Výmena strún na španielke
Pravidla fóra
Výmena strún na španielke
čavte ludia potreboval by som poradiť ako sa navíjajú struny do ladiaceho kolíku na španielke. Pleas poradte.
- ...EDGE...
Re: Výmena strún na španielke
Prostrcis, tocis (ladis)
To mam strunu najprv prestrčiť cez dierku v kolíku a potom točiť?? A ako ju potom uchytím ten jej koniec???? pls podrobnejši opis fatk mam v tom zmatok...EDGE... píše:Prostrcis, tocis (ladis)
někteří strunu uvazují podobně, jako ji máš namotanou na kobylce. Dělá se to hlavně u tenkých strun, které pak lépe drží ladění. Já jí normálně prostrčím a začnu točit, dokud ji řádně nenapnu.
omotám ju jeden krát okolo kolika a potom prestrčím dierou a točím ??
- ...EDGE...
Taky moznoecho píše:omotám ju jeden krát okolo kolika a potom prestrčím dierou a točím ??
umaxer: kolega se ptal na španělku, ne na westernovku...takže spíše toto: http://www.youtube.com/watch?v=UTl8AcGM6is
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Dik moc video pomohlorocky77 píše:umaxer: kolega se ptal na španělku, ne na westernovku...takže spíše toto: http://www.youtube.com/watch?v=UTl8AcGM6is
Přesně tak...echo píše:Dik moc video pomohloTeda keď chcem aby bolo namontovaných viac závitov nechám z diery trčať kratší kus struny?
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Jinak Martin vyrábí nylonky s válečkem na konci pro líné... 
- ...EDGE...
Nejen on, i Dean Markley nebo treba Ernie Ball. Ja je ale nemam rad, radsi mam klasicky vazany konec.Prejdák píše:Jinak Martin vyrábí nylonky s válečkem na konci pro líné...
No... Pověřil jsem známého ať mi koupí nylonky na španělu, pač jsem ji bral na výlet, tak náhodou vzal ty s plasty na konci... Vázací jsou o něco lepší, ale tyhle nezní špatně a ladění drží, tak to nějak nehrotím.
Nebude z tech spuntu nahodou potom zbytecne znicena kobylka?
Stop dreaming, start playing!
Když ji nezničily (nepoškodily) válečky od kovových strun...Tak tyhle asi taky ne. Uvidím, až budu měnit sturny.
Myslim v porovnani s tim kdyz to jen zavazes, takhle tam budes mit docela vyrazny dulky
jo moje chyba promiňrocky77 píše:umaxer: kolega se ptal na španělku, ne na westernovku...takže spíše toto: http://www.youtube.com/watch?v=UTl8AcGM6is
-
woro90-1
Kobylce to nic nedělá, jen to vypadá hnusně. Otlačí se to (časem a nijak výrazně, a to jen pokud tam nemáš kostěné hrany ale holé dřevo) od uvázaných strun.Homerda píše:Myslim v porovnani s tim kdyz to jen zavazes, takhle tam budes mit docela vyrazny dulky
No prave to jsem myslel, ze to vypada hnusne jen kvuli tomu, ze je nekdo pohodlnej a nechce to vazat 
-
woro90-1
Sorry, špatná formulace - kobylce to neublíží. Jen tam vypadají hnusně ty válečky. S válečky nemáš na kobylce otlačeniny, s uzly ano, ale uzly vypadají lépe.