Banjo struny na kytaru

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
60'Rock_N'_Roll

Banjo struny na kytaru

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

Neni to dlouho, co jsem viděl jedno video na youtube, kde si ve filmu "It might get loud" povídají o strunách. Kazdý tam rekne svoje struny, ale Jimmy tam povídá o tom, ze se potýkal s problémem, ze tenké éčko neni v solech slyšet. Mám stejný problém. Problém vyrešil tím, ze místo tenkého éčka nasadil strunu z banja :) . Zkoušeli jste to?? Nevím, jaký je mezi těmi strunami rozdíl, ale asi je, kdyz to pouzíval. Koukal jsem se a struny na banjo nejsou zase tak drahé a tak ze bych to někdy vyzkoušel...

Co si o tom myslíte??

Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Banjo struny na kytaru

Příspěvek od Kinx »

60'Rock_N'_Roll píše:Neni to dlouho, co jsem viděl jedno video na youtube, kde si ve filmu "It might get loud" povídají o strunách. Kazdý tam rekne svoje struny, ale Jimmy tam povídá o tom, ze se potýkal s problémem, ze tenké éčko neni v solech slyšet. Mám stejný problém. Problém vyrešil tím, ze místo tenkého éčka nasadil strunu z banja :) . Zkoušeli jste to?? Nevím, jaký je mezi těmi strunami rozdíl, ale asi je, kdyz to pouzíval. Koukal jsem se a struny na banjo nejsou zase tak drahé a tak ze bych to někdy vyzkoušel...

Co si o tom myslíte??

pokud dobre rozumim tak nemluvi o tom ze by nebylo slyset ale o tom ze bylo moc tvrde na bendy - takze posunoval sadu o jednu strunu nahoru a misto nejtenci struny e si daval strunu z banja. co ja vim z vypraveni pametniku tak se to tak delavalo protoze tenke struny nebyly k dostani a bendovani na 13kach neni zadny med
woro90

Příspěvek od woro90 »

Ano, o tom mluvil. Proto se 12ky jmenují Light, protože pak byly Medium nebo Regular, což byly 13ky, a Heavy 14ky nebo 15ky. Pak Edge zmínil že Dick Dale používal šíleně tlusté struny a že i ty sedmnáctky (to přestřelil, prý používal jen šestnáctky :lol: ) bendoval, ale že se "vzhůru nohama" také hraje trochu jinak.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

woro90 píše:Ano, o tom mluvil. Proto se 12ky jmenují Light, protože pak byly Medium nebo Regular, což byly 13ky, a Heavy 14ky nebo 15ky. Pak Edge zmínil že Dick Dale používal šíleně tlusté struny a že i ty sedmnáctky (to přestřelil, prý používal jen šestnáctky :lol: ) bendoval, ale že se "vzhůru nohama" také hraje trochu jinak.
tak dick dale hraje tak ze sice hraje jako levak ale struny struny ma natazene jako pravak. obecne je to zvire a ty tlusty struny jsou soucasti jeho typickyho zvuku.
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

woro90 píše:Ano, o tom mluvil. Proto se 12ky jmenují Light, protože pak byly Medium nebo Regular, což byly 13ky, a Heavy 14ky nebo 15ky. Pak Edge zmínil že Dick Dale používal šíleně tlusté struny a že i ty sedmnáctky (to přestřelil, prý používal jen šestnáctky :lol: ) bendoval, ale že se "vzhůru nohama" také hraje trochu jinak.
Nevim proc, ale zni mi to spis jako seventy, nemyslel tluste E? Jako o Daleovi moc nevim, takze spis budu verit vam, ale me to zni jako seventy.
hot.dog

Příspěvek od hot.dog »

zdravim, chcel by som trocha zaexperimentovat so zvukom a natiahnut na moju el-akustiku banjove struny. Problem je v tom, ze na 6-strunove banjo sa zhanaju struny dost nachuja. 5ka je ladena tusim d/h/g/d/g - dalo by sa to vpoho preladit na klasicke e-a-d-g-h-e?
dik dufam, ze je moj dotaz zrozumitelny...
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

V dnešní době nemá valného smyslu tahat banjové struny na kytaru, když existuje neuvěřitelný výběr. A pokud Ti jde o to hladký géčko, tak natáhni normální sadu a hladké géčko kup z elektrické sady.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Atkins píše:V dnešní době nemá valného smyslu tahat banjové struny na kytaru, když existuje neuvěřitelný výběr. A pokud Ti jde o to hladký géčko, tak natáhni normální sadu a hladké géčko kup z elektrické sady.
Pripadne koupit na experimenty nejake levne devitky, ten zvuk ti podle me stejne za chvili zacne lezt na nervy.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“