jaké kombo ? na doma / s bubeníkem

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Gatuso
Kontaktovat uživatele:

jaké kombo ? na doma / s bubeníkem

Příspěvek od Gatuso »

Ahoj, hraji teprv 4 měsíce. Mám kombo Stagga 10 W což mi teď na ten začátek stačilo. Jenže kámoš je bubeník a můžu k němu chodit hrát, zkoušely jsme to ale to moje kombo v tom vůbec nejde slyšet. Chtěl jsem vás poprosit jestly by jste mi neporadily nejaké kombo do 4200,- Kč se kterým bych byl slyšet s tím bubeníkem (jeden kamarád má Tenson 35 W a jde v pohodě slyšet) tak kdyby jste mi prosím nejaké doporučily, byl bych rád i za bazarové, jinak jeste jsem se chtel zeptat jestly lze treba na kombu ktere ma 40 W nastavit to stejny volume jako je na 10 W treba na 2 čárce hnedka. Předem všem moc děkuji :)
=> Začátečník na el. kytaře
=> Výbava: Kytara STAGG S300-SB, Kombo Crate FW 65W, Trsátka George Denis 1.00
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: jaké kombo ? na doma / s bubeníkem

Příspěvek od Bummer »

Za 4200,- nic nového do zkušebny neseženeš. Takže jestli nejsi proti bazaru, díval bych se právě tam.

EDIT: Moc toho tam není, ale něco přece: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum
Na metal to není, ale se sto watty uhraješ cokoliv.

EDIT2: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Gatuso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gatuso »

Bummer píše:Za 4200,- nic nového do zkušebny neseženeš. Takže jestli nejsi proti bazaru, díval bych se právě tam.

EDIT: Moc toho tam není, ale něco přece: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum
Na metal to není, ale se sto watty uhraješ cokoliv.

EDIT2: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum
Ahoj, dík moc za rady, jinak není to do zkušebny (má doma sestavu prostě on sice hraje několik let na bubny ale v kapelu nemá ještě). Bazar mi určitě nevadí, ten Fender vypadá moc pěkně, ale mam dotaz, jsk jsem psal
jeste jsem se chtel zeptat jestly lze treba na kombu ktere ma 40 W (nebo klidně více) nastavit to stejny volume jako je na 10 W treba na 2 čárce hnedka?
Mohl bych tedy poprosit jak je to ? Přece jenom kdybych doma zapnul 100 W tak by asi tátu odvezly :D:D

Taky mně napadlo že bych na doma měl pořád jen toho stagga (časem chci na brnkani doma toho Marshalla 15 W) a tŕeba toho fendera prave abych hral v kapele nebo u tech bubnu atak ... :)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Ono nevadí, jestli je to do zkušebny nebo ne. Tady jde o to, aby ses slyšel. A na to nemůžeš mít žádné prdítko.
A ano - i na silnějších kombech nastavíš malou hlasitost. Samozřejmě to nejde tak snadno, ale nemůžeš chtít všechno, že? :)

Jestli tím Marshallem myslíš Marshall MG15, tak si to dobře rozmysli. Logo Marshall neznamená automaticky kvalitu.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Gatuso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gatuso »

Jasný díky, no heleď nekoukl by ses mne po nejaky 60ce treba ? :) za ty prachy jak jsem rikal, ja se v tom houby vyznam vis co. Jinak toho Marshalla jsem myslel tohodle http://kytary.cz/marshall-mg15fx/HN104064/ ale to az nekdy po prazdninach, ted prave chci nejaky to kombo se kterym bych "prerval" bubny :)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Hehe, podívat se snad můžeš sám, ne? Ono toho na tom bazaru tak jako tak není moc. Pokud bych byl na tvém místě, asi bych vzal ten Peavey, ohlasy jsou na něj dobré. Ten Fender má krásný čistý zvuk, ale zkreslení se mi moc nelíbí.
Ten Spider má 50W, s tím by sis snad vystačil. Rozdíl mezi 60W a 50W je minimální.

Za tyhle peníze si moc vybírat nemůžeš.

Jo a na ten Maršál se fakt vykašli.

Gatuso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gatuso »

Oki mrknu na to tedy (no koukam tady na ten bazar od toho kytary.cz jak jsi tam nasel toho Fendera atd ...) moc tam toho neni v mi cenovy relaci :D nevis o jinejch strankach na bazarovy nastroje ? Hele s tim zkreslením by to vyresil "distorejšn" od BOSS si myslim ne ? :) Asi se na něj fakt vykašlu a zainvestuju víc do tohodle hlučnějšího :)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Vyřešil, ale jestli chceš hrát rockovou hudbu, tak jdi do Peaveye. Tam krabku potřebovat nebudeš.

Hledání za tebe vyřeší Google.

Gatuso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gatuso »

Ten Payvey jak jsi mne posilal bys mne doporucil teda jo ?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Já jo. A podle mě ho tu i někdo má. Třeba se ukáže.

Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Zkusil bych doufat a na bazaru hledat Marshall Valvestate 8040.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Machi

Příspěvek od Machi »

Gatuso píše:Jasný díky, no heleď nekoukl by ses mne po nejaky 60ce treba ? :) za ty prachy jak jsem rikal, ja se v tom houby vyznam vis co. Jinak toho Marshalla jsem myslel tohodle http://kytary.cz/marshall-mg15fx/HN104064/ ale to az nekdy po prazdninach, ted prave chci nejaky to kombo se kterym bych "prerval" bubny :)
Hej kámo říkám ti že tohle to http://kytary.cz/vox-pathfinder-10/HN002278/ je tisickrat lepší než to nepovedený MG od Marshallu fakt podle me se do toho nevyplaci davat prachy tenhle vox je na všechno možný od metalu po classic rock prostě multifunkční kombo s úžasným zvukem na toho marshalla se vyser ;-)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no toho Pathfindera 10 si asi pleteš s jíným typem od Voxe, protože tohle rozhodně na tvrdší styly není. Pathfindery jsou vyloženě aparáty na čistý zvuk a na tuhle věc jsou úplně super, zabudovaný "overdrive" je ale hodně katastrofální. Nejspíš jsi měl na mysli tu jejich řadu Valvetronix, která má napodobovat různé aparáty, ta už univerzální rozhodně je.

k tazateli - a není lepší koupit s takto omezeným rozpočet jeden aparát namísto 2 ??? Třeba to doma přetrpět se stagem a do zkušebny koupit něco za 5-7t., co už bude trochu hrát? Rozhodně bych v této cenové relaci pro aparát do zkušebny volil bazar - dej ale bacha, ať se nenapálíš, vem sebou na nákup někoho, kdo tomu rozumí a třeba ještě i toho tvého tátu, ať to tam trochu pohlídá :)

Jinak za mě nějaký starý Valvestate od Marshalla - drží cenu, hraje fajn, většinou se nekazí, je to solidně udělaný aparát, na míle daleko těm kalkulačkám s reprákem, co se dělají dneska.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“