Anebo ten booster hele. Pan Kořínek má v nabídce germaninovej booster, tak na to určitě koukni...! Třeba si v jeho nabídce vyhlídneš něco jinýho. Jeho firma se jmenuje eletronic orange, tak se na to koukni..)
Jak vyždímat typickej hardrockovej zvuk
Pravidla fóra
- 60'Rock_N'_Roll
Re: Jak vyždímat typickej hardrockovej zvuk
Vytavenej Marshall je podle mne pravej hardrockovej zvuk...) a ty máš Marshalla tak ho vytav je hraj..) a máš to... Ale pokud něco chceš, tak třeba fulltone, takovej ten modrej...teď nevím jak se jmenuje. Modrej ze dvěma tlačítkama a 4 poťákama...
(neni to fulldrive...?)
Anebo ten booster hele. Pan Kořínek má v nabídce germaninovej booster, tak na to určitě koukni...! Třeba si v jeho nabídce vyhlídneš něco jinýho. Jeho firma se jmenuje eletronic orange, tak se na to koukni..)
- citizen.one
Hořínek se jmenuje 
- 60'Rock_N'_Roll
tak to se moc omlouvám..já se vzdy divil, proč hoho.cz.... 
Tak asi zcela to sem nepatří, ale chci se zeptat. Všude tady čtu vytavená lampa, vytavenej zesilovač. To je ve smyslu hlasitosti nebo gainu, nebo něco naprosto jiného? Po letech jsem se vrátil ke kytaře, tak hltám co se dá a tohle mi nedá spát.
Většina z nás je divných, těch normálních je třeba se bát.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
- citizen.one
hlasitosti a kdyz to tu korekci,tak i gainu, neplati to u novejsich konstrukci, tam jde jen o to,aby se dostatecne pustil koncovej zesilovac a nehrnulo se to preampem...
Nó... já mám ve zkušebně 60W JCM2000 TSL a pořád ještě hledám zvuk... 60W nemůžu samozřejmě narvat celou doprava, to by nás zabilo. A pořád laboruju, jestli je lepší víc vytahat kanálové volume nebo master.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
- citizen.one
Master, ale presne jak pises, rve to pak jak blazen, ono u TSL to uz neni takovy zasadni rozdil,ale ty stary non mastery se takhle musely tahat,aby kreslily...
A to je jeden z důvodů současné obliby lampáčů s nižším výkonem. Kdysi se hrnulo skoro všechno z podia, ale už před x lety Radim Hladík psal, že podle jeho názoru je pro český podia nejlepší výkon tak 30 až max. 50W, protože lampáč potřebuje hrát nahlas, aby se z něj linul ten správnej zvuk, ale pokud to hrneš moc, zatluče tě zvukař do země. Takže otavit lampáč je přesně to pravé - zkreslení koncem má za následek obvykle zpěvnější tón a hezký ataky v porovnání s preampem a koncem potichu (samozřejmě tohle není ultimativní). Vzpomínám si na naše výzkumy, kdy třeba starej Peavey Mace, který měl 160W s 6L6 lampama hrál nejlíp na čistý kanál, ale díky nutnosti volume doprava nám tekla krev z uší. Šikovně to mají vyřešený třeba nový malý (čínský) Egnatery (Rebel 30). Samozřejmě u řady higain zvuků je dneska standard zkreslení preampem a konec čistý, ale já mám podstatně radši, když zazpívá koncák (musí mít mj. špičková trafa, každý lampový zesik to neumí).symar píše:Tak asi zcela to sem nepatří, ale chci se zeptat. Všude tady čtu vytavená lampa, vytavenej zesilovač. To je ve smyslu hlasitosti nebo gainu, nebo něco naprosto jiného? Po letech jsem se vrátil ke kytaře, tak hltám co se dá a tohle mi nedá spát.
No když to něčim nakopneš tak to ani nemusíš tak vytavovat aby to mělo hadrockovej sound vim že když sem hrál na lampáče tak na ctvrt volume tak to samozřejmě tak nehraje ale když to něčim nakopneš např SD1 tak se to ani nemusí vytavovat na 75% výkonu a ten zvuk z toho též dostaneš.. 
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson