LINE 6 DL4

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
dandee
Kontaktovat uživatele:

LINE 6 DL4

Příspěvek od dandee »

Zdravim, znamy mi ma z Ameriky dovizt LINE6 DL4 ( http://www.guitarcenter.com/Line-6-DL-4 ... 1124286.gc)
Ted jen nevim, jestli nebude problem s napajenim v Ameru maj 110W a u nas je 230W. V tyhle oblasti jsem naprosta LAMA, tak kdybych tady nahodou psal naky blbosti tak me poopravte.
afektband

Re: LINE 6 DL4

Příspěvek od afektband »

dandee píše:Zdravim, znamy mi ma z Ameriky dovizt LINE6 DL4 ( http://www.guitarcenter.com/Line-6-DL-4 ... 1124286.gc)
Ted jen nevim, jestli nebude problem s napajenim v Ameru maj 110W a u nas je 230W. V tyhle oblasti jsem naprosta LAMA, tak kdybych tady nahodou psal naky blbosti tak me poopravte.
Koukni se kolik potřebuje ta krabička voltů, jestli střídavej, nebo stejnosměrnej proud a podle toho kup adaptér.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

dandee píše:Zdravim, znamy mi ma z Ameriky dovizt LINE6 DL4 ( http://www.guitarcenter.com/Line-6-DL-4 ... 1124286.gc)
A nejsou to W, ale V :wink:
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Voltage 24v
Tak to bude chtit trochu shaneni.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

Už to tu zaznělo párkrát, ale rád bych si to utřídil... jak je to teda s tou spolehlivostíDLček. Je to fakt tak katastrofální? týká se to jen těch nových? Nejdem mi o použití ve smyčce, ale celková spolehlivost. JE to opravdu tak strašné, že všici skončíme s DD20?
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

katastrofalni to je jak pro koho, jde o to jak casto to pouzivas a jak se k tomu chovas. nicmene obrovske minus DL4 je ze nejde pouzivat ve smycce bez toho aby se odprasklo neco na vstupu, sam vyrobce to potrvrzuje na strankach (ma to ale lisacky schovane nekde v hlubinach jejich Q&A, nicmene google to najde). pak je problem s vymenou prepinacu, od nejake verze to je snad nejak na desce ci co a musi se toho menit vic. vetsinou to tak po dvou letech pravidelneho pouzivani jde do haje, aspon takove mam zkusenosti kamaradu. jednomu uz treba vubec nefunguje ten druhej prepinac zleva, nicmene on ho nepouziva tak mu to je jedno :) to s tema prepinacema nemam potvrzeny, vim jenom ze odchazej - nevim ale jak je to konstruovany vevnitr a jak je slozita ta vymena, slysel jsem ale od majitelu ze to je nejakym zpusobem primo na desce a nejde jen tak vyhodit puvodni a dat tam novej.

nebyt tehlech veci tak tu krabicku uz davno mam, oproti DD20 ma hrozne vychytane ovladani a nema retardovany reverse mod. DD20 neni spatna ale DL4 u me rozhodne vitezi co se tyce pouzitelnosti.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Nekdy staci u tech spinacu vymenit aktuator, to by nemel byt takovej problem, jindy je potreba prekopat celej spinac a to je horsi, protoze je to fakt na desce (coz je opravdu dementni system). Pokud bych DL-4 porizoval, tak bezpodminecne jen v zaruce, vsechny ty problemy jsou zpusobeny spatnym designem a mely by byt bez problemu reklamovatelny, na druhou stranu kdyz ti chcipne po dvou letech tesne po zaruce, tak mas pres 5K v haji :(
Somnus Aeternus
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Věc se má tak, že bych mohl mít DL4ku z druhý ruky... Je to rok starý kus, ale kupovaný v zahraničí (ach ach). Majitel tvrdí, že to odcházení je fáma. Přepínače jsou určitě na desce jako v každé složité škatuly a určitě i drí celý tišťák a sotva by to šlo předělat.
ohledně buferů a smyčky - to je mi volný, mám sice smyčku v aparátu, ale ani tam nemám tu lampu, mám rači všechno před vstupem. Delay potřebuju fakt hoodně hoodně...mám jej víc zapnutéjak vypnuté. Kdybymi to odešlo před koncertem, tak si neškrtnu... Nicméně DL4 je mi nejsympatičtější.
Jen takovémalé OT. Co ej dementní na reversu DD20? A včem je jiný než ten u DL4.. Nikdy sem na DD20 reverse nezkoušel a na DL sem ani nehrál.
Další věc... rád bych na něm pípadně udělal dual preset mod..
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

dd20 se blbe ovlada, ten reverse tam proste funguje blbe. nevim jak bych to lepe slovne popsal, potvrdi to ale podle me urcite vic lidi, zatim jsem se setkal jen se stejnyma nazorama. vraci se proste divne i kdyz to natapujes, na DL4 funguje mnohem lip. jinak moznosti jsou ok akorat to strasne kazi to ovladani, to je vazne skoda. zvukove se mi libily obe
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

no to s tím reverse je pro mě taky docela důležitý, protože je to jeden z důvodů, proč přecházím na jiný delay..
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

turbo_MaCk píše:Věc se má tak, že bych mohl mít DL4ku z druhý ruky... Je to rok starý kus, ale kupovaný v zahraničí (ach ach). Majitel tvrdí, že to odcházení je fáma.
Tak to te pekne vodi za nos. Dal bych si na to pozor, jestli keca o tomto, tak to nemusi byt to jediny.
turbo_MaCk píše:Přepínače jsou určitě na desce jako v každé složité škatuly a určitě i drí celý tišťák a sotva by to šlo předělat.
Spousta efektu ma prepinac mimo tistak, co jsem zatim mel rozdelany, tak v podstate vetsina. U stompboxu je to velmi nestastny design.
Somnus Aeternus
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

no já vím, že to není fáma... At the soudawn odešel line6 když sme s něma hráli na melodce. TEda ale byl to ten modrej modulační. Jako já věřím, že ten jeho je teď OK funkční. Chce za to 4700. Ta záruka mě štve.. vzhledem k tomu, že to je jen rok starý, tak se ještě může dost stát.. kdyby byl starý 6 let a no problém, tak budu věřit, že to není poruchový kus. Jako je to celkem dilema no...
S tím přepínačem.. většina jednoduchej neSMD mašim má mimo (ale třeba MXR maj na tišťák). Ale u digitálních mašin sem vždy viděl spínače na desce.
Nechám si to uležet v palici a uvidí se..Taky bych musel prodat DD5ku..
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

upadek.. tak sou mikrospínače:
http://www.youtube.com/watch?v=aEDBrT63khQ
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Hezke, ta vymena je snazsi, nez jsem myslel. Neni nejakej mod, aby to slo do smycky?

EDIT: http://www.youtube.com/watch?v=et339Td3 ... re=related tohle je kruty :)
Somnus Aeternus
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Wohma píše:Hezke, ta vymena je snazsi, nez jsem myslel. Neni nejakej mod, aby to slo do smycky?

EDIT: http://www.youtube.com/watch?v=et339Td3 ... re=related tohle je kruty :)
celejden googlím, ajkse ten mód dělá. Přepínač bych ale dal místo tamp tempa, tam tempo ledku nahoru a na tapovaní externí box (díky čemuž by se jedním tapováním dal tapovat celý pedalboard. O tý smyčce nevím. Tam de o to, že silnej signál nějak oddělává buffery, že? jako čistě teoreticky by tomělo jít předělat, záleží, jak to tam vypadá. Jen to trocha naddimenzovat a mělo by to fungovat bez problémů asi, ale do podobnejch věcí sme nikdy nehrabal...
mistr16F84A

Příspěvek od mistr16F84A »

Zdravím! Dobří lidé, mám takovou otázku. Je možné do DL4 zapojit zároveň dvě kytary? Nebo je to nemysl? Když do DL4 zapojím zároveň kytaru a basu, tak při použití smyčky mi z ní leze u kytary zvednutý signál na dvojnásobek a u basy naopak o půlku snížený oproti živému hraní :( . Dá se s tím něco dělat? Kromě toho, že budu při každé smyčce nastavovat jinak hlasitost. Díky moc.
Damian
Bandzone: http://bandzone.cz/babel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Damian »

Aky adapter k tomu pouzivate je tam napisane ze to chce 9V 1,2A :shock: taky nemam ani na krmenie dalsich 7 krabiciek.
Fender Jaguar + Vox AC 30 a zbytočne moc škatuliek
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Digitály holt potřebují hodně...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Xsvot01

Příspěvek od Xsvot01 »

Je to jak vsichni pisete. Dl4 nevydrzi dlouho. Jestli mate nekdo nefunkcni DL4 co se vam vali doma, tak ho odkoupim kvuli soucastkam. Dekuji
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“