vox night train vedle bicích?
Pravidla fóra
vox night train vedle bicích?
))))))))))))))))))))))))))))((((((((((((((((((((((((((((((
Naposledy upravil(a) ikoitep dne 20.06.2010 16:47, celkem upraveno 1 x.
Re: vox night train vedle bicích?
no s 15w lampou na křišťálově čistý zvuk vedle bicích zapomeň. a nějak nechápu to, proč chceš přecházet z příliš čistého zvuku na skleněný čistý, protože ti příliš čistý nevyhovuje... ??? a výkon repra nemá nic společného s hlasitostí, spíš má souvislost se zkreslením repra samotného - když pustíš 50w ze zesilovače do 50w repra, tak to repro bude brutálně kreslit, když pustíš 2w do 100w repra, tak asi to repro moc kreslit nebude... s hlasitostí má souvislost citlivost repra a 15w repro s vysokou citlivostí hlasitostně zabije třeba 65w repro s malou citlivostí 
))))))))))))))))))))))))))))(((((((((((((((((((((((((((((
Naposledy upravil(a) ikoitep dne 20.06.2010 16:47, celkem upraveno 1 x.
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
Risknout?? Tak si to snad dojeď vyzkoušet, ne?? .... a 15w vedle bicích málo nebudeikoitep píše:qvére tys mě nepochopil. "MOC" znamená příliš nahlas a vo přecházení ve zvuku nepadlo ani slovo. jedná se pouze, když je pro mne 50w pořád "MOC" jestli zase 15w v lampě není naopak málo (vedle bicích samozřejmě). koukám že to budu muset risknout.
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
axíku! vyzkoušet? to mam zbalit bubny i s bubeníkem? třeba do krámu v praze 220km? proč myslíš že se tu ptám ty chytrej? když neznáš odpověď tak neodpovídej. 
no 50w moc... nízkowatážní lampy se prostě kupují z toho důvodu, aby kreslily i koncovky a ten zvuk byl prostě "špinavý". Větší watáže (když se teda nebudeme bavit o nějakých 100-200w matelových aparátech, ale o aparátech třeba na čistý zvuk - třeba Fendery Twin) se kupují zase kvůli tomu, aby to ten headroom prostě mělo. Tobě se zdá, že ten tvůj 50w aparát hraje málo "otevřeně"? Že to jako hraje "mrtvě"? Pak by možná nižší watáž pomohla, ale určitě ne 15w Tinny Terror
Možná by mohlo přejít na úplně něco jiného a nebo třeba použít jiná repra, na čistý zvuk třeba otevřenou bednu atd. to už prostě záleží na chuti každoho z nás. Co máš vůbec za aparát, bednu a repráky?
ikoitep: Hele chlape mam pocit že spíš ty tomu nerozumíš a děláš z ostatních debily.
Zaprvý když ti radí vyzkoušet do krámu tak rozhodně tim nemyslí abys balil k tomu bubny. Night train seženeš v nějakym větším obchodě a jsem si jistej že když tam zavoláš a domluvíš se s nima na tom že nebude problém ani s aparátem ani s bubnama.
Zadruhý máš 50 Wattovej aparát a čekáš že 15 Wattovej Vox jako vedle bubnů nebude kreslit? Evidentně tomu nerozumíš proto si radši nech poradit a neřikej kdo co nechápe a neradí.
Zaprvý když ti radí vyzkoušet do krámu tak rozhodně tim nemyslí abys balil k tomu bubny. Night train seženeš v nějakym větším obchodě a jsem si jistej že když tam zavoláš a domluvíš se s nima na tom že nebude problém ani s aparátem ani s bubnama.
Zadruhý máš 50 Wattovej aparát a čekáš že 15 Wattovej Vox jako vedle bubnů nebude kreslit? Evidentně tomu nerozumíš proto si radši nech poradit a neřikej kdo co nechápe a neradí.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
ikoitep píše:axíku! vyzkoušet? to mam zbalit bubny i s bubeníkem? třeba do krámu v praze 220km? proč myslíš že se tu ptám ty chytrej? když neznáš odpověď tak neodpovídej.
Souhlas s qwer a rene
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
- 60'Rock_N'_Roll
qwer píše:Tobě se zdá, že ten tvůj 50w aparát hraje málo "otevřeně"? Že to jako hraje "mrtvě"? Pak by možná nižší watáž pomohla, ale určitě ne 15w Tinny Terror?
Tady mi to zavání, ze někdo pomlouvá TT (to snad ne)...jak to myslíš..?
no to určitě nepomlouvám... mám jak 112 15w lampu, tak 112 20w lampu, 30w 112 lampu a 30w 212 lampu a na velký headroom není rozhodně ani jedno60'Rock_N'_Roll píše:qwer píše:Tobě se zdá, že ten tvůj 50w aparát hraje málo "otevřeně"? Že to jako hraje "mrtvě"? Pak by možná nižší watáž pomohla, ale určitě ne 15w Tinny Terror?
Tady mi to zavání, ze někdo pomlouvá TT (to snad ne)...jak to myslíš..?
- 60'Rock_N'_Roll
jo táák..
já uz myslel, ze tu někdo pomlouvá TT, to bych se teda do něj pustil..
já uz myslel, ze tu někdo pomlouvá TT, to bych se teda do něj pustil..
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
ikoitep: Jendoduše řečeno - vedle bicích neočekávej, že ti 15W a-class lampa bude znít čistě. Ten zvuk už se prostě začne špinit a nakreslovat. Nicméně vyzkoušet to vedle bicích není nemožné - například v kytarách.cz mají night train postavený asi 10 metrů od bicí soupravy, takže vezmeš-li s sebou bubeníka, tak to není problém ozkoušet najednou.
Jinak co máš vlastně na aparát? Jaký v něm máš repro?
Jinak co máš vlastně na aparát? Jaký v něm máš repro?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
není bubeník jako bubeník a není místnost jako místnost....akustika udělá hodně! Já mívím ve zkušebně aparát hlasitěj než nakoncertech (ne kvůli ozvučení i bez něj, prostě kvůli akustice). Stejně tak s naším bubeníkem je 30W lampa málo. takže zkusit a zamyslet se
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.