JACKSON JS 23 R DINKY koupit/nekoupit?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
lunchie

Re: JACKSON JS 23 R DINKY koupit/nekoupit?

Příspěvek od lunchie »

axi12> podle meho nazoru vzhled nastroje hraje urcite svou nezanedbatelnou roli vedle toho, jak je ten nastroj udelany ... osobne bych si nikdy nekoupil fender (vice mene jakykoli, at je to strat,jaguar nebo telecaster) a to jen z toho duvodu, ze me proste jeho vzhled vubec neoslovil a preferuju moderni vzhled super stratu (at je to ibanez se svymi ostrymi hrony nebo jackson/schecter se svymi zaoblenymi, ale vsechny s agresivnim designem).
co se tyce dilenskeho zpracovani, tak asi clovek nemuze cekat to same u kytary za 6k a kytary za 20k (a musi si to i uvedomit ;) ). Tim chci jen rict, ze clovek musi udelat vzdy nejaky kompromis. Pri kupovani kytary za 6k i pri kupovani kytary za 20k ...
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

lunchie píše:axi12> podle meho nazoru vzhled nastroje hraje urcite svou nezanedbatelnou roli vedle toho, jak je ten nastroj udelany ... osobne bych si nikdy nekoupil fender (vice mene jakykoli, at je to strat,jaguar nebo telecaster) a to jen z toho duvodu, ze me proste jeho vzhled vubec neoslovil a preferuju moderni vzhled super stratu (at je to ibanez se svymi ostrymi hrony nebo jackson/schecter se svymi zaoblenymi, ale vsechny s agresivnim designem).
co se tyce dilenskeho zpracovani, tak asi clovek nemuze cekat to same u kytary za 6k a kytary za 20k (a musi si to i uvedomit ;) ). Tim chci jen rict, ze clovek musi udelat vzdy nejaky kompromis. Pri kupovani kytary za 6k i pri kupovani kytary za 20k ...
Tak jasný, vzhled hraje taky určitou roli, ale pro mě není rozohdně na 1. místě ;) ... ale i tak se dají mezi kytarami za 6k najít rozdíly :)
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
lunchie

Příspěvek od lunchie »

axis12> u me je vzhled az na 1. miste ;) ... opravdu bych si nikdy nekoupil kytaru, ktera se me nelibi.
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

lunchie píše:axis12> u me je vzhled az na 1. miste ;) ... opravdu bych si nikdy nekoupil kytaru, ktera se me nelibi.
a koupil by sis kytaru, která by byla vzhledově užasná, ale jinak naprostý sh*t?? :)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

axi12 píše:
lunchie píše:axis12> u me je vzhled az na 1. miste ;) ... opravdu bych si nikdy nekoupil kytaru, ktera se me nelibi.
a koupil by sis kytaru, která by byla vzhledově užasná, ale jinak naprostý sh*t?? :)
Na zeď, ne?
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
lunchie

Příspěvek od lunchie »

nekoupil, dosetril bych ...

vidis, ted zrovna resim dilema, jestli koupit schecter hellriser c-1FR nebo vyplaznout o par stovek vice a koupit ibanez rg prestige. Na schecterovi me docela laka to 'original FR' pravdepodobne made by schaller, na rg prestige me laka wizard prestige krk a zero pro tremolo.
Nejradeji bych obe ... ale doma se me bude tezce oduvodnovat i jenom jedna z nich ... :)
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

Bummer píše:
axi12 píše:
Na zeď, ne?
:D Ok... tak nemám prostě dva až tři litry na to, abych je jen tak vyhodil ;) :D :)
burst_into_fire

Příspěvek od burst_into_fire »

lunchie píše:Obecne me prijde, ze jacksony jsou idealni na solovani diky svemu tenkemu krku. Pokud nepotrebujes tremolo, tak me to prijde jako idealni volba. Jaky mas vubec financni strop? Kdyby jsi byl schopny schrastit 10 klacku, tak bych vrele doporucoval radu DX -> ta uz je made in japan a s tim jde i dilenske zpracovani lehce nekam jinam. Tim nechci rikat, ze tahle je ausus, ale prece jenom :).

EDIT:
co se tyce 'action' - vzdalenosti strun od prazcu, tak to muze byt taky faktor. Osobne mam rad struny hodne nizko.
Taky mám radši struny níž jelikož sóla po ní jdou líp..x).No 10 klacku bych sehnal... steží ale sehnal... :-).Kterou kytaru do 10ti tisíc z řady DX bys mi doporučil jelikož ja sem v tom jelen :?: :roll:
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

burst_into_fire píše:ta js32ka se mi libi víc než nabízená ibaneza...:-).U té js32ky sou také problémy s rozlazovaním a podobné???Jelikož ja bych prostě nejradši Jacksona... .Preferuju tvrdší hudbu a ostrá sóla což mi skvěle nabizí Jackson a jeho krk ...:-).A jajá je lepši kombinace H+H nebo H+S+S ..?Jak to ovlivní zvuk a nejlíp kdybyste byli tak hodní a poradili mi třeba i jake kombo k tomu do 6-7k...?Nejen na doma ale i na zkoušky a občasné hraní na podiu...:-).Díky
Ty víš, že jackson ti pomůže k tvrdým a ostrým sólům, ale nemáš srovnané jaké snímače a ani jaký typ snímačů! :roll: Natož pak ještě kombo :roll: Pokud chceš mít rychle kytaru, která vypadá ultra brutálně a je ti jedno jak hraje, ber Jacksona ;)
Prostě buď vezmeš jednu z kytar, které ti tady kluci doporučují, nebo si došetři a kup dražšího Jacksona, který už hraje. Ne jako ta hračka, co chceš ty.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

lunchie píše:nekoupil, dosetril bych ...

vidis, ted zrovna resim dilema, jestli koupit schecter hellriser c-1FR nebo vyplaznout o par stovek vice a koupit ibanez rg prestige. Na schecterovi me docela laka to 'original FR' pravdepodobne made by schaller, na rg prestige me laka wizard prestige krk a zero pro tremolo.
Nejradeji bych obe ... ale doma se me bude tezce oduvodnovat i jenom jedna z nich ... :)
Za mě určitě Ibanez. ZR tremolo je to nejlepší na dnešním trhu a Prestige znamená, že máš to nejlepší dřevo, které Ibanez nabízí.
lunchie

Příspěvek od lunchie »

burst_into_fire píše:
Taky mám radši struny níž jelikož sóla po ní jdou líp..x).No 10 klacku bych sehnal... steží ale sehnal... :-).Kterou kytaru do 10ti tisíc z řady DX bys mi doporučil jelikož ja sem v tom jelen :?: :roll:
jackson dx10 - made in japan. duncan designed snimace asi nebudou to nejlepsi co se da na kytaru dat, ale nezni az tak uplne tragicky a urcite zni lepe nez ty jackson crv snimace co dava jackson na ty sve nejlevnejsi modely. Zkus se poohlednout po bazaru, tam by mohla byt za hodne rozumnou cenu. Taky dk2 by se na bazaru mohla objevovat kolem 10k (v obchode bohuzel od 16k nahoru).

fade> jo, jo asi to vyhraje ten ibanez, je jedna vec na schecteru, ktera me moc nesedi - sirka krku.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

nepročítal jsem to tady celé, takže nevím jestli to nebude mimo... ale co tohle? http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum :oops:
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
xaero

Příspěvek od xaero »

Na pár Jacksonů pod 10k jsem hrál a doporučoval bych ji maximálně začátečníkovi.

Není to ani tak moc o zvuku, ono to za ty peníze hraje docela dobře ale hraje se na to strašně.
Kruce po hmatníku vůbec nekloužou a celkově je ta kytara hodně nepohodlná ....

Jestli už hraješ dva roky tak bych spíš doporučil dražšího Jacksona (bazar?) a nebo nějakou z těch nabízených Ibanezek - na ty jsem sice neměl šanci si zahrát ale zatím jsem na ně neviděl žádné negativum.

Nejlepší stejně bude jít do krámu a na pár z nich si zahrát, nic za to nedáš.
Přeji dobrý výběr.
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Běž do toho krámu. Rozlaďování je hovadina, záleží čistě na tom, jak to seřídíš. Nebo mi vysvětli, jak je možné, že setová behringerka z padesáté ruky drží ladění lépe než Fender Deluxe, a to i při brutální práci s pákou? :evil: RG321 je fajn kytara, má ji spolužák a kdybych byl ibanezař, šel bych do ní - mým velkým rukám ale nesedí to párátko co má místo krku. Jak drží ladění? Jak si namotáš struny. Jak se na to hrají rychlá sóla? Jak si ji seřídíš. Má prohnutý krk? Přitáhneš výztuhu. Profil krku je plochý, zvuk slušný. Běž do těch $#%&^@ hudebnin a zkus který krk ti víc padne do ruky a jaký ti bude vyhovovat zvuk. Pak mrkni na zpracování (emo pražce, přebroušení, sesazení, krk do vrtule) a pokud tě neodradí, kup tu, která ti byla pohodlná (tvar těla a profil krku, ne seřízení - to si uděláš podle sebe) a zněla ti dobře.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

To srovnání s Fender Deluxe je pěkná hovadinka, ale hodně věcí jde ovlivnit správným seřízením to vím z vlastní zkušenosti.
majkl.xx

Příspěvek od majkl.xx »

nevím co se vám pořád nelíbí na těch levnějších Jacksonech? Mám doma tu JS 20 a ladění drží perfektně.. snimače docela slušné.. Minulý týden jsem srovnával se Squierem ve stejné cenové relaci a oproti němu naprosto perfektní průrazný zvuk :wink:
Hrál na ní i můj učitel na kytaru a říkal, že ji mam určo na několik let, že hraje fakt pěkně. Možná by neuškodilo tam někdy hodit nějakýho pěknýho snímače :)
Ale jinak fakt doporučuju
lunchie

Příspěvek od lunchie »

ja mel js30 a prodal jsem jinom kvuli tomu, ze mela jenom 22 prazcu ... jinak me prisla v pohode. Ted nedavno jsem na ni zkousel hrat (ma ji kamarad) a prisla me porad hodne v pohode. Dokonce i to tremolo je porad ok (ma to licencovany FR) a ladeni diky zamkum drzi jako vlamska vira. Jedinej problem byl, ze me prislo, ze ten 12. prazec je tam nejak blizko tela :), proste nezvyk z 24...
burst_into_fire

Příspěvek od burst_into_fire »

jak si to tu vše čtu tak to vidím tak že si nějáký pátek navíc počkam a dám na tu kytaru teda minimálně 10 klacků ať už ta kytara stojí za něco...:-).
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

lunchie píše:ja mel js30 a prodal jsem jinom kvuli tomu, ze mela jenom 22 prazcu ... jinak me prisla v pohode. Ted nedavno jsem na ni zkousel hrat (ma ji kamarad) a prisla me porad hodne v pohode. Dokonce i to tremolo je porad ok (ma to licencovany FR) a ladeni diky zamkum drzi jako vlamska vira. Jedinej problem byl, ze me prislo, ze ten 12. prazec je tam nejak blizko tela :), proste nezvyk z 24...
Tak dvanáctý pražec máš snad stejně daleko u 22 pražcové kytary i u 24 pražcové, ne?
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Flajtr píše:To srovnání s Fender Deluxe je pěkná hovadinka, ale hodně věcí jde ovlivnit správným seřízením to vím z vlastní zkušenosti.
Deluxe má jeden strahovák a nemá to namazané, tak to radši zablokoval a páku nepoužívá, zatímco mně ta příšera chodí jak po másle (po grafitové vazelíně) a ladění se ani nehne. To srovnání vychází z vlastní zkušenosti.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“