Crate vs Crate

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Crate vs Crate

Příspěvek od Disasterpiece »

Premyslim o necem co by me mohlo stacit na koncerty a tak mam moznost koupit Crate FW120 za 6k a nebo Crate v18 2x12 za 5.5k.
U FW120 vim do ceho jdu nekompromisni vykon a celkem i dobrej zvuk (mel jsem mensiho brachu)
Co se tyce V18 tak dva repra by meli zajistit dostatecny hluk navic je to lampicka.
Jen se me nelibi ze prijdu o cistej zvuk a jeste bych musel koupit nejakou hezkou krabicku na zkresleni ( rvat do nej behringra GDI me prijde barbarske)

Zajimal by me nazor majitelu v18ky co hrajou metalcore pres nej, jak to hraje, ma to dostatecny vykon atd...
Jinak co by jste brali vy?Rozpocet mam zhruba 6.5k
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Re: Crate vs Crate

Příspěvek od bubucci »

V18 poslouží líp. když k ní vybereš dobrou krabičku.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

No jak sám píšeš, zkreslovat pak asi budeš stejně krabičkou, takže trandem. A lampa bere krabky jinak než trand. Třeba s FW120 zněl metalMuff suprově. Když to dám před peavey, je to humus, nerozumí si to. Bylo by zapotřebí asi s tím víc laborovat a zkoušet, ale výsledek může být o dost lepší, zatímco s tím FW120 jakoby moc nehneš. Obojí má podle mě svá pro a proti. Záleží jak moc se ti to chce řešit. :wink:
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
lunchie

Příspěvek od lunchie »

zalezi co chces. Nevim, jak ti tech 18W (nebo kolik ma ta crate v18) bude stacit, ale pokud jo, tak bych urcite radsi volil v18. Uz jenom z toho pocitu, kdyz se na to hraje.
Jinak bych vubec problem s pouzitim gdi pred v18 nevidel. Z toho gdi lezou docela pekne zvuky, tak bych se toho vubec nebal. Ikdyz obycejny boost nebo overdrive (i levnej) pravdepodobne bude lepsi volba.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Už jsem to tu někde psal, že se mi před tím nejvíc líbil /aspoň z těch, co jsem zkoušel/ DOD MetalX a vůbec mi nepasoval např. MetalZone
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Tak jako jde o co vzit ze jo, bud lampu ale trandak ktery jsem slysel a prave aby me ta lampa stacila na metalcore, a potom budu potrebovat dalsi prachy na nejakou lepsi krabku.
lunchie

Příspěvek od lunchie »

neni nic jednodussiho vzit ten GDI a pri zkouseni ho hodit pred v18 ... levnej overdrive se da koupit za par stovek, i obycejna ds1 nebo rat s tim udela pekny narez.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

v18 na metalcore opravdu nedoporucuju...nakroutil jsem na tom dost hruby zvuk s krabickou, ale to fakt nebylo na emtalcore, spise na bordel(v dobrem slova smyslu)..takovy ten rychly metalcorovy zvuk se mi ztoho dostat nepovedlo..mozna blba krabka nebo nastaveni, nevim...jo v50 a balckstar uz je jiny kafe..ale asi mimo tvoji cenovou kategorii...a co se stalo stim tvym valvestatem?
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

To jsem si myslel, diky za radu.Kazdopadne jeste to zkusim prdnu pred do toho GDI a uvidim hlavne aby to pak zachovalo taky cisty zvuk.
S valvestatem se stala vec ze ten kluk se na to vykaslal a neposlal me to.

EDIT: Jednou si vspominam ze v18ku jsem slysel na koncerte borec mel do ni pichnuty boss mt-2, no bud byl levej zvukar a nebo ten kluk protoze ja jsem slysel pouze samy vejsky.Bylo to hrozny proste.
Naposledy upravil(a) Disasterpiece dne 18.06.2010 12:42, celkem upraveno 1 x.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

stou krabkou tu zkus no, ale podle me jsou ty koncove lampy naprosto nevhodne na takovou hudbu
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Disasterpiece píše:EDIT: Jednou si vspominam ze v18ku jsem slysel na koncerte borec mel do ni pichnuty boss mt-2, no bud byl levej zvukar a nebo ten kluk protoze ja jsem slysel pouze samy vejsky.Bylo to hrozny proste.
No, on MT přes V zrovna moc dobře nezní. Je to dáno zvukem aparátu a zvukem krabky, dohromady si prostě zrovna tyhle dva moc nerozumí... To bych k tomu spíš přihodil obyčejný DS, něco ve stylu Metal Muffa nebo tak.

Nicméně celkově nevím, jestli tu V18 tahat do metalcore, to není zrovna její píseček...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

No tak ja jsem se rozhod pro FW120 lepsi trand ktery je delany na metlu nez lampa ktera na to neni stavena :)
To je jako chtit po trabantovy aby jel vic jak 200km/h :)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“