60,-vorech6 píše:a koliks dal za to kovový?
Jaké používáte trsátko???
Pravidla fóra
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaké používáte trsátko???
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
- ...EDGE...
Sedesat za trsatko? Proboha 
s kovovou špičkou a vysokým podpatkem 
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
Tak jednou mě to nezabije, něco novýho na vyzkoušení... a taky (snad) dlouho vydrží...EDGE... píše:Sedesat za trsatko? Proboha
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Používám jako zálohu Dunlop Tortex 1mm a jinak primárně BRAIN 0,73 a 0,88. Oboje mají velmi slušnou výdrž a hraje se s nimi velice pohodlně.
Pro zajímavost struny 11-54
Pro zajímavost struny 11-54
Cort X11 >> Roland Cube X30 >> BRAIN 0,88 >> DR Extra Life & ROTOSOUND 11
tak tohle sem si dneska koupil a nechci nic jinyho naprosto vyborny trsatko, ty s kovovou spickou uz byly bohuzel prycDisasterpiece píše:
Krasne sedi v ruce.
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!
Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
Narazil sem na ně náhodou- Hradec Kr. -> CMI Plaza... za 50,- polykarbonátový, výborně sedne a nechroustá o struny...
ale v trsátkách ta alchymie není... RUCE!!!
-
woro90-1
Chachá, já jsem DAVA Master Control (to s kovovou špičkou) koupil za 15
Ale předtím jsem sáhnul po malém ostrém Primetone aniž bych se zeptal na cenu a když jsem na účtence viděl 65, málem mi vypadly oči z důlků... Ale je perfektní. Konečně jsem také sehnal Jazz III v Ultexu, ten rozdíl je skutečně znát.
Beru zpět to, že trsátka nejsou alchymie... s Primetonem Metallica nefunguje
takže můžu všem doporučit Jazz III, to malinkatý
s tim (aspoň mě) funguje všecko... btw, už umíte El Dorado od Iron Maiden, pánové?
(vim, mimo téma, ale zeptat se musim)
-
woro90-1
Primetone jsou sice údajně na shred, ale co jsem slyšel, nikomu to s nimi nejde, víc se hodí do pomalejších záležitostíMatty píše:Beru zpět to, že trsátka nejsou alchymie... s Primetonem Metallica nefungujetakže můžu všem doporučit Jazz III, to malinkatý
s tim (aspoň mě) funguje všecko... btw, už umíte El Dorado od Iron Maiden, pánové?
(vim, mimo téma, ale zeptat se musim)
Ale pokud by to někomu nebylo jasné, jsou samozřejmě daleko důležitější věci než trsátka, to už je jen kosmetický detail a záležitost pohodlí. Nejdůležitější je samotný člověk, který na to hraje. Co s tím umí a hlavně co chce hrát a proč to hraje. To jen tak pro rýpaly, kteří by přišli s tradičním "neřešte takové detaily, daleko víc je v rukách a v hlavě".
Můžete mi tu prosím někdo doporučit trsátka vhodná na střídavý palm-muting? Používám tortexový od Dunlopu, zkoušel jsem i nylony, ale obě dělají příliš silný zvuk škrtnutí o strunu. Dokud nemám vytavený konec, tak se to dá, ale jakmile jsem hodně nahlas, tak to spíš něž jak palm-muting zní jako takový to hoperský ui-u ui-u, co se dělávalo ručním protáčením LP desky při přehrávání tam a zpět. Bohužel se mi nedaří mít kytaru tak, abych trsal přesně kolmo ke strunám, což by to možná částečně vyřešilo.
Btw zdravím ZeroTwo, konečně se tu vyskytl nějakej kolega z Rokycan.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bummer píše:
Buď pozdraven Bummere
Mimochodem dá se sehnat ten DAVA Master Control i v té červeno černé kombinaci? Narazil jsem pouze na šedé.
-
woro90-1
Zkus Speedpick/Anglepick, dělají je z Delrinu a jsou to trsátka s přetočenou špičkou. Mohlo by to tvůj problém s kytarou hustopřísně nízko vyřešitBummer píše:Můžete mi tu prosím někdo doporučit trsátka vhodná na střídavý palm-muting? Používám tortexový od Dunlopu, zkoušel jsem i nylony, ale obě dělají příliš silný zvuk škrtnutí o strunu. Dokud nemám vytavený konec, tak se to dá, ale jakmile jsem hodně nahlas, tak to spíš něž jak palm-muting zní jako takový to hoperský ui-u ui-u, co se dělávalo ručním protáčením LP desky při přehrávání tam a zpět. Bohužel se mi nedaří mít kytaru tak, abych trsal přesně kolmo ke strunám, což by to možná částečně vyřešilo.
To proto, že Master Control jsou ta s plechovou špičkou v černém plastu. Eloxované nejsou, jsou jen v barvě kovu + černý plast.ZeroTwo píše:Mimochodem dá se sehnat ten DAVA Master Control i v té červeno černé kombinaci? Narazil jsem pouze na šedé.
Woro: Díky, podívám se po nich. Jo a já tu kytaru nemám nijak moc nízko. Pás mi to nedovolí, je krátkej.

Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
-
Teorge
Nedávno jsem narazili na nějaké magnetické trsátka, nezkoušel je někdo?
Kdyby to bylo trsátko s nějakým silným elektromagnetem, možná by se struna dala impulsově rozeznívat i bez dotyku, to by se pak trsátko nikdy nedodrbalo 
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
-
Teorge
No já teď projížděl zboží na youtube a našlo našlo mi to nějaké magnetické trsátka 6ks za 4USD, tak mě začalo zajímat jak se to chová.
Hoď nějaké linky 
-
Teorge
Beru zpět
Asi únava z toho jak makám v práci. To "magnetic" byl akorát název.
- Adamz Asah
- Kontaktovat uživatele:
Používám jedině Jim Dunlop Tortex 0.50 mm nebo 0.60 mm.
Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers