Křeč v levačce při hraní
Pravidla fóra
Tak se k vam musim taky pridat. Pri hrani barre akordů mam asi po minute hrani (pouze barre), taky krec v palci. Mam hodne tvrdy struny, takze tlacit proste musim...
Puvodne ty struny mely byt 10ky,ale jsou podstatne tvrdsi nez 11ky na jine kytare, kterou jsem mel pujcenou, tipuju ze to jsou asi 14ky.
Dnes jsem byl na ceste koupit nove struny, ale v jedinych hudebninach u nas ve meste maji pouze do 17ti hodin. S tim jsem nepocital, takze kdyz jsem se tam zkousel dobyvat v 17:10, uz to neslo. Zitra tam zajdu znova, koupim nejspis 11ky a zacnu se ucit nejaky uvolnenejsi styl.
Puvodne ty struny mely byt 10ky,ale jsou podstatne tvrdsi nez 11ky na jine kytare, kterou jsem mel pujcenou, tipuju ze to jsou asi 14ky.
Dnes jsem byl na ceste koupit nove struny, ale v jedinych hudebninach u nas ve meste maji pouze do 17ti hodin. S tim jsem nepocital, takze kdyz jsem se tam zkousel dobyvat v 17:10, uz to neslo. Zitra tam zajdu znova, koupim nejspis 11ky a zacnu se ucit nejaky uvolnenejsi styl.
Ibanez PF60SECE
Barrecka chteji trenink, kdyz je budes kazdej den pulhodku cvicit, tak za mesic je budes zvladat dobre. A ty mekci struny si urcite kup 
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
No, já taky dostávám křeč do malíčku, pravdě podobně tím že je slabej, koupil jsem nějakýho gryp mastra, docela se mi to zlepšilo, ale stejně při delšim hraní baru (E:1,A:3 ; E:3,A:5 atd) dostávám křeč do malíšku, taky nedokážu zahrát (E1: A:3 D:3 atd) protože blbě držim ten malíček stylem článek prstu u zápěstí, uprostřed malíčku mám rovnoběžně s krkem, ale poslední článek "lámu" asi 45° na struny a nevim co s tim, dělat.
Struny: 10ky
Kdyby jste byli tak hodní a poradili mi s tim jak přestat "lámat" ten malíček a posílit malíček, zbytek ruky je v pohdě
PS: měl jsem "rozsypaný" kůstky v pravačce a trošku v levačce, ale řekl bych že to moc vliv nemá.
Moc díky všem za pomoc
Struny: 10ky
Kdyby jste byli tak hodní a poradili mi s tim jak přestat "lámat" ten malíček a posílit malíček, zbytek ruky je v pohdě
PS: měl jsem "rozsypaný" kůstky v pravačce a trošku v levačce, ale řekl bych že to moc vliv nemá.
Moc díky všem za pomoc
Jestli začínáte, tak by to možná chtělo to postavení ruky odkoukat od někoho pokročilejšího (třeba na youtube. Lidi se tam natáčejí na webky jak hrajou slavný sóla. Nebo se podívejte do sekce s výukou tady na fóru, tam sou taky nějaké video lekce). Taky bych doporučil hrát vsedě, než si ruka vůbec zvykne na tenhle druh zátěže. Je to přirozenější poloha nehledě na to, že z toho nebolí záda:).
Oholený Squier strat. Dean Flying (Vanvruša) Peavey Classic 30. BOSS DS1..
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
No z barréček mě taky po pár minutách hnáta protestuje. Jinak k té křeči, jestliže hraješ powery, tak záleží jestli dvěma nebo třema prsty, jestli hraješ třema, tak hraj dvěma. Já začínal normálníma akordama, možná bys to mohl taky zkusit
V těch nízkých polohách je to menší dřina a na klasických akordech si dobře uvolníš a posílíš prsty. Navíc vůbec není na škodu to umět 
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
na posledni zkoušce sem ti taky trpěl, před zkouškou sem čekal na ostatni, tak sem si brnkal a hral sem tak hodinku eště, tak se na zkoušce už nemohl, tak tam kde sem mel hrat powery sem se na to vykašlal dal sem tam trochu gainu a hral jsem jen jeden ton
vim ze to neni reseni ale kdyz se vam to stane uprostred pisne nebo pri koncertě tak se tezko muzete behem par minut zotavit, tak se to da takhle obejít
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Todle si fakt zkuste, je to mazec. Zjistil sem že všechny ty šlachy a svaly co potřebuju mám uplně ztuhlý a krátký.rasomaso píše:http://www.youtube.com/watch?v=YSZN5YNczco
Ďikec Maso.
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
Re: Křeč v levačce při hraní
tohle je totiz zakladni chybacd_jojn píše: bez toho anižbych mohl uvolnit ruku
uvolnenou ruku totiz musis mit PORAD!! OBE!! non stop, a je jedno cohrajes. ja to u poweru a barre taky este moc nezvladam, ale snazim se
NIKDY NESMIS tlacit palcem proti ukazovacku. to se vsichni(vcetne mecd_jojn píše:protože tam nemusím tlačit palcem proti ukazováčku.
jinak,co je spatnyho na krumpaci?
i kdyz powery s tim nehraju, to je fakt D:
to by mě teda zajímalo jak se to má (třeba klasický barre) podle tebe držetAsanoth píše:
NIKDY NESMIS tlacit palcem proti ukazovacku. to se vsichni(vcetne me) odnaucte
![]()
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Jasné že je nutný tlak, ale ne příliš velký (křečovitý), protože pak máš z toho ty křeče. Chce to mít uvolněný ruky.rasomaso píše:to by mě teda zajímalo jak se to má (třeba klasický barre) podle tebe držetAsanoth píše:
![]()
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
sice lama, ale narozdil od drsnaka rasomaso pochopilLAMA píše:Jasné že je nutný tlak, ale ne příliš velký (křečovitý), protože pak máš z toho ty křeče. Chce to mít uvolněný ruky.rasomaso píše:to by mě teda zajímalo jak se to má (třeba klasický barre) podle tebe držetAsanoth píše:
![]()
no to je jasný, ale jak to souvisí s větou "NIKDY NESMIS tlacit palcem proti ukazovacku" dyť to je blbost, přece musíš...Asanoth píše:sice lama, ale narozdil od drsnaka rasomaso pochopilLAMA píše:Jasné že je nutný tlak, ale ne příliš velký (křečovitý), protože pak máš z toho ty křeče. Chce to mít uvolněný ruky.rasomaso píše: to by mě teda zajímalo jak se to má (třeba klasický barre) podle tebe držet![]()
ten prst tam proste hod, nemusis udelat diru skrz krk...
Dark Axel: podle pravidel upraven počet citací
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
wohma: k tomu krumpaci - hral sem 7 let klasiku a tam si oprenej briskem palce o hmatnik .. ale co se tyce elektricky kytary, neznam snad nikoho, komu by palec aspon trochu necumel .. cim niz kytaru mas, tim vic ti cumi (a vetsi pycu zahrajes
)
a s tim tlacenim - kazdej ucitel hrani vam rekne, ze nejdulezitejsi je mit ruku uvolnenou. kazdy krecovity drzeni je spatne - nevydrzis ve hmatu dlouho a nemas dostatecnou rychlsot v presahu na dalsi hmat. zkusenost po 13 letech hrani.
a s tim tlacenim - kazdej ucitel hrani vam rekne, ze nejdulezitejsi je mit ruku uvolnenou. kazdy krecovity drzeni je spatne - nevydrzis ve hmatu dlouho a nemas dostatecnou rychlsot v presahu na dalsi hmat. zkusenost po 13 letech hrani.
to je divny, ze to nedrzis furt stejneJirkaD píše:wohma: k tomu krumpaci - hral sem 7 let klasiku a tam si oprenej briskem palce o hmatnik .. ale co se tyce elektricky kytary, neznam snad nikoho, komu by palec aspon trochu necumel .. cim niz kytaru mas, tim vic ti cumi (a vetsi pycu zahrajes)
raso: je
lama: nu coz, nevadi