Značky efektů (poradit)
Pravidla fóra
-
Mr.Freeman
Re: Značky efektů (poradit)
dekuju za doporučení toho tech21 DLA ,ale myslím že mi bude stačit levnější delay, třeba byl jsem v guitar parku a celkem slušný delay od marshallu za cca 2 400Kč ho tam měli. Vyzkoušel jsem ho a musim říct že byl to co hledam, I když možná půjdu do toho od digitechu , který je o 400Kč levnější. každopádně díky.
Sero venientibus ossa / pozdní hosti jedí kosti
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
na ty marshally pozor, jsou poruchové
pokud chceš pěkně znějící analog za dobrou cenu, nepřehlédni Red Repeat od Carl Martin!
pokud chceš pěkně znějící analog za dobrou cenu, nepřehlédni Red Repeat od Carl Martin!
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Presne tak.Dark Axel píše:na ty marshally pozor, jsou poruchové!
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
pigtronix OT
ja si stejne myslim ze to je digital, u echolution jsem o tom presvedcenej (viz casy jaky to umi) a u mothership si to myslim. Nejsem elektrikar, nicmene myslim ze nekdo to tu urcite osvetli
podle me je analogovej pitch shift na takovou presnost v realnym case blbost
nic to ale nemeni na tom ze ty efekty jsou bozi, asi nejlepsi co jsem zatim slysel v tehle kategorii. akorat je to hrozne drahy
ve finale me je osobne burt co to je za technologii - dulezity je jak to hraje
nic to ale nemeni na tom ze ty efekty jsou bozi, asi nejlepsi co jsem zatim slysel v tehle kategorii. akorat je to hrozne drahy
ve finale me je osobne burt co to je za technologii - dulezity je jak to hraje
- citizen.one
Osvetli to asi malokdo, uz jen kvuli slozitosti tech obvodu uvnitr. Myslim ze pitch moznej je, viz syntaky...napr. v porovnani s whammy to pridany je u mothership jak rana pesti, jak je to silny...
tak zas syntaky pracujou na trochu jinym principu cco ja vim, podle me to je proste jen dobre udelanej digital
zkusim schvalne vyhrabat ten clanek kde to je vysvetleny.
Co se na Marshallech kazí ? Mám ho v plánu koupit : je to vážné nebo fáma ?Dark Axel píše:na ty marshally pozor, jsou poruchové
dalabo: Zvlaste jejich reverb a delay docela casto umira, co se tam presne kazi nevim, ale staci mrknout na harmony-central a je jasno. Nicmene pusobilo to na me tak, ze se zavada projevuje tim zpusobem, ze po nekolika malo tydnech (maximalne mesicich) proste prestane fungovat, pokud uz nekomu slouzi dyl, tak by mel prezit. Takze pokud na tom cloveku nestoji kariera nebo povest, tak bych to byl ochoten koupit, ale leda se zarukou, aby pripadny chcipnuti tolik financne nebolelo.
Kazdopadne ja z principu nekupuji neco, co se kazi - proto jsem se taky zbavil Line6 DL-4, coz je jinak vybornej stroj.
Kinx: Jde to overit relativne jednoduse podle zpozdeni signalu - analogova krabka by nemela delat zadny zpozdeni, digital tam vzdycky nejaky propagation delay ma. Casto to pisou primo v manualu (hlavne u drazsich veci), samozrejme je to v radech milisekund. Vim, ze u nekterych delayu takhle merili, jestli jde dry signal pres prevodniky a metoda to byla dobra.
Kazdopadne ja z principu nekupuji neco, co se kazi - proto jsem se taky zbavil Line6 DL-4, coz je jinak vybornej stroj.
Kinx: Jde to overit relativne jednoduse podle zpozdeni signalu - analogova krabka by nemela delat zadny zpozdeni, digital tam vzdycky nejaky propagation delay ma. Casto to pisou primo v manualu (hlavne u drazsich veci), samozrejme je to v radech milisekund. Vim, ze u nekterych delayu takhle merili, jestli jde dry signal pres prevodniky a metoda to byla dobra.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
No reverb chci koupit: co vím tak na Marshallech se dost lámaly switche. Optám se v Muzikantu kolik měli reklamací.
- citizen.one
urcite zkus, aspon ze zajmu bych to rad prelousk, kdyby to opravdu byl digital,tak by me to nijak neodradilo, pro me jsou to idealni efekty,jak moznostma,tak zvuk, tak rozmery...jen skoda ze nedelaji tremolo, to bych nemusel met diamonda, kterej ma rozmer krapet jinaci...Kinx píše:tak zas syntaky pracujou na trochu jinym principu cco ja vim, podle me to je proste jen dobre udelanej digitalzkusim schvalne vyhrabat ten clanek kde to je vysvetleny.
Reverb jsem mel, myslel jsem, ze se tim expression pedalem ovlada uroven wet signalu, ale naprosto nesmyslne to ovlada delku delaye. Jinak zvukove je celkem slusnej, mne se docela libil.dalabo píše:No reverb chci koupit: co vím tak na Marshallech se dost lámaly switche. Optám se v Muzikantu kolik měli reklamací.
Jinak pokud vim, tyhle problemy nebyly mechanicke, nebo rozhodne ne tak, ze bys dupl, neco by kruplo a konec
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
No takovej analog se asi jeste nenarodil, aby umel kvalitne 20s delay. Sice to tam nepisou, ale bude to nakasirovanej digital.citizen.one píše:urcite zkus, aspon ze zajmu bych to rad prelousk, kdyby to opravdu byl digital,tak by me to nijak neodradilo, pro me jsou to idealni efekty,jak moznostma,tak zvuk, tak rozmery...jen skoda ze nedelaji tremolo, to bych nemusel met diamonda, kterej ma rozmer krapet jinaci...
V navodu je stejne minimum technickych veci, ale jedna veta mne fakt pobavila:
To asi když někdo je tak moc zapálenej pro hru, tak Echolution začne mutovat do Firelution.Stop using the equipment if ever you should notice smoke or a strange odor coming from it.
- citizen.one
jo to samy ma mothership, dokonce je tam psano,aby se to nenechavalo v proudu kdyz zrovna nehrajes...
ale je tam taky psano ze je to hybrid, cili castecne digitalni to je urcite, u ty mothership si ale podle zvuku tak jistej nejsem...
ale je tam taky psano ze je to hybrid, cili castecne digitalni to je urcite, u ty mothership si ale podle zvuku tak jistej nejsem...
Naposledy upravil(a) citizen.one dne 22.06.2010 11:13, celkem upraveno 1 x.
Holt americka firma, dneska se do manualu radsi pisou takovy veci, ze clovek kolikrat zasne 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
me by treba zajimal analogovej tracking pro ring modulator, inteligentni ring mod je samozrejme dokonalost
hezky to napsal cybermuff, myslim si ze to je nakasirovanej digital
obecne mothership, echolution a ring thing od EHX jsou tri krabky ktery bych momentalne fakt chtel. ten ring thing je ale dostupnej, echolution s mothership jsou drahy jak krava. uz se koukam i mimo ebay do zahranici a nikdo se toho moc nezbavuje (proc asi
), sehnat to pod desitku (mothership) se mi zatim jevi jako velkej problem
obecne mothership, echolution a ring thing od EHX jsou tri krabky ktery bych momentalne fakt chtel. ten ring thing je ale dostupnej, echolution s mothership jsou drahy jak krava. uz se koukam i mimo ebay do zahranici a nikdo se toho moc nezbavuje (proc asi
- citizen.one
to jo, ja ji sehnal novou z irska od nejakyho chlapika, protoze zespoda to bylo mirne, ale opravdu mirne draply, ani ne na zelezo, jen tak trosinku,asi jako kdyby to clovek vzal lehce vidlickou...diky tomu 50liber sleva...a i tu echolution od nej, mel nejlepsi ceny co jsem na svete nasel
vcetne pouzitych 
rekl bych, ze se toho nikdo moc nezbavuje hlavne kvuli tomu, ze si to koupi malokdo, kdo nevi co s tim a co od toho cekat, pravda zatim na to moc nehraju kvuli nedodelani boardu, ale snad nejaky vyuziti potom najdu
Me presvedcila prave hlavne ta cena, tim, ze to byly dva baliky naraz,tak i polovicni postovny...
akorat jsem jeste nezkusil tu ,,analog'' whammy...mozna bych pak uz normalni whammy vubec neresil...
rekl bych, ze se toho nikdo moc nezbavuje hlavne kvuli tomu, ze si to koupi malokdo, kdo nevi co s tim a co od toho cekat, pravda zatim na to moc nehraju kvuli nedodelani boardu, ale snad nejaky vyuziti potom najdu
akorat jsem jeste nezkusil tu ,,analog'' whammy...mozna bych pak uz normalni whammy vubec neresil...