Problém s Bendem
Pravidla fóra
Problém s Bendem
Nedavno se mi vyskytl problém s vytahováním strun...E,A,D normálně vytahuji směrem dolu. + ještě G taky protože mi to líp vyhovuje ale je tu problém s vytahováním posledních dvou strun . ať taham směrem nahoru jak taham stejně mi to zní jen o jeden tón výš...pokud vytáhnu malý éčko na např.10 pražci co nejvíc nahoru jak to jen jde tak pořád zní jako ten samý tón na 11.pražci...zkoušel jsem to vytahovat s prsty pod jednou strunou nebo jsem si pomáhal a vytahoval to i s Béčkem..bohužel stále stejný výsledek..nevíte kde je chyba? v technice? nebo v seřízení kytary? upozorňuji že kytara je seřízená..oktávy nalaďené, kameny posunutý.atd. atd. 
Buďme ekologičtí, šetřeme místem! 
Jde taky o to kolika prstama taháš, resp. jakou dýlku tý struny vytahuješ. Dejme tomu že chceš vytáhnout e-strunu (nejtenčí) na 11. pražci. Tak je dobrý ji vytahovat třeba prsteníkem a zároveň ještě vytahovat prostředníkem a ukazovákem třeba na 8. pražci. Snad jsem to popsal výstižně
Kdyžtak viz http://www.youtube.com/watch?v=Prhi5FgS ... 2&index=14.[/code]
Epiphone LP Standard + Hocke VMH284
Nějaký efekt mezi to? Děkuji, mně stačí kabel ;o)
Let's Jam Contest
Nějaký efekt mezi to? Děkuji, mně stačí kabel ;o)
Let's Jam Contest
jasně to vim..tahám to buď s třemi prsty na jedné struně nebo se dvěma prsty na té struně co chci vytáhnout a jedním pstem na druhé struně kterou si vlastně dělám "místo" pro tu vytahovanou strunu...ale buď se těsně dostanu k tomu zvuku co chci nebo se struna zasekne, zadrnčí...možná je problém že struny mam příliš vysoko.
vytahování třemi prsty je pro mně nepohodlný protože se mi prsty dostávají pod další strunu kterou nadzvedávají, což je nepohodlný, blbě to vypadá když má kytarista struny na nehtech a pak se ještě rozezvučí kyž se vrátim do původní polohy a kazí to zvuk..
vytahování třemi prsty je pro mně nepohodlný protože se mi prsty dostávají pod další strunu kterou nadzvedávají, což je nepohodlný, blbě to vypadá když má kytarista struny na nehtech a pak se ještě rozezvučí kyž se vrátim do původní polohy a kazí to zvuk..
Buďme ekologičtí, šetřeme místem! 
- rasta_blasta
- Kontaktovat uživatele:
ty vole tahej směrem nahoru ať můžeš hrát zarás vytahovanej tón a tón na kterej vytahuješ... neznám učinější věc na postuponý gradování sóla
Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
http://www.youtube.com/watch?v=YRD_-oSJBKI
Pokud při vytahování ztrácíš sustain, tak jsou struny moc nízko nebo je hmatník hodně zakřivenej (mám na mysli poloměr krku), nebo kombinace obojího.
To že při vytahování o víc než půl tónu s prsty musíš zajet do ostatních strun, to je normální. Obvykle se to právě řeší tak, že vytahuješ prsteníčkem, podpíráš ho prostředníčkem a ukazováčkem tlumíš ostatní struny do kterých narážíš. Prostě ten ukazováček držíš na tlustších strunách tak aby se nerozezvučely i když je odsouváš nehty.
To že při vytahování o víc než půl tónu s prsty musíš zajet do ostatních strun, to je normální. Obvykle se to právě řeší tak, že vytahuješ prsteníčkem, podpíráš ho prostředníčkem a ukazováčkem tlumíš ostatní struny do kterých narážíš. Prostě ten ukazováček držíš na tlustších strunách tak aby se nerozezvučely i když je odsouváš nehty.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.