Zapojení reproduktorů a boxů

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Zapojení reproduktorů a boxů

Příspěvek od Nero »

Aspoň u mého F to funguje následovně: 8 Ohm výstup je jasný - tam patří (většinou interní) 8 Ohmovej reprák. Tamty dva jsou označeny sice jako 4 Ohm, ale znamená to, že do nich máš zapojit 2x 8 Ohm a dosáhnout tedy výsledné zátěže 4 Ohm. Ergo tedy může použít pouze jeden z těchto vstupů a zapojit do něj reprobox o zátěži 4 Ohm (tedy ten tvůj 2x8). Mám dojem, že i v manuálu se toto zapojení popisuje jako možné, ale to si ted nejsem jist.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

Máš pravdu, v tom manuálu to je (případ 2) http://www.mesaboogie.com/manuals/RoadK ... df#page=40, čemož odpovídá i to mnou přiložené schéma.
pepedrumsmann

Příspěvek od pepedrumsmann »

Dobrý den.prosím poraďte kde mám na netu sehnat hornu,repro.celestion dcr 100 t3457..prosím.schaním do našeho aparátku.moc děkuji za pomoc.pepedrumsmann@seznam.cz
Vlčák

Příspěvek od Vlčák »

Prosím Vás... je toto, jak sem si to namaloval, správně? Měl sem reproduktory ( R1 + R2 ) zapojené v serii, teď mam jinou hlavu, která má výstup 4 Ohm a proto to potřebuji zapojit paralelně - je to správně takhle?? díky
Přílohy
Paralelnijpg.JPG
Vintage AV2SGB Tele, Epiphone Strat, Jolana Alfa
VOX Valvetronix VT100 Head
Home made box 212, 112
http://seltudymeldudy.rajce.idnes.cz/Box/
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

Mělo by to být správně. Od tohoto se to liší jen v tom, jeden z vývodů na konektor je na druhém repráku, což je ale celkem jedno. To tvé zapojení je i v podstatě lepší, délka kabelů v obou větvích je totiž vyrovnanější, ale je to zanedbatelné.

Samozřejmostí je po spájení to změřit multimetrem, jestli odpor sedí!
Matty

Příspěvek od Matty »

Zdarte... Mám na kombu jeden výstup na kterym je Min 8 ohm... na kolik teda kdyžtak hodit reprobox? :roll:
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

No minimálně 8 ohm :D Někdy zůstává rozum stát. Prostě 8 i 16 ohm můžeš, 4 ohm už ne !!!
Matty

Příspěvek od Matty »

Tyjo minimálně 8... to by jeden neřek :D ne... vim že to byl trochu stupidní dotaz ale nikdy sem box nezapojoval resp. sem ani žádnej neměl a teď asi budu pořizovat tak sosám knowledge... :wink:
Basileus

Příspěvek od Basileus »

Prosba o radu... :?
Lampové kombo má 60w, interní repro 60w, 16 Ohm chci vyměnit za 50w, 15 Ohm.
Lze připojit externě repro 16 Ohm, paralelní připojení, chci připojit repro 30w, 15 Ohm.

Mé dotazy:
Celkové zatížení při paralelním připojení bude 7,5 Ohm namísto 8, vydrží to lampy?
Vydrží reproduktory 50 W (interní) a 30 W (externí) při paralelním zapojení? (zesilovač má 60 W)

Jedná se o reproduktory Celestion Gold (50 W) a Celestion Heritage G12H (30 W)
:?: :?: :?:
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

7,5 místo 8 vůbec neřeš. Ono impedance je stejně taková potvora - není totiž stálá a závisí na frekvenci zvuku. Čili tyhle údaje týkajících se nějakých zesilovačů či reproduktorů jsou jen přibližné.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
DJ Murano
Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam

Příspěvek od DJ Murano »

Nevim jestli píšu do správnýho tématu, ale zkrátka:
Chci si pořídit jenom lampovej zesilovač (bez boxu), s tím, že výstup - nevim jestli to jde z "effect send" - půjde do PC a tam se box nasimuluje pomocí konvulčního reverbu (bo jak se to menuje). Avšak o elektronkových zesilovačích sem se dočet, že pokud na výstupu není zátěž v podobě reproboxu, všechny lampy se odpálej. Jak bych to teda moh províst? Resp. jakou impedanci má nízkoimpedanční vstup zvukovky, pro případ, že bych to do PC zapojil přes repro výstup?
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Některý zesilovače (třeba můj) mají pojistku "proti odplálení" při odpojení silového kabelu z výstupu pro box. Pak lze normálně používat výstup pro recording i bez boxu.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

A některý zesilovače mají možnost "Mute". Případně pak jde nějak vybastlit nebo koupit tzv. dummy load, kterou zapojíš namísto repra.

PetrPeter 1975 - 2008
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

tohle me taky zajima, mam na bugere mimo klasickou smycku jeste preamp out, zajimalo by me jestli by se pres to dalo napriklad nahravato bez boxu jen doma u pocitace..
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Pokud máš preamp out, tak by to pravděpodobně mělo fungovat tak, že v standby módu bude preamp aktivní a bude z tohoto konektoru posílat signál, který případně může zpracovat jiný koncák nebo například PC. Ale zkontroluj to s manuálem.

PetrPeter 1975 - 2008
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

mate zkušenosti ze stavbou reproboxu??? poradte :)
komba-zesilovace-reproboxy/stavba-4-x-7 ... 19733.html
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
Horry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Horry »

už jsem se jednou na tomto fóru ptal, ale pořádné odpovědi se mi nedostalo a já už ani nevim, kde se mám ptát, tak mě prosím nekamenujte :D ...
Mám Fender Frontman 212R, ale nemá výstup na externí reprobox. Nemohl by mi někdo poradit, jak si tam ten výstup po domácku udělat a nebo doporučit nějakýho elektrikáře z jižních čech, kterej tomu rozumí ??
předem díky :) ...
Kytara: Dean ML Dime, Vintage SG VS6 Series, Cort G200 strattocaster
Aparát: Randall T2HLe, box Randall RV412A
Kabely: Sommer Cable s Neutrik konektory
Struny: GHS
Trsátka: Dunlop(Tortex 0.88)
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Horry píše:už jsem se jednou na tomto fóru ptal, ale pořádné odpovědi se mi nedostalo a já už ani nevim, kde se mám ptát, tak mě prosím nekamenujte :D ...
Mám Fender Frontman 212R, ale nemá výstup na externí reprobox. Nemohl by mi někdo poradit, jak si tam ten výstup po domácku udělat a nebo doporučit nějakýho elektrikáře z jižních čech, kterej tomu rozumí ??
předem díky :) ...
Má dojem že dole je ještě dřevo, tak když do něj nainstaluješ jackplate a předrátuješ to kombo tak, že zo z koncáku půjde na jakcplate a k tomu paralelně až na repra, tak budeš mít výstup a při připojení reprobuxu budou hrát i interní repra...
Pokud chceš aby pak hrála jen bedna, tak přepínač
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Fandaaa

Příspěvek od Fandaaa »

Zdravím všechny! Prosím o radu... jak mám zapojit tuto bednu z hlavou? http://ulozto.cz/5123361/zapojeni.bmp Je to od značky Randall. Hlava je RX120RH a bedna RS412XJM. Zároveň bych potřeboval vědět k čemu slouží ten přepínač na hlavě. Bylo mi řečeno, že je to nějaké uzemnění, ale víc nic. Děkuji za radu.
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Fandaaa píše:Zdravím všechny! Prosím o radu... jak mám zapojit tuto bednu z hlavou? http://ulozto.cz/5123361/zapojeni.bmp Je to od značky Randall. Hlava je RX120RH a bedna RS412XJM. Zároveň bych potřeboval vědět k čemu slouží ten přepínač na hlavě. Bylo mi řečeno, že je to nějaké uzemnění, ale víc nic. Děkuji za radu.
Ten přepínač GND/LIFT je tzv. odpojení signálové země - v poloze GND je signálová cesta normálně uzeměná, v poloze Lift je stínění signálu odpojené od země (většinou šasi zesilovače/zelenožlutý vodič v síťové šňůře) - používá se to když jsou problémové el. rozvody atd. a stím je spojený brum zesilovače. Nech to v poloze GND, pokud to bude moc brumět (za normálních okolností by nemělo) přepni do LIFT.
Na zesilovači je jedno do které díry to vrazíš - ty jacky jsou spojené paralelně.
Box připojíš do jacku označeného 8ohm a přepínač dáš do polohy MONO 300W. Kdybys měl stereo zesilovač (většinou poměrně drahá záležitost do racku), tak přepneš na stereo a každý kanál připojíš k jedné zdířce 4ohm.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“