Ozvučení

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
bubenik1997

Ozvučení

Příspěvek od bubenik1997 »

Ahoj všichni bubenící
Mám dotaz (pro vás asi dost směšnej) chtěl bych si ozvučit bicí a jediné co vím je že pořebuju mikrofony a ty mám vybraný: http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -21665.php co na ně řikáte??? A co bych potřeboval dál??? Chtěl bych aby to višlo do 3000 Kč! Předem děkuji! :wink:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Ozvučení

Příspěvek od Nero »

A k čemu ty bicí potřebuješ zvučit? A ta sada, co sis vybral - no, jak to říct slušně - moc od ní neočekávej, jsou to vyhozený peníze. Ty 3000 jsou pro tebe limit na mikrofony nebo na kompletní výbavu nebo na všechno kromě mikrofonů nebo jak?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
bubenik1997

Nene 3000 je na to ostatní a ty mikrofony jaký bys doporučil??
pehve

Příspěvek od pehve »

"chtěl bych si ozvučit bicí a jediné co vím je že pořebuju mikrofony"

ozvučit si bicí za jakým účelem?
bubenik1997

Zatím aby lépe zněly!!
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ozvučení není k tomu, aby lépe zněly, ale aby byly více slyšet, případně to může souviset s nahráváním. S tím, jaký máš rozpočet, rozhodně ani ozvučené bicí lépe znít nebudou, spíš naopak.

Z principu mám spíš pocit, že bych ti jakékoli experimenty měl rozmluvit, protože nikam nepovedou. Máš-li peníze a chceš-li lepší zvuk bicích, tak se spíš zbav staré soupravy a pořiď si lepší.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pehve

Příspěvek od pehve »

přesně tak, bubny musí hlavně znít samy nasucho a toho docílíš vhodným výběrem blan, laděním , technikou hry nebo pořízením lepší(znělejší) soupravy.
Tyhle čínský hračky určitě taky nedoporučuji.
mapexdrummer

Příspěvek od mapexdrummer »

Jo no... To sou mikráky pro děti... Pokud chceš bubny zvučit tak pořid nějaký Audix nebo AKG, s těma mám zkušenost a jsou to luxus mikráky... Pak by jsi měl ještě pořídit gate a kvalitní šňůry :)
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

bubenik1997 píše:Ahoj všichni bubenící
Mám dotaz (pro vás asi dost směšnej) chtěl bych si ozvučit bicí a jediné co vím je že pořebuju mikrofony a ty mám vybraný: http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -21665.php co na ně řikáte??? A co bych potřeboval dál??? Chtěl bych aby to višlo do 3000 Kč! Předem děkuji! :wink:
Hlavní myšlenku, a sice, že je naprosto zcestné si myslet, že ozvučením získají bubny na kvalitě zvuku, ti už tady řekli kolegové, a já ji beze zbytku potvrzuji.
Pokud chceš udělat něco s kvalitou zvuku svého nástroje, pak investuj spíše do nákupu kvalitnější bicí sady, do lepších blan, vyhraj si lépe s laděním bubnů, případně zapracuj na technice úderu. To vše je plně ve tvé moci, očekává se to od tebe, ovšem (vyjma toho makání na lepší technice hry) tě to bude stát vyšší finanční výdaj, než zmiňované 3 tisícovky. :idea:

Zmiňované téma "ozvučení bicích" není tvojí starostí! Je to záležitostí zvukaře. Ozvučit bubny mikrofony potřebuješ totiž výhradně na vystoupení na větším podiu, případně ve studiu při nahrávání. tam všude ovšem je to na zvukaři... ono totiž nestačí mít kvlitní sadu mikrofonů, ale následuje ještě zbytek celého akustického řetězce. Zesilovače, efekty, kabeláž, nějaké držáky mikrofonů, reprosoustavy (tzv. PAčko) aby se celý zvuk dostal v patřičné kvalitě do uší tvých fans :wink:
Mít kvalitní mikrofony rozhodně samo o sobě nestačí!! je to jako kdyby sis v mrazu venku oblékl značkového kulicha, a jinak zůstal nahý!! Budeš mít sice drahou čepici ale zima ti bude stále :D

Jinak ještě zmiňovaná cena - 3000,-kč myslím tak akorát dostačuje na nějaké levnější držáky mikrofonů pro základní bicí set!! Solidní mikrofony jsou záležitostí 2-3 tisíc minimálně za kus.... obecně uznávaný standard třeba na kopák, j dynamický mikrofon typu "vejce" který stojí myslím 5-7 tisíc dle značky :!:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
boolocks

Příspěvek od boolocks »

jo, kup si pár těch vajec :-D :-D jak ti tu radí bubenice :-)

nicméně....vim, že tu hodně lidí řeší nějaký teoreie neteorie o zvuku bicích a tak...ale fakt je ten, že to co nahodil je uplně v pohodě použitelná sada na ozvučení bicích....hrající stejně, jako ostatní sady do desítky...nevim jestli někdo z vás čas od času hraje v čechách na pódiích (nemyslim vyhlášený festy, kde zvučeji profi firmy, nebo když děláte support dobrýmu bandu) a sleduje co zvukaři používaji...když někdo z nich má akg D112 nebo shure beta52 (zmíněný vejce se řikalo právě tomu ákágéčku, se shurem to nemá nic společnýho) do kopáku, tak je frajer..a když k tomu vytahne padesátsedmu na virbl, tak už je kluk, co má super vybavení :-)
Převažujou lidi, co maji právě tyhle sady a úspěšně to používaji...a na těch páčkách co vozeji se stejně nepozná nuance rozdílu těch mikrofonů tak, jako že jejich bedna je vykuchaná na těch nejhorších frekvencích, nebo že v tom kulturáku bez lajnerejsystému to bude hrát každýmu jako děsná chcanka :-) To co uplně nejvíc ovlivňuje sound, je samotnej hráč a jeho zvuk......

Tudíž, ať už to chceš na live, bo na nějaký sebenahrávání, nebál bych se to koupit...postupem času můžeš zaměňovat postupně ty kousky z tý sady za něco lepšího.....
pehve

Příspěvek od pehve »

boolocks: ok, zkušenosti jsou někdy takový jak píšeš ale základní myšlenka - nasadit majky s tim že se zlepší zvuk sady je špatná.
Mimo to i přes tvoje zkušenosti musím přihodit tu svoji - nikdy nekupuj levný šity.Z mnoha důvodů. Jeden z nich je ten že ne všichni mají uši tak v prdeli že neslyší rozdíl mezi sadami za 3 000 a za 10 000,a ne všichni zvukaři jsou hluchaři a tyhle hračky prostě neberou. Doufám že je jich víc než těch druhých.
Jestli chce pořídit záznam stačí mu jeden majk někam do prostoru. Na to nemusí kupovat tohle. A jestli chce na live tak je tam zvukař kterej mu to zašňůruje svým vercajkem.
boolocks

Příspěvek od boolocks »

já bych to podle toho co psal typoval spíš na nějakou plesovku, bo zábavovku tři na tři, co vozí svoje PA...

Jinak rozdíl mezi timhle a nějakejma levnejma audixama nebo samsonama v ceně kolem deseti fakt neni...a aby jsi kvalitně sejmul bicí, tak mi to vychazí na nějakejch 30-40k jen v mikrofonech :-) takže tuhle cenovou hladinu moc nemá cenu řešit...
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

boolocks píše:jo, kup si pár těch vajec :-D :-D jak ti tu radí bubenice :-)

nicméně....vim, že tu hodně lidí řeší nějaký teoreie neteorie o zvuku bicích a tak...ale fakt je ten, že to co nahodil je uplně v pohodě použitelná sada na ozvučení bicích....hrající stejně, jako ostatní sady do desítky...nevim jestli někdo z vás čas od času hraje v čechách na pódiích (nemyslim vyhlášený festy, kde zvučeji profi firmy, nebo když děláte support dobrýmu bandu) a sleduje co zvukaři používaji...když někdo z nich má akg D112 nebo shure beta52 (zmíněný vejce se řikalo právě tomu ákágéčku, se shurem to nemá nic společnýho) do kopáku, tak je frajer..a když k tomu vytahne padesátsedmu na virbl, tak už je kluk, co má super vybavení :-)
Převažujou lidi, co maji právě tyhle sady a úspěšně to používaji...a na těch páčkách co vozeji se stejně nepozná nuance rozdílu těch mikrofonů tak, jako že jejich bedna je vykuchaná na těch nejhorších frekvencích, nebo že v tom kulturáku bez lajnerejsystému to bude hrát každýmu jako děsná chcanka :-) To co uplně nejvíc ovlivňuje sound, je samotnej hráč a jeho zvuk......

Tudíž, ať už to chceš na live, bo na nějaký sebenahrávání, nebál bych se to koupit...postupem času můžeš zaměňovat postupně ty kousky z tý sady za něco lepšího.....
Popravdě nevím, co si o tomhle příspěvku myslet, nebo jak na to reagovat a neurazit tě..... minimálně tu první větu ber dost osobně a přestřelils kámo...:oops:

Snad jen to, že opravdu dobrý zkušenosti mám s tím AKGéčkem, o Shure si tu začal až ty.... samozřejmě vím co je a co není slangově označováno za "vejce". taky nevím co a kde hraješ, nebo na jaké akce jezdíš, no mám-li soudit podle toho popisku aparátu a manýr zvukařů, tak to nebude žádná sláva.

tam, kde jezdím já, je třeba ta zmiňovaná "padesátsedma" běžným standardem, pod který se nejde. je to klasika a má to snad každý zvukař, který si zaslouží to označení.....
taky jsem si mockrát ověřila, že "nejsem tak bohatá, abych kupovala laciné věci" a po pár desítkách let v branži si tohle moudro dovolím potvrzovat i jiným.

Nicméně akceptuji, že máš jiný názor... i když s ním nesouhlasím a i když sis mohl odpustit rejpání do druhých, přesto ti to nevymlouvám, třeba ti to dojde později..
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
boolocks

Příspěvek od boolocks »

omouvám se, jestli jsem tě urazil...jen jsem prezentoval svoje (možná špatný) zkušenosti :-)

Holt jsem skeptik..ale i levná věc, když se vhodně použije, udělá dobrou službu....a na začátek, když nemáš potřebný know how, je ti stejně drahá věc na baterky....já když začínal drnkat, tak jsem měl kytaru za pětičento...hnusná jolanka :-),,,,a těžky bych využil něco dražšího :-)
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

boolocks píše:omouvám se, jestli jsem tě urazil...jen jsem prezentoval svoje (možná špatný) zkušenosti :-)

Holt jsem skeptik..ale i levná věc, když se vhodně použije, udělá dobrou službu....a na začátek, když nemáš potřebný know how, je ti stejně drahá věc na baterky....já když začínal drnkat, tak jsem měl kytaru za pětičento...hnusná jolanka :-),,,,a těžky bych využil něco dražšího :-)

jasně, do začátku dobrý kdeco..... když si vzpomen na ty atrapy bubnů, co jsem měla já v začátcích 80tých let na startu své kariéry :roll: :D

Na druhou stranu ale to také není vždy k dobru. jeden příklad za vše: když jsem po revoluci začínala s dvojšlapkou, koupila jsem si laciný asijský šunt. pokoušela jsem se s tím dělat lecos, ale stále to nefungovalo, což jsem přičítala své nátuře... prostě že jsem "dřevo"!! Už jsem to málem vzdávala, když se dvojšlapka definitivně rozložla na prvočinitele a odešla do věčných lovišť. nějak jsem ale vyhrabala bytky hrdosti a jala se koupit novou. Zrovna v té době jsem na krámě nenašla nic levnějšího, než tehdy novou Iron Cobru. Byla drahá jako ´das ale vzala jsem ji. jden večer jsem si s ní hrála, nastavovala kdeco a ejhle, už druhý den to mé hraní najednou jelo jak mělo. :?
Dvojšlapek jsem od té doby vystřídala několik, ani Iron Cobru už nepovažuji za něco "best off" ale zásadně si kupuji to nej od značky. Opravdu to není samoúčelné. I s 20tiletou praxí na dvojšlapce, když se dostanu někde k mladým kolegům, kteří chtějí něco málo ukázat a naučit, tak když si sednu za jejich soupravu co nezní a k jejich double šlapce za pár koru někde z vietnamského stánku, tak mám dost problém odehrát alespoň solidně nějaký průměrný výkon. Rozhodně nedám žádnou vrcholnou techniku!!
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Ty mikrofony NEBER: je to hrozný šrot. Měli jsme je na zkušebně. Byl to dar :-(.
Jak tu někteří píšou slušná sada na bicí bude stát dvojku i víc za kus a na kopák počítej 3krát tolik.
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“