Jaké používáte trsátko???

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
axi12
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaké používáte trsátko???

Příspěvek od axi12 »

vorech6 píše:a koliks dal za to kovový?
60,- :)
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Sedesat za trsatko? Proboha :roll:
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

s kovovou špičkou a vysokým podpatkem :lol:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

...EDGE... píše:Sedesat za trsatko? Proboha :roll:
Tak jednou mě to nezabije, něco novýho na vyzkoušení... a taky (snad) dlouho vydrží :)
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
ZeroTwo

Příspěvek od ZeroTwo »

Používám jako zálohu Dunlop Tortex 1mm a jinak primárně BRAIN 0,73 a 0,88. Oboje mají velmi slušnou výdrž a hraje se s nimi velice pohodlně.

Pro zajímavost struny 11-54 ;)
Cort X11 >> Roland Cube X30 >> BRAIN 0,88 >> DR Extra Life & ROTOSOUND 11
vorech6

Příspěvek od vorech6 »

Disasterpiece píše:Obrázek
Krasne sedi v ruce.
tak tohle sem si dneska koupil a nechci nic jinyho naprosto vyborny trsatko, ty s kovovou spickou uz byly bohuzel pryc
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!

Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
Matty

Příspěvek od Matty »

Narazil sem na ně náhodou- Hradec Kr. -> CMI Plaza... za 50,- polykarbonátový, výborně sedne a nechroustá o struny... 8) ale v trsátkách ta alchymie není... RUCE!!!
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Chachá, já jsem DAVA Master Control (to s kovovou špičkou) koupil za 15 :P Ale předtím jsem sáhnul po malém ostrém Primetone aniž bych se zeptal na cenu a když jsem na účtence viděl 65, málem mi vypadly oči z důlků... Ale je perfektní. Konečně jsem také sehnal Jazz III v Ultexu, ten rozdíl je skutečně znát.
Matty

Příspěvek od Matty »

Beru zpět to, že trsátka nejsou alchymie... s Primetonem Metallica nefunguje :D takže můžu všem doporučit Jazz III, to malinkatý :D s tim (aspoň mě) funguje všecko... btw, už umíte El Dorado od Iron Maiden, pánové? :) (vim, mimo téma, ale zeptat se musim)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Matty píše:Beru zpět to, že trsátka nejsou alchymie... s Primetonem Metallica nefunguje :D takže můžu všem doporučit Jazz III, to malinkatý :D s tim (aspoň mě) funguje všecko... btw, už umíte El Dorado od Iron Maiden, pánové? :) (vim, mimo téma, ale zeptat se musim)
Primetone jsou sice údajně na shred, ale co jsem slyšel, nikomu to s nimi nejde, víc se hodí do pomalejších záležitostí :mrgreen: Mně na tom malém ostrém zaujalo, že se dobře drží a dá se s ním úžasně pracovat s dynamikou a barvou tónu, při pohybu po struně nevydává téměř žádný zvuk, je slyšet jen lehké ťuknutí; zvuk získaný Jazz III mi proti němu přijde takový neosobní, má to pořád stejnou barvu, zatímco Primetone zní pokaždé jinak - je to dáno jednak tloušťkou (dobře se ovládá a tvar je vyladěný ve všech 3 rozměrech) a jednak tvarem špičky - má hrot, ale úhel u něj je poměrně tupý a postupně se dost razantně mění. Tím je zachován výrazný zvuk při lehkém škrtnutí (kulatý Jazztone 204 nebo 207 se po struně téměř bezhlučně smekne a nerozezní ji) a velký dynamický rozsah. To je také důvod, proč si polovinu svých trsátek přebrušuji na jiný tvar - se špičkou, ale poměrně tupou. Trsátko ovlivní zvuk celkem dost, některá trsátka prostě neumožní vyniknout některým drobným odstínům zvuku nebo ti nesednou do ruky a překáží ti. Třeba ta tolik vychvalovaná DAVA nevímco (průhledný tvrdý plast) mi sednou do ruky tak napůl, trochu mi na nich vadí, že se dají držet jen v poměrně úzkém pruhu; dávám přednost takovým, po kterých můžu prsty volně "pobíhat" podle toho, jak zrovna chci hrát. Ty pásky vystupující z povrchu mě tlačí a omezují ve výběru nejpohodlnějšího úchopu. Ono to má svůj smysl, člověk si vybere tuhost trsátka a podle toho si ho chytne, a ty výrazné pruhy brání prokluzování, ale je to na mě moc. DAVA Master Control (plech - měkčí černý plast) jsou v tom lepší, mají úchop vyřešený lépe, ale tam jsou prsty zase usměrněny do podstatně tenčí ohebné střední části, není možnost to chytit úplně u špičky, takže z toho mám pocit jakési neohrabanosti a nepřesnosti.

Ale pokud by to někomu nebylo jasné, jsou samozřejmě daleko důležitější věci než trsátka, to už je jen kosmetický detail a záležitost pohodlí. Nejdůležitější je samotný člověk, který na to hraje. Co s tím umí a hlavně co chce hrát a proč to hraje. To jen tak pro rýpaly, kteří by přišli s tradičním "neřešte takové detaily, daleko víc je v rukách a v hlavě".
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Můžete mi tu prosím někdo doporučit trsátka vhodná na střídavý palm-muting? Používám tortexový od Dunlopu, zkoušel jsem i nylony, ale obě dělají příliš silný zvuk škrtnutí o strunu. Dokud nemám vytavený konec, tak se to dá, ale jakmile jsem hodně nahlas, tak to spíš něž jak palm-muting zní jako takový to hoperský ui-u ui-u, co se dělávalo ručním protáčením LP desky při přehrávání tam a zpět. Bohužel se mi nedaří mít kytaru tak, abych trsal přesně kolmo ke strunám, což by to možná částečně vyřešilo.

Btw zdravím ZeroTwo, konečně se tu vyskytl nějakej kolega z Rokycan. :mrgreen:
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
ZeroTwo

Příspěvek od ZeroTwo »

Bummer píše:
Btw zdravím ZeroTwo, konečně se tu vyskytl nějakej kolega z Rokycan. :mrgreen:

Buď pozdraven Bummere ;)

Mimochodem dá se sehnat ten DAVA Master Control i v té červeno černé kombinaci? Narazil jsem pouze na šedé.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Bummer píše:Můžete mi tu prosím někdo doporučit trsátka vhodná na střídavý palm-muting? Používám tortexový od Dunlopu, zkoušel jsem i nylony, ale obě dělají příliš silný zvuk škrtnutí o strunu. Dokud nemám vytavený konec, tak se to dá, ale jakmile jsem hodně nahlas, tak to spíš něž jak palm-muting zní jako takový to hoperský ui-u ui-u, co se dělávalo ručním protáčením LP desky při přehrávání tam a zpět. Bohužel se mi nedaří mít kytaru tak, abych trsal přesně kolmo ke strunám, což by to možná částečně vyřešilo.
Zkus Speedpick/Anglepick, dělají je z Delrinu a jsou to trsátka s přetočenou špičkou. Mohlo by to tvůj problém s kytarou hustopřísně nízko vyřešit :wink:
ZeroTwo píše:Mimochodem dá se sehnat ten DAVA Master Control i v té červeno černé kombinaci? Narazil jsem pouze na šedé.
To proto, že Master Control jsou ta s plechovou špičkou v černém plastu. Eloxované nejsou, jsou jen v barvě kovu + černý plast.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Woro: Díky, podívám se po nich. Jo a já tu kytaru nemám nijak moc nízko. Pás mi to nedovolí, je krátkej. ;) :D
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Nedávno jsem narazili na nějaké magnetické trsátka, nezkoušel je někdo?
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Kdyby to bylo trsátko s nějakým silným elektromagnetem, možná by se struna dala impulsově rozeznívat i bez dotyku, to by se pak trsátko nikdy nedodrbalo :lol:
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Teorge

Příspěvek od Teorge »

No já teď projížděl zboží na youtube a našlo našlo mi to nějaké magnetické trsátka 6ks za 4USD, tak mě začalo zajímat jak se to chová.
ZeroTwo

Příspěvek od ZeroTwo »

Hoď nějaké linky ;)
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Beru zpět :) Asi únava z toho jak makám v práci. To "magnetic" byl akorát název.
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamz Asah »

Používám jedině Jim Dunlop Tortex 0.50 mm nebo 0.60 mm.

Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“