luke.kadlec píše:Tak jsem to otestoval a hned na první pokus jsem klávesy připojil a našlo je to korektně jako CASIO USB MIDI driver a vše je funkčí....
Tak já jsem pořád neúspěšný. Kabel jsi předpokládám ke klávesám taky nedostal, používáš nějaký speciální nebo klasické USB?
A druhá otázka - jaký software na komunikaci používáš? Resp. jak potom s připojenými klávesami pracuješ?
"I don't want to live on this planet anymore." - Hubert Farnsworth
"It's an imperfect world and we never get exactly what we want." - John Sheridan
"As you continue on your path, you will lose some friends and gain new ones. The process is painful, but often necessary. They will change and you will change... because life is change." - John Sheridan
Používám klasický, né přiliš dlouhý USB kabel. Jakej máš operační systém? Zkoušel si reinstalovat windows? Občas to pomohlo, pokud byly problémy s USB zařízeními.....
Mohl bych se zeptat, kdyz pripojim tyto klavesy k PC tak pujdou mi ty zvuky co jsou ''uvnitr'' do PC, jako ze bych si je pak mohl nahrad do nejakeho programu (napr ACID nebo Clubbase) a dale je pak nejak editovat (Napr qantizaci nebo tak)?? Predem diky za odpoved
Chci si koupit klávesy Korg TR, které mají i USB výstup, bude stačit když je USB kabelem propojím s PC a v nějakém nahrávacím programu s podporou VST (třeba Cubase) budu moci rovnou nahrávat zvukovou stopu? Nebo budu potřebovat nějaké MIDI převodníky? Moc se v tomhle nevyznám, rád bych co nejjednodušší propojení s PC a aby to šlo rovnou nahrávat.
Jak se to vezme - přenášejí se po nich MIDI data. Čili: buď umožňují využívat syntezátory a zvuky v počítači (VSTi například) nebo se hodí pro paralelní záznam MIDI dat při nahrávání audio (pro případnou editaci, budoucí změny apod.).
Jde tedy jen o to, k čemu všemu chce člověk MIDI využít - pokud se jím chce vůbec zabývat.
P.
Skype: studio_kappka home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Mám stejný problém s připojením kláves jako Her a Yakuzza. Po připojení se nainstalují ovladače, ve správci zařízení je Zvukové zařízení USB, ale v MIDI zařízeních se nic nového neobjevilo. Když jsem klávesy zkusil připojit do notebooku, Zvukové zařízení USB se objevilo i v roletce pro výběr MIDI zařízení a všechno fungovalo. Na obou počítačích mám Windows XP SP2. Netuším, v čem by mohl být problém. Už na to někdo přišel?
Tak přiznám se, že propojeních těch kláves přes USB mým hlavním životním smyslem nebylo... možná vedlejším
"It's an imperfect world and we never get exactly what we want." - John Sheridan
"As you continue on your path, you will lose some friends and gain new ones. The process is painful, but often necessary. They will change and you will change... because life is change." - John Sheridan
Hlásím úspěch Nevím, čím to najednou, ale krásně se mi všechno najde. Napřes přes MIDI-OX, potom si to najde i třeba Guitar Pro. Ale ještě jednou - fakt nevím, čím to bylo, prostě mě jenom napadlo "zkusit to znovu"... Hodně štěstí i ostatním
Hm. Asi se to s něčím tluče, ale fakt už mě nenapadá, s čím. Zkoušel jsem vypnout integrovanou zvukovku a naistalovat SB Audigy. Nic. Vsadím se, že kdybych ty Windows přeinstaloval, tak to pojede, ale do toho se mi tedy opravdu nechce. Jestli na to někdo přijde, tak ho navrhnu na Nobelovu cenu.
a klasicky rucne vymenit ovladace v kazdem zarizeni nejde? (ve spravci zarizeni si zobraz vsechno podle pripojeni ... jdi "po dratu" a vymen ovladac prislusnych zarizeni za ten, co mas k ty yamaze)
edit: pardon, ke casiu.
edit 2: tenhle driver si stahoval? http://support.casio.com/download.php?c ... =340&rgn=3 (ccmid12e.exe)