Sprej + Kytara

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
harryharry

Sprej + Kytara

Příspěvek od harryharry »

Nelekejte se! :-)

Na zahraničním fóru jsem našel obrázky kytary, kterou si nějaký chlapík vylepšil vlastním vzorem, který si na kytaru nasprejoval. Přemýšlím, že se pustím do něčeho podobného. Máte s tím někdo zkušenosti?

Byl jsem se zeptat v papírnictví a tam mi řekli, že bych nejspíš musel původní lak odmastit/obrousit, pokud by to byla pravda, od nápadu bych samozřejmě upustil.

Moje kytara : http://www.k-audio.eu/obrazky/ibanez/ibanez_v72e_bk.jpg
charliealpha

Re: Sprej + Kytara

Příspěvek od charliealpha »

Inu nevím, nevím... už takhle je na tý kytaře tuna PU laku, když ještě nějakej přidáš, asi jí to na zvuku zrovna neprospěje... Jinak z mechanickýho hlediska by asi stačilo odmastit lihem a trochu pohladit nejjemějším šmirglem.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

harryharry píše:Nelekejte se! :-)

Na zahraničním fóru jsem našel obrázky kytary, kterou si nějaký chlapík vylepšil vlastním vzorem, který si na kytaru nasprejoval. Přemýšlím, že se pustím do něčeho podobného. Máte s tím někdo zkušenosti?

Byl jsem se zeptat v papírnictví a tam mi řekli, že bych nejspíš musel původní lak odmastit/obrousit, pokud by to byla pravda, od nápadu bych samozřejmě upustil.

Moje kytara : http://www.k-audio.eu/obrazky/ibanez/ibanez_v72e_bk.jpg
jestli máš akustiku tak se na to rovnou vyprdni .protože ji takle akorat zničíš. jestli si kytaru chceš nějak ozdobit tak si udělej návrh samolepky a zajdi do nějaký reklamky a tam si to nech vyříznout na plotru. jestli to chceč stříkat sprejem tak puvodni lak musíš odstranit nebo ho alespon přebrousit jemnim šmirglem aby tam ta barva držela. ale ja by sem to nedělal nehledě nato že ta barva ve spreji taky neni buhví co ale taky to sní de :? , kdyžtak koukni do sekce HOME-MADE taky se tam o lakování dost napsalo. :wink:
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Na akustiku nic víc než původní lak necpi, už ten je nechutně tlustý. Možná ještě tak k okraji přední desky nebo na luby či dozadu. Já bych (pokud už bych něco takového chtěl dělat) shodil původní lak, jenže to je tak týden opatrného broušení - PU lak je tvrdý jak beton a pod ním je měkké dřevo. Vibrační brusku nejde na akustiku použít, bál bych se uklepání žeber přední desky, a i kdyby to přežila bez úhony, z toho kraválu (přední deska rozeznívaná bruskou) bys ohluchl. Ale podle mě je menší zlo lakovat než polepovat, samolepky bývají těžké.

Samozřejmě že musíš původní lak odmastit a zbavit lesku, jinak ti na ten naleštěný kentus nic nechytne.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

woro90-1 píše:Na akustiku nic víc než původní lak necpi, už ten je nechutně tlustý. Možná ještě tak k okraji přední desky nebo na luby či dozadu. Já bych (pokud už bych něco takového chtěl dělat) shodil původní lak, jenže to je tak týden opatrného broušení - PU lak je tvrdý jak beton a pod ním je měkké dřevo. Vibrační brusku nejde na akustiku použít, bál bych se uklepání žeber přední desky, a i kdyby to přežila bez úhony, z toho kraválu (přední deska rozeznívaná bruskou) bys ohluchl. Ale podle mě je menší zlo lakovat než polepovat, samolepky bývají těžké.

Samozřejmě že musíš původní lak odmastit a zbavit lesku, jinak ti na ten naleštěný kentus nic nechytne.
tak ja sem neměl namysli tam nalepit tunu samolepek HF a NoFear ... to nikdy. já to myslel tak udělat si návrh na řezanou grafiku a to tam pak nalepit. pač brousit celou kytaru a pak jí barvit sprejem to si dovedu živě přrdstavit jak to dopadne . a co bude dělat lak na krku tak za 2 roky to je ve hvězdách (nic hozšího než že se celej sloupe se stát nemůže :mrgreen: ) A pak až to bude chtít prodat tak samolepku sundá a je jako nová.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
harryharry

Příspěvek od harryharry »

Tak jsem byl v papírnictví, kde mi řekli, že mají lak za 250,- , který chytne na všem a není třeba povrch odmastit ani brousit.
Naposledy upravil(a) harryharry dne 20.06.2010 16:00, celkem upraveno 2 x.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

harryharry píše:Tak jsem byl v papírnictví, kde mi řekli, že mají lak za 250,- , který chytne na všem a není třeba povrch odmastit ani brousit.
A za jak dlouho se oloupe?
harryharry píše:Ne že bych našemu maloměstskému koh-i-noru nevěřil, ale radši jsem to nejdřív vyzkoušel na bratrově kytaře.
To kdyby udělala ségra, asi bych už s ní v životě nepromluvil.
harryharry píše:Zde je výsledek : (fotky)
A zvlášť kdyby to udělala takhle. Chudák brácha, na jeho místě bych ti rozbil hubu, i když je to jen krám od Staggu.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

To měl jednou známej podobnej nápad... měsíc kytaru opatrně brousil, až se dostal na dřevo, pak ji láknul tenkou vrstvou černýho laku a co se nestalo, kytara ztratila zvuk. Takže, pokud si chceš zničit akustiku, hurá do toho :roll:
Stardust

Příspěvek od Stardust »

spíš bych zkusil waterslide
natisknout a zkusit přenést na kytaru
tady je výsledek home-made/filcaster-2009-t14486.html
když to dobře vyřízneš, fólie neni skoro vidět a něco to vydrží. Horší bude to finální lakování, ale tenkou vrstvou to snad moc nezmrvíš
tady je návod
http://www.avetech.cz/inshop/files/WATERSLIDE.pdf
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“