
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od imfree »

Jestli začínáte, tak by to možná chtělo to postavení ruky odkoukat od někoho pokročilejšího (třeba na youtube. Lidi se tam natáčejí na webky jak hrajou slavný sóla. Nebo se podívejte do sekce s výukou tady na fóru, tam sou taky nějaké video lekce). Taky bych doporučil hrát vsedě, než si ruka vůbec zvykne na tenhle druh zátěže. Je to přirozenější poloha nehledě na to, že z toho nebolí záda:).
Oholený Squier strat. Dean Flying (Vanvruša) Peavey Classic 30. BOSS DS1..
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

No z barréček mě taky po pár minutách hnáta protestuje. Jinak k té křeči, jestliže hraješ powery, tak záleží jestli dvěma nebo třema prsty, jestli hraješ třema, tak hraj dvěma. Já začínal normálníma akordama, možná bys to mohl taky zkusit :wink: V těch nízkých polohách je to menší dřina a na klasických akordech si dobře uvolníš a posílíš prsty. Navíc vůbec není na škodu to umět :)
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

na posledni zkoušce sem ti taky trpěl, před zkouškou sem čekal na ostatni, tak sem si brnkal a hral sem tak hodinku eště, tak se na zkoušce už nemohl, tak tam kde sem mel hrat powery sem se na to vykašlal dal sem tam trochu gainu a hral jsem jen jeden ton :D vim ze to neni reseni ale kdyz se vam to stane uprostred pisne nebo pri koncertě tak se tezko muzete behem par minut zotavit, tak se to da takhle obejít
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
dada21

Příspěvek od dada21 »

reaguji na tu krec:

az ucitite paleni trvale i po delsi dobe co jste prestaly hrat: mate tzv. po prd.... z vlastni zkusenosti zanet slach je velmi krasna vec hlavne ta ruka v sadre vubec neprekazi kdyz zkousite hrat. A neb zkouseni a cviceni brat zase normalne a neprehanet to!!!
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Todle si fakt zkuste, je to mazec. Zjistil sem že všechny ty šlachy a svaly co potřebuju mám uplně ztuhlý a krátký.
Ďikec Maso. :wink:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
Asanoth

Re: Křeč v levačce při hraní

Příspěvek od Asanoth »

cd_jojn píše: bez toho anižbych mohl uvolnit ruku
tohle je totiz zakladni chyba
uvolnenou ruku totiz musis mit PORAD!! OBE!! non stop, a je jedno cohrajes. ja to u poweru a barre taky este moc nezvladam, ale snazim se :)
cd_jojn píše:protože tam nemusím tlačit palcem proti ukazováčku.
NIKDY NESMIS tlacit palcem proti ukazovacku. to se vsichni(vcetne me :D ) odnaucte :)

jinak,co je spatnyho na krumpaci? :D
i kdyz powery s tim nehraju, to je fakt D:
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Asanoth píše:
NIKDY NESMIS tlacit palcem proti ukazovacku. to se vsichni(vcetne me :D ) odnaucte :)
to by mě teda zajímalo jak se to má (třeba klasický barre) podle tebe držet :?:

LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

rasomaso píše:
Asanoth píše:
Jasné že je nutný tlak, ale ne příliš velký (křečovitý), protože pak máš z toho ty křeče. Chce to mít uvolněný ruky. :wink:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

LAMA píše:
rasomaso píše:
Asanoth píše:
Jasné že je nutný tlak, ale ne příliš velký (křečovitý), protože pak máš z toho ty křeče. Chce to mít uvolněný ruky. :wink:
sice lama, ale narozdil od drsnaka rasomaso pochopil :P :D ten prst tam proste hod, nemusis udelat diru skrz krk...
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Asanoth píše:
LAMA píše:
rasomaso píše: to by mě teda zajímalo jak se to má (třeba klasický barre) podle tebe držet :?:
sice lama, ale narozdil od drsnaka rasomaso pochopil :P :D ten prst tam proste hod, nemusis udelat diru skrz krk...
no to je jasný, ale jak to souvisí s větou "NIKDY NESMIS tlacit palcem proti ukazovacku" dyť to je blbost, přece musíš... :wink:

Dark Axel: podle pravidel upraven počet citací

Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

nesmis. teda, podle toho co je tlacit, ale kadopadne uvolnenou rukou se moc tlacit neda :) a ta ruka musi byt uvolnena...
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

pojem tlačit má asi dost subjektivní výklad jak tak koukám...

JirkaD

Příspěvek od JirkaD »

wohma: k tomu krumpaci - hral sem 7 let klasiku a tam si oprenej briskem palce o hmatnik .. ale co se tyce elektricky kytary, neznam snad nikoho, komu by palec aspon trochu necumel .. cim niz kytaru mas, tim vic ti cumi (a vetsi pycu zahrajes :-P )
a s tim tlacenim - kazdej ucitel hrani vam rekne, ze nejdulezitejsi je mit ruku uvolnenou. kazdy krecovity drzeni je spatne - nevydrzis ve hmatu dlouho a nemas dostatecnou rychlsot v presahu na dalsi hmat. zkusenost po 13 letech hrani.
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

rasomaso píše:pojem tlačit má asi dost subjektivní výklad jak tak koukám...
Myslím že tady řešíš akorát chujoviny a slovíčkaření místo aby ses věnoval tématu :roll:
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

JirkaD píše:wohma: k tomu krumpaci - hral sem 7 let klasiku a tam si oprenej briskem palce o hmatnik .. ale co se tyce elektricky kytary, neznam snad nikoho, komu by palec aspon trochu necumel .. cim niz kytaru mas, tim vic ti cumi (a vetsi pycu zahrajes :-P )
a s tim tlacenim - kazdej ucitel hrani vam rekne, ze nejdulezitejsi je mit ruku uvolnenou. kazdy krecovity drzeni je spatne - nevydrzis ve hmatu dlouho a nemas dostatecnou rychlsot v presahu na dalsi hmat. zkusenost po 13 letech hrani.
to je divny, ze to nedrzis furt stejne :)
raso: je :)
lama: nu coz, nevadi :)
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“