Songy se slidem

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
vorech6

Songy se slidem

Příspěvek od vorech6 »

Dneska sem si koupil slide a ten zvuk mě naprosto dostává. Nemáte nějaký songy, kde se používá?Mam dojem, že floydi nějaký měli nebo ne?
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!

Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Re: Songy se slidem

Příspěvek od tele.kom »

Co mě tak z fleku napadá od Pink Floyd je sólo z High hopes. Ačkoliv to se hraje zrovna na lap steel, hrát to na obyčejnou kytaru neni uplně jednoduchý.
Možná zkus něco od White Stripes, moje oblíbená je třeba Catch Hell Blues http://www.youtube.com/watch?v=yC1nKRIljHY&translated=1

Ale v podstatě celkově, pokud si přeladíš kytaru do nějákýho open ladění, tak se slidem můžeš blbnout do někonečna. Open G,E,A jsou asi takový nejznámější...
vorech6

Příspěvek od vorech6 »

tak já kytaru mam v open(viz podpis)ale myslel sem třeba nějaký rockový, protože tu open mam na country

ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Muzes zkusit nejake Zeppeliny: Hats off to roy harper, In my time of dying..
Antonio

Příspěvek od Antonio »

Metallica - bleeding me http://www.youtube.com/watch?v=4UC-Kpx3zfA

Robbie Williams - Feel :D
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Pravděpodobně to nehraje slidem, ale sliduje se tam hodně, a určitě se dá: Jimi Hendrix - Third Stone From The Sun, taková ta táhlá absolutně neuchopitelná, návyková a chytlavá psychodelická melodie, co se totálně zažere do duše,,. waúúúúú waú waú... atd..

/: nicméně teď mě napadlo, že tam se vlastně hrají dvě struny najednou ob jednu, a ta prostřední se musí tlumit.., tudíž buď bys to musel vybírat prstama a né trsátkem, nebo to opravdu levačkou nějak šikovně zatlumit.. :shock:
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Jimm.ik
last.fm: http://www.last.fm/user/Crazyjimm
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/jimmik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimm.ik »

Lynyrd Skynyrd - Free Bird
Jinak co už bylo řečeno od White Stripes - Catch Hell Blues či, pro mě, naprosto úžasný cover písníčky od Son House - Death Letter taktéž od WS
Gobak

Příspěvek od Gobak »

Přesně... jak se řekne slide, okamžitě mi naskočí Free bird :D. Kvůli téhle písni jsem si slide kupoval.
Pak to hodně používají Krausberry... např. http://www.youtube.com/watch?v=8gtaZMDdfGc
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
vorech6

Příspěvek od vorech6 »

mtmccox píše:/: nicméně teď mě napadlo, že tam se vlastně hrají dvě struny najednou ob jednu, a ta prostřední se musí tlumit.., tudíž buď bys to musel vybírat prstama a né trsátkem, nebo to opravdu levačkou nějak šikovně zatlumit.. :shock:
tak když ho mam na ukazováčku tak žádnej problém mam na tlumení 3 prsty

panedge

Příspěvek od panedge »

Nemusíš hrát jen songy ,kde je slide,stačí si pustit nějakou písničku a hrát slidem třeba melodii zpěvu-je to dobrej trénink pro slide a taky pro uši na odposlouchávání
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

vorech6 píše:tak když ho mam na ukazováčku tak žádnej problém mam na tlumení 3 prsty
slide se dává na malíček nebo prsteníček...
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

tele.kom píše:
vorech6 píše:tak když ho mam na ukazováčku tak žádnej problém mam na tlumení 3 prsty
slide se dává na malíček nebo prsteníček...
Slide se dává kam chceš.
Mast3r

Příspěvek od Mast3r »

Třeba tady to sólíčko od Blackmora :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=tV8x2HKTRdM
Jednoduchý, krásný :)
Ibanez S520EX :: Roland Cube 30X :: M-Audio FT MK2
Obrázek
Lamps

Příspěvek od Lamps »

Pár ''jednoduchejch'' věcí mají u U2, např City of Blinding Lights, sólíčko v Magnificent, sólíčko v Stand Up Comedy, mam pocit že nějaká slidová část je i v Sometimes you cant' make it..... a moc hezká slide část je v Miracle Drug :)
Epiphone Les Paul Special II (vyměněný kobylkáč za SH-4.. takže to aspoň trochu hraje)
Vox Valventronix VT30
Dunlop Tortex 1.0 (modré)
Vox Satchurator
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“