gumba píše:aivn86 píše:Ten červenej Di box má akorát navíc tu simulaci boxu.
pro nás neznalé jen info: k čemu je taková věc dobrá?
aivn86 píše:...na co potřebuješ phantomové napájení?
Myslel jsem kvůli baterkám, ale když teď koukám, že s jednou baterkou vydrží 1440h hraní, tak asi phantom fakt nemá cenu.
...a není dvoupásmový ekvalizér málo? Můj kontrabas (polomasiv) sice hraje celkem vyrovnaně, ale patří k těm levnějším. Kamarád kdysi kupoval 8-pásmový EQ a ani s ním se mu nepovedlo vyrobit se zvukem to, co chtěl.
Add 1:
Je to pro kytarové hráče. Pro ty kteří nemají kombo, ale rovnou tu kytaru píchnou ke zvukaři do mixu přes tuhle krabku. Normálně se snímá zvuk komba nebo aparatury, která má například osazení 4x12´' repráky. No a taková sestava se čtyřmi repráky dává zvuku kytaru určitý charakter. No a tahle krabička to trochu simuluje.
Add 2: Phatnom určitě nepotřebuješ. Nikdy jsem neviděl předzesilovač napájený phantomem. Všechno to jede na 9V baterky nebo zdroj. A kvalitní baterka v kvalitní elektronice vydrží opravdu dlouho. Pokud se nezapomíná na vytahování kabelu v případě, že se nehraje. (např. do druhého dne apod, mezi písničkami to nevadí.)
Add 3: Jestli on ten problém spíš nebyl v méně kvalitním nástroji. Upozorňuju tě, že pokud máš málo kvalitní nástroj tak tě ani sebelepší snímač a elektronika nezachrání. Prostě co nejde z nástroje tak ten snímače neudělá. Určitě to pomůže. O tom není pochyb, ale není to 100%.To jestli stačí dvě pásma ti neřeknu. Nedokážu to vyhodnotit. Ale jde o to jak jsou konstruované ty ostatní předzesilovače. Budou konstruované na zvuk a frekvence kytary a ne na kontrabas. Tak, aby s tím neměla ta elektronika potom problém. Ale to těžko říct.
I když jak tak koukám tak Fishman PRO EQ II je univerzální pro všechny akustické nástroje. Takže by to asi neměl být problém.

Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801