Loopery, novinky od Digitechu vs. Boss atd.

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Loopery, novinky od Digitechu vs. Boss atd.

Příspěvek od Kinx »

RC20XL se lip ovlada, ma to dobrou funkci na transpozici tech loopu a myslim ze i nejakej zakladni stretching. jinak ma min presetu co si pamatuju. jamman se hur ovlada, ma vic pameti, lepsi rozdeleni funkci, zakladni groovy uz z fabriky, 1gb pametovku (ted nevim jestli miniSD nebo SD, byla docela velka), naprosto blbuvzdorny pripojeni ke kompu (pripojite k usb a tvari se to jako flashdisk na kterym jsou ocislovany slozky od 1 do 99 podle presetu). u obou jde smazat posledni nahrana stopa nebo uplen vsechny stopy pri playbackovani, u jammana to jde dokonce nejak tapovat na vyssi tempo ale slo to docela slozite.

obe dve ty krabicky (dvouslapkovej jamman a rc20XL) jsem porovnaval asi pred dvema nebo trema rokama vedle sebe, chtel jsem looper a nemohl jsem se rozhodnout. nakonec jsem koupil ten jamman a protoze se mi na nej blbe hralo (nedokazal jsem tu slapku trefit do doby, treba u line6 jsem s tim nemel nikdy problem - naproti tomu nas basak jammana pouzival uplne bez problemu a dokonce si na nej nahraval s mikrofonem dema svych pisnicek) tak sel asi po dvou mesicich z domu (= byl navracen na prodejnu ve zkusebni lhute). jeste bych dodal ze jamman malicko sezral zvuk basy na uplne nizkych frekvencich, na kytare to nebylo vubec slyset ale na base trosku jo.
fakal

Příspěvek od fakal »

Reakce na předchozí:
A znamená to teda že na každý to ůložiště je to 16/11min? A nebo se počítaj i ty overduby ?Protože minuta na jednu banku je pohoda, ale pokud budu chtít 1-2 overduby tak se mi čas zmenší na 30s nebo 20s?
---------------------------------------------
Ten JM nemá loop quantitize? Protože u toho bosse se mi skoro nepovedlo se netrefit, tahle funkce to dost jistí(opravuje smyčku podle tempa které zvolíš). Playback de u Bosse zpomalit v pohodě. V jakém formátu jsou uložené ty loopy v tom JM?
Cort G250(popruh ORX, struny Daddario exl110, slides Jim Dunlop), Planet Wawes + homemade + Smrckaeffects kabely, napáječ Smrckaeffects 8x, Jim Dunlop classic WAH, SansAmp TRI AC preamp, Addrock Ol Yeller, Ernie Ball Volume Pedal, JamMan Solo, Fender Blues Jr.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja uz sit o nepamatuju ale myslim ze loop quantize nema. overdubu muzes udelat kolik chces, ta delka zaznamu je dost dlouha a komprese neni blba. loopy jsou ulozene ve wavech, na presny parametry wavu si nevzpomenu ale nekde to mam ulozeny (ty smycky) tak to vyhrabu a podivam se na to
fakal

Příspěvek od fakal »

Tak ted jsem si četl nějaký anglický web o JamManu a zjistil jsem že pro mě odpadá. Nemá fci loop quantize, která je podle mého dost zásadní. Přecijen zmáčknout tyhle boss/digitech pedály přesně mi přijde jako nelehké. Další věc tak co do ovládání mě to podle popisu taky moc nezaujalo atd. takže jsem rád, že se mi to trochu usnadnilo. Teď se rozhoduju mezi:

Boss 20XL - časem možná fs, kterej neni tak drahej jako k JM solo. Má v základu tap tempo pedál a fci fade out. O RC-2 ani nák neuvažuju, 20 má jenom výhody, nic navíc v té 2 pokud vim nejni. Tady mě ještě motivuje připojení mikrofonu, rád bych časem zkusil i nějaký experimenty dohromdy s beatboxem nebo perkusema.

JM solo - Už má loop quantize + umožňuje propojení s pc(není ještě jejic sw, ale jestli je to tak jednoduché jako jsi psal, tak to neřešim) . To bych koupil fs asi rovnou, páč s tim displayem má to přepínání loopů dost jinačí možnosti. Na tomhle mi přijde ještě fajn, že když bych chtěl tak si můžu vzít jenom ten malinkatej pedál a trénovat si a fs mi to pak supr rozšíří.
Cort G250(popruh ORX, struny Daddario exl110, slides Jim Dunlop), Planet Wawes + homemade + Smrckaeffects kabely, napáječ Smrckaeffects 8x, Jim Dunlop classic WAH, SansAmp TRI AC preamp, Addrock Ol Yeller, Ernie Ball Volume Pedal, JamMan Solo, Fender Blues Jr.
karlikos

Příspěvek od karlikos »

Nevíte někdo náhodou, jestli Jamman (případně kterej z nich) umí vrstvit za běhu? -z některých zdrojů by se zdálo že jo, jinde jsem to chápal že ne a na videích vždy nahrajou první smyčku, poslechnou si jí a pak teprve hrajou dál. Chtěl bych, abych začal hrát a s každým dalším taktem bez čekání mohl přidávat další party...
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

karlikos píše:Nevíte někdo náhodou, jestli Jamman (případně kterej z nich) umí vrstvit za běhu? -z některých zdrojů by se zdálo že jo, jinde jsem to chápal že ne a na videích vždy nahrajou první smyčku, poslechnou si jí a pak teprve hrajou dál. Chtěl bych, abych začal hrát a s každým dalším taktem bez čekání mohl přidávat další party...
Myslím, že právě tohle ten Boss umí. Je tam na to jeden mód. Zkus projít víc ukázek na YT. :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

jm taky umi vrstvit za behu. to umi snad kazdej looper, i ty nejjednodussi. az se trochu zmuzu tak si koupim akai headrush, nema sice zadny kvantizovani ani nic takovyho ale kdyz clovek hraje presne tak se to da + jako delay me bavi. chce to teda hodne cvicit, tak doufam ze me ta krabika aspon vyskoli :))
karlikos

Příspěvek od karlikos »

Smrťokvítek píše:Myslím, že právě tohle ten Boss umí. Je tam na to jeden mód. Zkus projít víc ukázek na YT. :)
Jenže já se momentálně přikláním spíš k JM :? , tohle je snad poslední věc, co by mě mohla zviklat a právě jedna recenze na původní JM mě dost vyděsila: "Like the RC-20XL, you can't do immediate 'sound-on-sound' or live looping - you have to record a loop first, play it, then overdub - as you can with something like Line 6's DM4 looper."
Připadá mi to jako ta nejpřirozenější věc, co by looper měl umět, tak nevim. Proto jsem se ptal, jestli s tím nemá někdo zkušenost, případně, jestli už to Solo a Stereo nemaj...
fakal

Příspěvek od fakal »

Tak tohle jsem teda nezkoušel no, je to ale možný že tam něco takovýho je(Boss). Zkusil bych manuál http://www.bosus.com tam dáš support a pak product manuals. Jinak by mě hlavně zajímalo nač to potřebuješ? Vždyť to nejni takový zdržení pokud to šlapeš, nezačneš sice na první protože to ukládáš ten základ a šlapeš overdub ale i tak.Každopádně určitě to vyzkoušej, protože ta fce loop quantize mi přijde dost zásadní, ale chápu ty ostatní výhody. Já to zatim vidím asi na JM solo + fs.
karlikos

Příspěvek od karlikos »

Nejde o zdržení, ale o to, že to co hraju, je pak rozkouskovaný. Prostě abych přišel a lezla z toho postupně hotová skladba - s přirozeným plynutím taktů. Možná je to prkotina, ale díky tomu by mě hraní s looperem mnohem víc bavilo. Ale kdo ví, třeba až si to vyzkouším na krámě, zjistim, že je to nesmysl. Solo+FS se mi prozatím jeví taky dobře, loop quantize je silnej argument
fakal

Příspěvek od fakal »

Doufám že se dostanu k ozkoušení už tento týden, nejpozdějc v sobotu protože v kytarách.cz maj otevřeno. Tak určo napíšu dojmy, možná si to i rovnou přinesu domů :P . Bohužel teda fs tam nemaj ale tam asi nebude co řešit, jen nezkusim přepínání těch tracků za běhu.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

můj největší loopovací hero (Matthew Solberg z From monument to masses) loopuje zaživa na stage přez Line6 DL4 (delay). Má dva za sebou. Jeden na delay a na druhým jen smyčkuje. A zvládá to parádně.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

vsak ti nejvetsi borci zadnou kvantizaci nepotrebuji :) ale neni to nic lehkeho a chapu ze loop quantize praci ulehci, sam jsem taky dal ten jamman bez kvantizace pryc :) dnes toho celkem lituju ale pocitam ze v delayi looper vyuziju.
Amid

Příspěvek od Amid »

pochopil sem to správně?: to vrstvení znamená, že například zahraješ nejprve podklad (1. vrstva) a potm například solo do toho(2. vrstva) a ve výsůedku máš náhrávku se dvěmi kytarovými stopami?
fakal

Příspěvek od fakal »

Přesně tak, ale můžeš jich přes sebe nahrát skoro kolik chceš. Reálně si myslím tak max 5, ale pokud budeš nahrávat i třeba perkuse, nebo použiješ nějaký mulťák co dělá basu atd. tak to zkousne možná i víc.

PS: už jsem byl ozkoušet JM solo, a vypadá to slušně. Napíšu něco víc, ale ted o weekendu asi vubec tak vyčkejte ;-).
Amid

Příspěvek od Amid »

supr, diky :D ,ten digitech jms prostě chci, slint :D
P.S. hele, me ted napadlo, kdyz chu nahravat se zkreslením ,tak eset musim zapojit do toho looperu nejake zkreslovadlo, ze?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Zalezi, jakej signal mu posles... Logicky se pak vyplati dat looper na konec retezce ;)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Wohma píše:Zalezi, jakej signal mu posles... Logicky se pak vyplati dat looper na konec retezce ;)
nebo do smyčky a kreslit můžeš aparátem
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tak ono smyčka je konec řetězce... :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Nero píše:Tak ono smyčka je konec řetězce... :wink:
konec řetězce je reprobox... za tím si stojím... nicméně je rozdíl dát něco jako poslední efekt a dát něco jako poslední efekt do smyčky.Každý má ten efektový konec jinde. Já smyčku nepoužívám ikdyž mám lampovou...
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“