Ahojte,
mám takovej problém, koupil jsem bicí, už jsme měli půjčený, vše bylo oK, pak sme ho převezli do zkušebny a kopák je strašně potichu, když hrajem tak neni vůbec slyšet, zkoušeli sme upravit trochu koberce tak že sme je dali víc k blánám, zní to trochu líp ale stále to není ono, nevíte někdo čím to je? Díky moc...
Tichý kopák
Pravidla fóra
Re: Tichý kopák
zdarec, pokud máš pocit že ve zkušebně hrají bicí jinak než kdekoli jinde na place kde jsi je doposud slyšel je to prostě tak. Akustika prostoru je mocná čarodějka .
Jestli jste kdekoli na place se zvukem spokojeni, ve zkušebně bych to neřešil. Asi máte hodně vytlumeno. Ostatní by se měli přizpůsobit nebo bicí nazvučte.
Jestli jste kdekoli na place se zvukem spokojeni, ve zkušebně bych to neřešil. Asi máte hodně vytlumeno. Ostatní by se měli přizpůsobit nebo bicí nazvučte.
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Že máte zkušebnu patřičně vytlumenou koerci je rozumné a je to za účelem UTLUMENÍ zvukové hladiny, aby vám z toho rambajzu nepraskla v malé místnosti hlava - je tedy logické,že pokud je to děláno dúsledně, jsou nástroje tiché a bez přirozeného hallu.Stiefell píše:Ahojte,
mám takovej problém, koupil jsem bicí, už jsme měli půjčený, vše bylo oK, pak sme ho převezli do zkušebny a kopák je strašně potichu, když hrajem tak neni vůbec slyšet, zkoušeli sme upravit trochu koberce tak že sme je dali víc k blánám, zní to trochu líp ale stále to není ono, nevíte někdo čím to je? Díky moc...
Maličko zmatená jsem ale z tvé citace: "....sme upravit trochu koberce tak že sme je dali víc k blánám.." pod tím si mám představit co????? jediné co mě napadlo v souvislosti koberc+blána, je že to nějak přikládáš k bláně a tlumíš hlasitost i barvu zvuku... obojí je trošku hloupost...
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Nevim, řekl mi to bývalí majitel těch bicích že máme ty koberce a prostěradla v kopáku dát víc k přední a zadní bláně... oK, teď se budeme stěhovat tak napíšu jestli se to změnilo, každopádně díky...Monikad píše:Že máte zkušebnu patřičně vytlumenou koerci je rozumné a je to za účelem UTLUMENÍ zvukové hladiny, aby vám z toho rambajzu nepraskla v malé místnosti hlava - je tedy logické,že pokud je to děláno dúsledně, jsou nástroje tiché a bez přirozeného hallu.Stiefell píše:Ahojte,
mám takovej problém, koupil jsem bicí, už jsme měli půjčený, vše bylo oK, pak sme ho převezli do zkušebny a kopák je strašně potichu, když hrajem tak neni vůbec slyšet, zkoušeli sme upravit trochu koberce tak že sme je dali víc k blánám, zní to trochu líp ale stále to není ono, nevíte někdo čím to je? Díky moc...![]()
Maličko zmatená jsem ale z tvé citace: "....sme upravit trochu koberce tak že sme je dali víc k blánám.." pod tím si mám představit co????? jediné co mě napadlo v souvislosti koberc+blána, je že to nějak přikládáš k bláně a tlumíš hlasitost i barvu zvuku... obojí je trošku hloupost...
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Stiefell píše:
Nevim, řekl mi to bývalí majitel těch bicích že máme ty koberce a prostěradla v kopáku dát víc k přední a zadní bláně... oK, teď se budeme stěhovat tak napíšu jestli se to změnilo, každopádně díky...
Zkus ty hadry z bubnu vyházet všechny ven, pohrát si s laděním obou blan a teprve když to nebude stále ono, tak jen nezbytně nutně PŘITLUMIT!!
Dělat si z kopáku skladiště, nebo prádelník, to už se dnes nenosí a navíc je to smrt jakéhokoliv zvuku z kopáku!!!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))