Rozdíl v šířce krků akustická vs. elektrická kytara

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Martin89

Rozdíl v šířce krků akustická vs. elektrická kytara

Příspěvek od Martin89 »

Hezký den, mám španělku a mám tam 18 pražců a velmi špatně se mi jde do nižších polohách, kde je to na mne extrémně široké, jelikož mám poměrně tlusté a krátké prsty, a tak jsem se chtěl zeptat, jestli mají elektrické kytary užší krky a jestli se tam akorduje stejně jako na akustické, nebo je to trošku jiné, (protože třeba B mi dělá v nižších polohách problémy) --> protože mi někdo říkal, že mi tam ke hraní stačí méně prstů na akord<-- děkuji za radu.

Hraji na kytaru asi 2-3 měsíce ale láká mne elektrická kytara, protože rád bych chtěl zahrát třeba Olympic, Kabát a tak, něco českého ale nevím co za kytárku. mám na ti vyčleněno asi 7000 a docela se mi líbila http://kytary.cz/cort-evl-z4/HN103269/

Kdyby jste mi nějak poradili, moc by jste mi pomohli děkuji
Naposledy upravil(a) Red Bull dne 15.06.2010 17:02, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přejmenováno - lépe vypovídající název vlákna přinese větší množství kvalitních odpovědí, upravena gramatická chyba ve slově "poloha"
dfleischer

Re: Poraďte mi v rozdílu prosím

Příspěvek od dfleischer »

zkus zajít do hudebnin a nákou elektriku si tam zkusit...a ohledně tý kytary-skus projít forum,určitě tu najdeš spoustu rad
Naposledy upravil(a) dfleischer dne 15.06.2010 15:30, celkem upraveno 1 x.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Martin89 píše:Hezký den, mám španělku a mám tam 18 pražců a velmi špatně se mi jde do nižších poloch, kde je to na mne extrémně široké, jelikož mám poměrně tlusté a krátké prsty, a tak jsem se chtěl zeptat, jestli mají elektrické kytary užší krky a jestli se tam akorduje stejně jako na akustické, nebo je to trošku jiné, (protože třeba B mi dělá v nižších polohách problémy) --> protože mi někdo říkal, že mi tam ke hraní stačí méně prstů na akord<-- děkuji za radu.

Hraji na kytaru asi 2-3 měsíce ale láká mne elektrická kytara, protože rád bych chtěl zahrát třeba Olympic, Kabát a tak, něco českého ale nevím co za kytárku. mám na ti vyčleněno asi 7000 a docela se mi líbila http://kytary.cz/cort-evl-z4/HN103269/

Kdyby jste mi nějak poradili, moc by jste mi pomohli děkuji
To, jak se "akorduje" záleží asi spíš na ladění, ne? :) A to si samozřejmě můžeš nastavit podle sebe.
Když ten dotyčný mluvil o méně prstech na akord, tak zřejmě mluvil o power-akordech, na které ti skutečně stačí dva až tři prsty. Používají se hlavně v rockové muzice. Jo tu o nich kvantum témat.

Tu kytaru, co píšeš, mám. Chybu s ní neuděláš, ale pokud se nechystáš hrát vyloženě metal (snímače na ní mají docela pilovitý zvuk), tak bych se koukal spíše po kytaře s jinou jinou kombinací snímačů (ideálně HSS), případně po kytaře, která má přepínání humbuckerů na jednocívkové zapojení, což ti dá do začátku širší zvukové možnosti. Pokud bys trval na této, tak tam není problém to přepínání dodělat.
Krk je tu samozřejmě užší než najdeš na španěle.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
petrvach

Příspěvek od petrvach »

Ahoj, elektriky maj většinou o hodně menší krk než španělka. Ten cort je hodně slušnej ale asi moc metal třeba tahle by byla o něco lepší http://kytary.cz/cort-m600/HN102671/ na rock i něco tvrdšího je v pohodě. Všeobecně je cort na tyhle kytarky asi jeden z nej.
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
Martin89

Příspěvek od Martin89 »

Hmm to eMko je moc pěkné, jsem rád, že jsou tam užší krky jinak toto by šlo také, nebo spíše metal http://kytary.cz/cort-zenox-z44/HN103294/, mám rád takový tvary, protože se mi ty stratocastery a telata moc nelíbí.

A díky za radu ohledně těch akordů a prstokladů, už jsem tu našel pár tématek a docela mě překvalpilo, že to je docela zjednodušené ač hra je rychlejší :)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

IMHO jsou ty dvě kytary srovnatelné, myslím, že i snímače jsou stejné. Liší se jen designem.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
petrvach

Re: Rozdíl v šířce krků akustická vs. elektrická kytara

Příspěvek od petrvach »

Tak mě napadá že by se ti mohl líbit např. epiphone http://www.musiccenter.cz/Epiphone-Les- ... d/:3:41092 je teda dražší ale za ty prachy super kytara a nižší než třída standart se nevyplatí, ale ten cort je super jen jsem myslel že se ti bude víc líbit tvar aláá gibson.
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
Martin89

Příspěvek od Martin89 »

Moc krásnej, opravdu ale podle mého rozpočtu jsem spíš přemýšlel na LP 100 ale tak v bazaru půl rok starou kytaru se dá sehnat se slušnou slevou :)
petrvach

Příspěvek od petrvach »

To LP100 je strašný spíš nějakýho bacha nebo fokusku v týhle cenoví relaci jsou lepší http://www.fokuskytary.cz/fokus/product ... viBBW8iQ--
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

petrvach píše:To LP100 je strašný spíš nějakýho bacha nebo fokusku v týhle cenoví relaci jsou lepší http://www.fokuskytary.cz/fokus/product ... viBBW8iQ--
To už spíš bachovku, fokusy šly s kvalitou prudce dolů... LP neumím posoudit, není to můj typ kytary, ale nové straty jsou dost mizerné, nebo aspoň ty, které jsem měl v ruce.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Hraji na kytaru asi 2-3 měsíce ale láká mne elektrická kytara,
Za tuto dobu rozhodně nemůžeš říci, zda zvládneš nebo nezvládneš hru v nižších polohách, chce to samozřejmě víc času, znám malé děti, které hrají v pohodě první polohu na dospělém nástroji.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Martin89

Příspěvek od Martin89 »

A co by bylo lepší pro čeký rock? Něco už jsem stačil vyzkoušet: Cort Z42 nebo m200
NHK

Příspěvek od NHK »

Já bych zvolil spíš M200, ale zas tak propastnej rozdíl v nich nebude, Takže spíš která víc sedne do ruky, případně podle vzhledu.
ESP LTD EC-401 BK LANEY TI15-112 MONSTER Rock-12
ObrázekObrázekObrázek
petrvach

Příspěvek od petrvach »

Já bych radši vzal tu 42 dnes jsem na ní hral a byla slušně zpracovaná, dřevo hrálo, jen ty snímače, ale když časem např. koupíš R.M. tak to bude super.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Na český rock tu, která ti padne do ruky.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“